Här finner du det mesta av det som erbjuds midsommar 2019 på västkusten
 

Vill du uppleva traditionellt midsommarfirande? Vill du fira in sommaren med musik, dans och lek? Har listar vi vart du kan åka om du vill fira midsommar i STO-regionen. På fredag blir det mest uppehåll i Stenungsund, Tjörn och Orust. Temperaturen ligger kring 15-16 grader, lokalt upp emot 20, och det blir blåsigt med vindar från nordväst. Det blir ungefär samma väder under resten av helgen

 

Fira midsommar i Stenungsund
Kom och fira traditionsenligt med midsommarstång, sång och dans. Den 21 juni 2019 är du välkommen till nedanstående platser i kommunen för att fira midsommar. 
Ucklum
Dans och sång kring midsommarstången samt massor av annat roligt för gammal som ung
Plats: vid rondellen i Ucklum Tid: kl 12.00
Arrangörer: Ucklums förenade folk
Ödsmål
Samling vid busshållplatsen i Talbo. Det blir färd med traktor och vagn för blomsterplockning. Efter blomsterplockningen hjälps vi alla åt att klä och resa midsommarstången vid badplatsen, så att vi kan sjunga och dansa. Kiosken kommer att vara öppen med fikaförsäljning, lotteri och fiskdamm kommer finnas. Plats: Talbo/Bredviks badplats Tid: kl 14:00
Stora Askerön
Kl 9.00 klär vi stången vid Stora Askeröns Skolhus du är välkommen med blommor och att hjälpa till. Kl 12.00 reser vi stången, ringdans och lekar tar sin början. Det finns även lotterier, försäljning av fika med hembakt, almanackor och T-shirts.
Plats: Stora Askeröns Skolhus Tid: Från kl 9.00
Arrangörer: Stora Askeröns hembygdsförening
Råön
Traditionellt firande med dans kring stången, lotteri, ponnyridning, godisregn, poängpromenad och mycket mer.
Plats: Råön Tid: 14.00-18.00
Entré: 40 kr (barn gratis) Arrangörer: Bygdegillet
Hembygdsgården Dalen
Kl 14.00 startar firandet med servering, musik, lotterier och aktiviteter för barn. Kl 16.00 reser musikerna och folkdansarna stången och har dansuppvisning. Plats för stora och små att dansa runt stången.
Plats: hembygdsgården Dalen
Tid: 14.00-17.00 Arrangörer: Jörlanda och Stora Höga hembygdsförening
Stenungsön
Kl 15.00 reses stången. Danslekar och levande musik. Lotterier med fina vinster, fiskdamm, kiosk & café. Plats: Stenungsögården Arrangörer: Stenungsögården & Föreningen Stenungsön
Spekeröd
Välkomna till traditionellt midsommarfirande vid Ekarvallen. Midsommarstången reses kl 13.00, därefter firar vi traditionellt med dans och spelemän, lekar. fiskdamm, tombola och lotterier. Kaffeservering med hembakat och varmkorv. Tid: kl 13.00 Plats: Ekarevallen
Svenshögen
Kl 11.00 Klär vi midsommarstången vid fotbollsplanen. Plocka gärna blommor och hjälp till. Arrangörerna bjuder på fika, godis till barnen. Kl 15 reser vi midsommarstången tillsammans och sedan blir det dans runt den. Lotterier, fiskdamm, kaffeservering, lekar och ponnyridning.
Tid: från kl 11.00  Plats: Hällungevallen

Midsommar i Parken på Klädesholmen - Tjörn
Välkomna till Klädesholmen på Midsommarafton den 21 juni. 
Vi samlas i Parken vid badplatsen kl.10.00  för att hjälpas åt att klä midsommarstången. 
Firandet börjar kl 15.00 med dans, sång, lotterier, godisdamm och chokladhjul.
Alla barn bjuds på glass. Inträde 20 kr med chans till fina priser..
Arrangör: samhallsforeningen@kladesholmen.com

Midsommarfirande på Bräcke Hembygdsgård - Tjörn
Att fira midsommarafton på Bräcke har för många blivit en tradition. Vi önskar er välkomna även i år. Många väljer att besöka Bräcke  på midsommarafton tiilsammns med hela familjen. Här kan man köpa lotter och kanske vinna en äggost samt  dansa runt midsommarstången. Missa inte heller vår stora loppmarknad. Allt överskott går till att underhålla och vårda våra byggnader och dess inventarier.
Prisinformation
Entré 30 kronor för vuxna
Barn under 12 år gratis
Arrangör: Tjörns Hembygdsförening

Midsommarfirande Tegneby - Orust
Musik lotterier folkdans. Dans runt stången. Häst med vagn.
Stången klädes kl 10.00. Kom gärna med blommor och klä stången.
21 juni. Avmarsch med stången från församlingshemmet. Dansen börjar vid muséet när tåget kommer fram ca kl. 14.15.  Datum och tid  fre 21 jun 2019  10:00-18:00

Kungälv - Bohus Fästning
Stort midsommarfirande. Firandet pågår mellan klockslagen 12:00 och 15:00. Mellan dessa tider är det även halva priset på entrébiljetterna!
Inne på fästningen kommer det finnas möjligheter till:
• Midsommardans
• God mat
• Lekar
• Guidade turer
• Lotterier
• Stort godisregn
• Livemusik
Självklart har vi också öppet som vanligt mellan klockan 10:00 och 17:00 utöver midsommarfirandet. Våra ordinarie aktiviteter såsom hoppborg, bågskytte med mera är också öppna.
Kareby Hembygdsförening
Traditionellt midsommarfirande
Servering, öppnar 13.00
Lekar för barnen - Fiskdamm - Lotterier
Plats: Hembygdsgården  Börjar: 21 juni 2019 13:00 Slutar: 21 juni 2019 16:00

Midsommarafton på Liseberg
Midsommarfirande på Polketten kl 15.30 med Heimdals Bygdegille. Midsommardans med Små grodorna och Andersson, Petterson, Lundström och jag.
Program
Kl 11:00Nöjesparken öppnar
Kl 13:00 KaninscenenKlHetsigt värre - En uppsnurrad kaninteater
14:00 KaninscenenOj vad skoj! - Sagoläsning med våra kaninfavoriter
Kl 15:00
KaninscenenHetsigt värre - En uppsnurrad kaninteater
Kl 15:30 
Lilla ScenenMidsommarfirande med Heimdals Bygdegille. Midsommardans med Små grodorna och Andersson, Petterson, Lundström och jag
Kl 16:30 KaninscenenOj vad skoj! - Sagoläsning med våra kaninfavoriter
Kl 17:00 KaninlandetHetsigt värre - En uppsnurrad kaninteater
Kl 18:00 Tyrolen- Trubadur på Tyrolen
Kl 18:30 Kaninlandskalaset - Kom och dansa med kaninerna
Kl 19:00 PolkettenFramed

Midsommarfirande i Uddevalla
Traditionellt midsommarfirande den 21 juni med sång, lekar och dans kring stången blir det på flera olika platser i Uddevalla.
12.00 Strandbynäs gård
Stången kläs, ta gärna med blommor. Dans kring midsommar­stången. Femkamp, fiskdamm, lotteri, fika och korv till försäljning.
12.00 Bohusläns museum
Då kläs stången, dans och lekar tillsammans med dansare och musiker från Uddevalla Spelmanslag och Folkdansgille. Örjan Carlsson står för musiken till danslekarna. Ta gärna med blommor till midsommarstången! Klockan 14.00 kommer Cirkusexpressen att uppträda med cirkusshow följt av prova-på.
12.00-15.00 Lanevallen
Dans kring midsommarstången. Roliga aktiviteter för stora och små. Ta gärna med blommor till midsommarstången. Klockan 13.00 börjar dansen. Arrangör IFK Lane. 
14.00 Bräckevallen i Hogstorp
Då reses stången och dansen börjar. Traktor hämtar barnen i samhället 13.30-13.45. Olika aktiviteter som femkamp, lotterier och fiskdamm. Arrangör är Hogstorps IF.
15.00 Hafsten SweCamp Resort
Dans kring midsommarstången. Glass till alla barn som är med och dansar.
15.00 Dragsmarks hembygdsgård
Dans kring midsommarstången. Lotteri och kaffeservering.
16.00 Bassholmen
Dans kring midsommarstången.
16.00 Gustafsberg
Musik och dans kring midsommarstången.
16.00 Lyckorna, Viktoriaparken
Samling klockan 10.00 för att plocka eller ta med blommor och klä stången. 16.00 reses midsommarstången med musik, dans och sång. Arrangeras av Granngruppen för fortsatt midsommarfirande på Lyckorna.
17.00 Ljungskile Folkhögskola
Dans och lek kring midsommarstången med Lindie och Petter Boström på fotbollsplanen. Midsommarkonsert klockan 18.30 i Grundtvigsalen. Louise Wanselius (sång), Martin Svanström (sax), Anders Persson (piano), Hans Grundberg (bas), Terje Sundby (trummor).

Trollhättan - Midsommar i Storegårdsparken
Fira midsommar i Storegårdsparken i Trollhättan. Dans kring midsommarstången, musik, häst och vagn med mera. Fri entré. Välkommen!
Midsommarafton klockan 12-15.
Dans kring midsommarstången - Det Stora Sångkalaset - Café och lotteri - Häst och vagn runt parken
Fiskedamm - Sångunderhållning med Anders Jacobsson och Thomas Rundström - Mat från grillarna
Arrangeras av Trollhättans FK i samarbete med Trollhättans Stad. 

Storegårdsparken
På scen: Barnunderhållning - Det Stora Sångkalaset. Trubadurer - Anders Jacobsson & Thomas Rundström. Var med och klä midsommarstången följt av dans kring midsommarstången. Café med kaffe, bakelser och grillad korv med bröd. Glassförsäljning med Bohlins Glass. Häst & vagn runt parken. Pågår kl 12.00 - 15.00. 
Stenrösets camping 
Midsommarstången börjar kläs kl 12. Lyssna på livemusik av Emmie Lii. Stången reses kl 14 följt av dans. En god present utlovas till alla barn (reservation för ändring av tider vid dåligt väder).
Lextorpskyrkan
På midsommarafton är du välkommen till Lextorpskyrkan för firande med start kl 14.00. Dans kring midsommarstången. Sjuntorps folkdanslag uppträder, det finns kaffeservering och det bjuds på musik och fiskdamm för barnen. 
Vårhaga 
Traditionellt midsommarfirande på Vårhaga med start kl. 16.00 med att klä stången. Kl. 16.30 blir det dans runt midsommarstången, kl 17.00 kommer Sjuntorps folkdanslag och har uppvisning. Klockan 18.00 är det ett sommarmöte med sång, musik och tal. Ungefär klockan 20 är det knytkalas. 

Lilla Edet - Midsommarfirande på Prässebo badplats
Midsommarafton 21 juni kl.14 blir det dans runt midsommarstången, hoppborg, tombola, chokladhjul och fiskdamm. Pågår fram till kl. 16.
Göta BKs midsommarfest
Välkommen till midsommarfirande i Göta!
Det blir dans kring midsommarstången till levande musik, lotterier, fiskdamm, ponnyridning (ridborgarmärke 50 kronor) och Xpress Bingo. Alla barn får gratis bullar och saft. Alla barn samlas 13.45 vid skolans parkering för inmarch. Plats: Ryrsjövallen i Göta, Ryrsboholmsvägen 20
Midsommarfirande på Askerödgården
Stora som små - alla är välkomna att fira midsommar på den vackra 1700-talsgården Askeröd!
Klockan 14.00 klär vi midsommarstången med blommor och blader och reser den. Sedan invigs dagen med tal och nationalsång framförd av Christer Lärk. Därefter är det dags för sång och dans runt stången till levande musik. Ta gärna med ett instrument och var med och spela.
Fikaserveringen är öppen. Vi säljer nybakat, korv och bröd, kaffe och saft med mera dagen till ära. Har du tur vinner du något fint i vårt lotteri. Du kan även utmana dina vänner på en 5-kamp.
Fri entré (parkeringsavgift 20 kronor per fordon). Du kan betala fika och parkeringsavgift med kontanter eller Swish. Allt överskott från dagen går till utvecklingen av gården.
Midsommarfirande på Tösslandagården
Härliga midsommar firar vi på Tösslandagården med fin musik, ringlekar, säckhoppning och andra lekar för barnen, alla får pris!
Vi har även fiskdamm och tombolalotteri, allt i gammal stil.
I cafét kan du avnjuta kaffe eller saft och jordgubbsbakelse. Fika 25 kronor, kontant betalning.
Vill du se gårdens alla föremål, så gå med på en guidad tur.
På förmiddagen klär vi midsommarstången, kom och var med mellan kl 10-12 och tag gärna med dig blommor. Tid: kl 15:00
Plats: Tösslandagården, Tösslanda 116, Lilla Edet
Arrangör: Lilla Edets Hembygdsförening
Midsommarfirande i Västerlanda
Midsommarfirande vid Bohusstugan i Västerlanda.
Musik, ringdans, lotteri med mera. Tag gärna med kaffekorgen!
Vill du vara med och klä midsommarstången är du välkommen dagen innan, 20 juni klockan 16.00- ta gärna med blommor. Tid: kl 15:00
Plats: Bohusstugan, Kyrkeby 250, Västerlanda
Arrangör: Västerlanda Hembygdsförening

 

112 - nödnummer vid fara för liv, egendom och miljö
1177 - sjukvårdsrådgivning på telefon
114 14 - Polisens nummer vid icke-akuta händelser
113 13 - Informationsnummer vid olyckor och kriser

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Aktuella larm och händelser från polisen
Följ de senaste utryckningarna eller händelserna här >>>

           


Webbkameror på Tjörnbron
  
Länk

E6    E20   E20/E6   E45 

Broar Göteborg

När går färjan till Marstrand?
Färjan går hela dygnet och resan tar två minuter. Dagtid går den varje kvart och under natten varje halvtimme efter kallelse. Biljett köper du i biljettautomaterna eller i kiosken vid färjelägret. Biljett behöver endast visas vid resa från Koön till Marstrand. VÄSTTRAFIK >>>