Riksnyheterna kommer från SVT  P4 väst, P4 Göteborg  Polisen  Pressmeddelande 

loading...

Åldringsbrott, Laholm
I helgen greps en man i centrala Laholm misstänkt för åldringsbrott.
Natten mellan lördag och söndag kontrollerar polisen en man som uppträder närvöst och konstigt. I nära anslutning till mannen anträffas en påse som kan bindas till mannen. Påsen innehåller värdesaker som vi misstänker kommer från ett åldringsbrott.
Mannen grips och efter förhör kontaktas åklagare som beslutar att mannen ska anhållas misstänkt grov stöld.
Polisen utreder nu om mannen kan misstänkas för flera grova stölder mot äldre. Polisen är intresserade av att få kontakt med äldre personer som blivit uppringda av någon som utger sig för att vara polis eller liknande och uppmanat den äldre att samla ihop värdesaker i en påse. Denna påse ska sedan tas om hand av någon som kommer till den uppringda.
Tips mottages på 114 14. 


Religiös ledare fälls för våldtäkt av oenig rätt – ”som en läkare”
Mannen kallades till den unga kvinnans hem för att i enrum läsa religiösa texter för henne.
Istället våldtog han henne.
Mannen, som har en framträdande roll i familjens religion och gemenskap, döms nu till två och ett halvt års fängelse för övergreppet.
Två skiljaktiga nämndemän vill dock ogilla åtalet i avsaknad av tillräckligt robust bevisning.
En man i 50-årsåldern dömdes i Västmanlands tingsrätt till två ett halvt års fängelse för våldtäkt, efter en händelse i Västerås i augusti 2019.
En kvinna som nyss förlovat sig hade utsatts för skadegörelse mot sin bostad och hennes mamma hade därför kontaktat mannen, som har en framträdande roll i familjens religion och gemenskap och som var en ”mycket respekterad person med hög status”. Tanken har varit att mannen skulle ge hjälp på religiös väg och prata med kvinnan på tu man hand och läsa religiösa texter för henne – något som skulle göras i ett sovrum i bostaden dit ingen annan fick komma in.
Sexövergrepp
När mannen hade lämnat bostaden var dock kvinnan uppriven och berättade om ett helt annat scenario. Kvinnan uppgav i tingsrätten att mannen efter att de blivit ensamma i sovrummet har sagt att han ”var som en läkare” och att hon ”inte skulle skämmas”. Kvinnan har fått klä av sig och mannen har sedan tagit och sugit henne på brösten och förgripit sig sexuellt på henne tills dess att han fått utlösning.
Enligt mannen, som nekar till alla anklagelser, läste han religiösa texter för kvinnan för att sedan lämna rummet. Anklagelsen om våldtäkt skulle istället vara ett sätt att få fram pengar som behövts för det kommande giftermålet.
Saknas anledning att ljuga
Tingsrätten konstaterade dock att anklagelsen ”borde kosta målsäganden mycket ångest” och dessutom göra att hon riskerade att förlora både anseende inom gemenskapen och sin nye fästman. Det saknades därför anledning att tro att hon falskeligen skulle anklaga mannen.
Polisen har dessutom kunnat säkra spår av kvinnans DNA på insidan av mannens byxor, vid sidan om gylfen – och han har i sms-dialog med kvinnans mamma direkt efter besöket uttryckt sig på ett sätt som enligt tingsrätten tydde på att han ångrade sig över att ha förgripit sig på kvinnan.
”Jämförlig med samlag”
Enligt tingsrätten var det också bevisat att mannen mot kvinnans vilja utsatt henne för en handling som är jämförlig med samlag. ”Omständigheterna runt hela handlandet” hade bidragit till att kränkningen blivit allvarligare än det rent objektiva agerandet. ”I detta hänseende fäster tingsrätten särskilt avseende vid att [mannen] utnyttjat sin ställning inom gemenskapen och religionen och att han på ett förslaget sätt jämfört sitt agerande med en läkares, allt i syfte att tvinga målsäganden att följa hans krav”, skrev domstolen.
Påföljden bestämdes till två och ett halvt års fängelse och mannen ålades även att betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan.
Oenig hovrätt
Svea hovrätt går nu på samma linje som tingsrätten och fastställer fängelsedomen mot mannen.
Att det skulle handla om en utpressningssituation, eftersom kvinnan behövt pengar, är enligt hovrätten ”en ren efterhandskonstruktion”. Det finns i utredningen inte heller ”något som helst stöd” för något motiv för kvinnan att komma med en falsk anklagelse mot mannen. ”Tvärtom har valet att konfrontera [mannen] med det inträffade genom en polisanmälan medfört betydande vånda och obehag för målsäganden”, skriver hovrätten.
Utnyttjat sin ställning
Mannen har påstått att det finns en osämja mellan de båda familjerna, men inte heller detta finns det något stöd för – mannen har tvärt om varit mycket respekterad av kvinnans familj.
Hovrätten ansluter sig även till den brottsrubricering och påföljdsbestämning som tingsrätten har gjort och betonar särskilt att mannen vid gärningen har utnyttjat sin ställning i förhållande till henne.
Oenig rätt
Två nämndemän är skiljaktiga i hovrätten och vill ogilla åtalet. ”Enligt vår mening ger åklagarens bevisning inte det robusta stöd åt målsägandens berättelse som krävs för att åklagaren ska anses ha uppfyllt sin bevisbörda”, skriver de.(Blendow Lexnova)

451 personer frihetsberövade under Rimfrosts första två månader
Under de två första månaderna av operation Rimfrost södra Sverige har 451 personer frihetsberövats efter misstanke om allt från ringa narkotikabrott till grova vapenbrott.
– Många av de unga gängkriminella brukar narkotika och att ta en person för ringa narkotikabrott kan vara ett sätt att komma åt nätverken, säger Stefan Hector, nationell kommenderingschef i Rimfrost.
Polisens operation Rimfrost har nu pågått i cirka två månader. Förutom att region Syd får förstärkningar från andra delar av polisen arbetar hela myndigheten med att komma åt de personer som bedöms ligga bakom det grova våldet.
Tillsammans med den nationella staben har samtliga av landets polisregioner gjort en bedömning av vilka individer som påverkar skjutningar och sprängningar mest i respektive region och samlat dessa i en så kallad fokuslista.
– Alla regioner arbetar nu med samma metod, det vill säga med åtgärder mot dessa individer, men hur det arbetet genomförs avgör regionerna själva. Noa styr metoden beslutar om förstärkningar och regionerna väljer arbetsform mot de angivna individerna, säger Stefan Hector, nationell kommenderingschef i Rimfrost.
”Tydligt att ökad närvaro ger effekt”
Enligt Polisen har man under de två första månaderna av Rimfrost frihetsberövat 451 personer. Misstankarna gäller allt från ringa narkotikabrott till grovt vapenbrott men även omhändertagande i enlighet med polislagen.
– Många av de unga gängkriminella brukar narkotika och att ta en person för ringa narkotikabrott kan vara ett sätt att komma åt nätverken och andra personer högre upp i hierarkin. Tydligt är att ökad polisiär närvaro ger effekt. I ett vidare perspektiv visar det hur viktigt det är att polisen får fortsätta växa och arbeta med vårt kärnuppdrag, säger Stefan Hector.

Kvinna i Skellefteå högg sovande man i bröstet – får sju års fängelse
En kvinna i 30-årsåldern döms till sju års fängelse för mordförsök efter att hon huggit en man i bröstet med kniv när han låg och sov. Han fick livshotande skador, men överlevde.
De hade bara träffats någon vecka innan händelsen i slutet av oktober förra året när de möttes hemma hos honom på en mindre ort i Skellefteå kommun. Efter att ha somnat i soffan vaknade mannen av en ”djävulsk” smärta. Det kan ha varit när kniven trycktes in, eller när den drogs ut.
När han fick upp ögonen såg han kvinnan framför sig, ståendes med en kniv i handen, enligt vad han minns.
Något direkt motiv verkar inte finnas. Kvinnan larmade själv ambulans har själv hävdat att en okänd man orsakat skadorna, men bevisningen säger annorlunda.
Bland annat hittades en knivslida i kvinnans väska med DNA från henne och den knivhuggne mannen. Kniven lämnade kvinnan själv till polisen när de anlände till platsen.
”Att utdela ett knivhugg strax intill mitten av bröstkorgen med dess vitala organ hjärta och lungor kan inte förstås på annat sätt än att hon hade för avsikt att beröva honom livet”, konstaterar tingsrätten i sin bedömning.
Påföljden blir sju års fängelse.

Pappa i Hässleholm åtalad för skräckvälde i hemmet
En man i Hässleholm misstänkt för misshandel, olaga hot och olaga tvång mot familjemedlemmar. I den pågående rättegången har det kommit fram uppgifter om att han ska ha misshandlat barnen med ett kebabspett.
Utredningen inleddes sedan två barn i familjen låtsades gå till skolan, men i stället gick till socialkontoret och anmälde sin pappa, rapporterar den lokala nyhetssajten Frilagt.
Enligt åtalet har han tvingat döttrarna att klä sig i slöja, mörka kläder, långärmade tröjor och långa kjolar och de har förbjudits att vistas utanför hemmet på fritiden.
Misshandel med kebabspett
Under den pågående rättegången i Hässleholms tingsrätt har flera av hans barn vittnat om upprepad misshandel, bland annat med ett spetsigt kebabspett.
En dotter i familjen ska ha tvingats spela handikappad för att föräldrarna skulle få lön som hennes assistenter. Mamman och barnen har efter anmälan bott på skyddat boende. Mannen, som suttit häktad fram till rättegången, hävdar att allt är ett påhitt.
Mannen åtalades i höstas och rättengången avslutas den 29 januari.

En person åtalas för att ha samlat in uppgifter om militära anläggningar
Åklagaren har i dag väckt åtal mot en 47-årig man misstänkt för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Det här är det andra ärendet där en person åtalas för att systematiskt ha inhämtat och kartlagt information som rör förhållanden som har stor betydelse för Sveriges säkerhet. Åklagaren är tillgänglig för media per telefon i eftermiddag.
Mannen är misstänkt för att systematiskt ha samlat in information om 37 militära anläggningar som är belagda med foto- och tillträdesförbud.
– Det är oerhört allvarligt att inhämta information om och kartlägga skyddsobjekt. Även inhämtning som är systematiserad från öppna källor är brottslig. Brottet är grovt eftersom det rör förhållanden som har stor betydelse för Sveriges säkerhet. Skälet till att brottsrubriceringen inte är spioneri är att vi inte hittat några kopplingar till främmande makt,säger kammaråklagare Mats Ljungqvist.
Flera utredningar pågår mot ett tiotal personer som samlat in uppgifter på liknande sätt. I onsdags den 15 januari meddelade Göteborgs tingsrätt dom i det första ärendet. En man dömdes då för grov obehörig befattning med hemlig uppgift till fängelse i ett år.

Två anhållna skäligen misstänkta för mord i Hofors
Polis fick under fredag eftermiddag uppgifter om att ett grovt brott kunde ha inträffat på en adress i centrala Hofors. En man som anträffades på adressen kunde senare konstateras avliden. Två personer greps av polis under fredagskvällen och anhölls senare av jouråklagare.
Förundersökningsledare är kammaråklagare Therese Stensson vid Åklagarkammaren i Gävle.
- Under natten har det vidtagits sedvanliga initiala utredningsåtgärder på platsen såsom bland annat tekniska undersökningar och inledande förhör med de misstänkta. Två personer är alltså anhållna i ärendet sedan tidigt lördag morgon såsom skäligen misstänkta för mord på en man i centrala Hofors. Under dagen i dag fortsätter utredningen med bland annat förhör med de båda misstänkta tillsammans med offentliga försvarare. Då utredningen fortfarande är inne i ett tidigt skede finns inte mer information att lämna i ärendet just nu, säger förundersökningsledaren.
Senast på tisdag kl 12 måste åklagaren besluta om de nu anhållna personerna ska begäras häktade eller inte.

Katrineholm - Larm om rån vid matvarubutik.
06.33 Polis larmades till en matvarubutik i centrala Katrineholm, efter larm om rån.
06.36 Polis på plats.
06.40 En ensam maskerad gärningsman ska genom hot om våld ha tilltvingat sig en okänd summa kontanter, och sedan lämnat platsen. Ingen person har skadats i samband med händelsen.
06.50 Polis är på plats och arbetar med bland annat hundpatruller för att försöka spåra gärningsmannen.

Sandviken - En bilförare kör från Storvik till Bondarvet i Dalarna i ett försök att komma undan polisen.
Vid halvfyratiden på natten försöker en patrull stoppa och kontrollera en bilförare som kör vingligt i Storvik, men föraren stannar inte utan försöker köra från polisen och ett förföljande inleds.
Förföljandet går i västlig riktning längs i huvudsak i E16 med en del avstickare bland annat in mot Hofors.
Under färden kastas bråte av olika slag från bilen mot den förföljande patrullbilen.
Efter att ha passerat länsgränsen så tar efter en stund polisregion Bergslagen över förföljandet och vid Bondarvet på länsväg 735  tar förföljandet slut. Där är en lastbil i vägen för den förföljda personbilen och föraren styr ner i diket.
Förföljandet har då pågått i en timme.
Föraren är en man född -83 som blir medtagen av polis till sjukhus för undersökning och provtagning.
Han misstänks nu för drogratfylleri och grov olovlig körning.

Bilbränder på Larmvägen, Helsingborg.
Polispatrull larmas till en bilbrand på Larmvägen. På plats kan patrullen konstatera att okända personer, på okänt sätt, startat en brand. Totalt två personbilar totalskadades och ytterligare två personbilar värmeskadades. Polispatrullen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

Staden om de 19 återvändarna från IS-områden
Nu sänds tv-serien Kalifat, som handlar om tre Stockholmstjejer som rekryteras till IS 2015. Enligt Säpo var det omkring 300 personer från Sverige som anslöt sig till terrorgruppen och runt hälften av dem har återvänt. I dag känner Stockholms stad till 19 återvändare, samtliga bor i Järvaområdet.

Uppgifter: Samtal inledda med Swish om tillståndskrav
SVT avslöjande att betaltjänsten Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen. Nu har myndigheten tagit kontakt med betaltjätten för att enligt uppgifter diskutera om ett eventuellt krav på tillstånd bör införas eller ej. Det visar en mejlkonversation som SVT begärt ut från myndigheten.
SVT kunde i november förra året avslöja att Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen, vilket gör att de inte är skyldiga att rapportera in misstänkta transaktioner till myndigheten, och myndigheten inte har någon direkt tillsyn över betaljätten.
Polisen larmade i maj förra året till justitiedepartementet om upplägget och begärde att reglerna för tredjepartstjänster så som Swish och BankID ska skärpas. Anledningen är att polisen vill att Swish ska omfattas av samma rapporteringsskyldighet som banker enligt penningtvättslagen. Och därmed göra det lättare att följa transaktioner.
”Swish är ett direkt led i penningtvätt då tjänsten möjliggör att brottsvinster med hög omsättningshastighet kan skiktas i flera led”, står det i dokumentet som SVT Nyheter då hade fått ta del av.
Samtal inledda med Swish
I en mejlkonversation från december förra året, som SVT Nyheter tagit del av, mellan ett stort spelbolag och Finansinspektionen förekommer uppgifter om att myndigheten tagit kontakt med företaget Getswish AB som äger Swish, och begärt ut information.
I mejlet skriver en representant för ett stort spelbolaget:
”Efter ett samtal med en Swish-representant har vi fått information om att FI har begärt in vissa uppgifter för att kunna genomföra en bedömning om licens blir ett krav eller inte”.
Finansinspektionen lägger locket på
Finansinspektionen svarar därefter spelbolaget: ”FI har inlett en dialog med Getswish AB, men vi kan i dagsläget inte kommunicera något kring det ärendet, varken vad gäller innehåll eller tidplan”.
Myndigheten bekräftar för SVT att de har inlett en dialog med Getswish AB, om ett eventuellt tillståndskrav, men vill inte kommentera ärendet ytterligare.
– Vi kan inte svara på frågor som gäller enskilda bolag, säger Peter Svensson, presstalesperson för Finansinspektionen.
SVT Nyheter har varit i kontakt med spelbolaget och Swish som inte vill kommentera uppgifterna. Istället säger de två bolagen att de ”alltid har en dialog med alla samarbetspartners”.
Regeringen håller i nuläget på att utreda hur myndigheter och banker ska få bättre verktyg att bekämpa penningtvätt och terrorfinansiering.

Lund - Man utsatt för rånförsök
En uppringare berättar att han för två minuter sedan blev utsatt för ett rånförsök på Linero där två gärningsmän försökte tilltvinga sig uppringarens telefon. Polis skickas till platsen för att prata med uppringaren och leta efter gärningsmännen.

Mord/dråp, försök, Stockholm
En person är påträffad med skottskador i en bil vid Kungens Kurva. I samband med detta har en bil setts lämna platsen i hög fart.
Flera vittnen ringer SOS och berättar att person/personer i en bil har skjutit mot en annan bil vid Kungerns Kurva och sedan lämnat i hög fart.
Flera patruller är på brottsplatsen och i området för att prata med vittnen/inringare för att få klarhet i händelsen.
Den skadade personen är förd till sjukhus med allvarliga skador. Ytterligare en person som befann sig i bilen är förd till sjukhus med oklara skador.
Brottsplatsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Ett fordon som kan sättas i samband med händelsen är påträffat i området och kommer att tas i beslag för teknisk undersökning.
Ingen är gripen.

Grovt personrån - Ekerö
Målsäganden larmar SOS och berättar att han har blivit misshandlad och rånad utomhus i Stenhamra och han blöder från benet.
I samband med rånet har målsäganden blivit slagen och även skadad i vaden med något vasst föremål. Han är förd till sjukhus med ambulanshelikopter.
I samband med det utredningsarbete som initalt gjordes på plats är en person gripen.
Platsen är avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning och ärendet rubriceras initialt som grovt rån.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Riksväg 23 avstängd efter olycka.
Larm inkommer om en olycka på RV23 i höjd med Älmhult. Olyckan har inträffat i norrgående riktning. En lastbil har kört in i mitträcket och står över vägbanan. Lastbilens släp har lossnat och ligger i diket och räcket som man kört in i ligger in på södergående körbana. Det är helt stopp i trafiken och vägen kommer att vara avstängd i båda riktningarna i minst två timmar till (16.00). Det finns inga uppgifter om personskador.

Gävle - Flera personer rånas på Sätra.
Polisen får in ett samtal från en pojke som är i yngre tonåren som säger att han blivit slagen av flera ungdomar. Ungdomarna ska även ha försökt tillgripa ett par byxor utan att lyckas. Ungdomarna springer sedan från platsen.
Flera patruller beordras till Sätra för att försöka hitta de misstänkta gärningspersonerna, men de hittas inte. En anmälan gällande försök till rån kommer att skrivas.
Klockan 13.25 inkommer ett samtal från en annan pojke som är i yngre tonåren. Han säger att han blivit nedbrottad och rånad på sina skor och ett par hörlurar av flera ungdomar på Sätra. Hans jämnåriga vän rånas på sin mössa. Ungdomarna springer sedan från platsen.  
Flera patruller åker till Sätra men hittar inga misstänkta gärningspersoner. En anmälan om rån kommer att skrivas.

Två bilar i krock. Halt på riksväg 40.
09:51 SOS larmade räddningstjänst, ambulans och polis till riksväg 40 Axamo med anledning av en trafikolycka mellan två personbilar. Bilarna har kunnat ställas vid sidan av vägen så trafiken påverkas inte i någon stor utsträckning.
En av bilarna fick sladd under en omkörning och körde emot fronten på bilen som kördes om. Det var halt på platsen. Ingen person kom till skada och båda bilarna kunde köras från platsen. Det finns ingen misstanke om brott.
10:08 Polisen och de inblandade bilarna lämnade olycksplatsen.

Flera bilbränder på kort tid i Eskilstuna
Natten mot söndagen brann två bilar på en parkering i Råbergstorp i Eskilstuna. Det är den andra natten i följd som bilar förstörs av bränder i de södra delarna av Eskilstuna.
Det var vid 01-tiden natten mot söndagen som någon larmade om en brand på en parkering vid Assessorsgatan i Råbergstorp. 
– Inringaren berättade att det luktade rök och att det hörts en smäll, säger Hans Tollbom, inre befäl på Räddsam Mälardalen.
På plats kunde räddningstjänsten konstatera att det brann i två bilar. Även en tredje bil fick skador av branden.
Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.
Även föregående natt brann det i området, men då var det två bilar på Borgmästaregatan som förstördes av lågorna.

Kungsbacka, grov misshandel
Enligt vittnesuppgifter så har en personbil kört rakt mot en grupp ungdomar vid Norra Torggatan, möjligen har även någon blivit påkörd. Bilen försvinner sedan från platsen. Ambulans och polis larmas. Ambulanspersonal finner en skadad person, skador på båda knät/ben. Omhändertagen av ambulanspersonal, oklart om det var nödvändigt med sjukhusvård. Polisen försöker få fram uppgifter kring händelsen men det är sparsamt med information, En förundersökning med rubricering grov misshandel inleds.

Sandviken - Man i 30-årsåldern misstänkt för flera brott efter förföljande.
En patrull ska stanna och kontrollera en bil på Fredriksgatan, men föraren väljer att köra vidare. Patrullen inleder ett kort förföljande som slutar i att bilen prejas. I bilen sitter föraren, en man i 30-årsåldern, och två passagerare.
Föraren medtas av patrull för provtagning och är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik alternativt vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och olovlig körning.
En av passagerarna, en man i 25-årsåldern, är misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.

Västerås - Tonåring rånad av tre maskerade personer i Önsta.
En pojke som är i mellersta tonåren ringer in och berättar att han blivit rånad av tre maskerade personer. En av dem ska ha hotat honom med ett vapenliknande föremål. Tonåringen ska bland annat ha blivit av med en jacka, kontanter och en mobiltelefon. Han ska även ha blivit slagen.
En patrull beordras till platsen, men inga misstänkta gärningspersoner hittas. En anmälan gällande rån kommer att skrivas.

Försök till mord - Katrineholm
00:02 Polisen larmades till en lägenhet i Katrineholm med anledning av en misshandel. På plats mötte polisen upp en man och en kvinna som hade misshandlats av en man som hade lämnat platsen. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, hade slagits med ett trubbigt tillhygge och fick föras till sjukhus med ambulans. Mannen hade inga allvarliga skador. Gärningspersonen var känd av personerna sedan tidigare och han greps i sin bil på väg mot Eskilstuna. Han greps misstänkt för försök till mord

Mord - Haninge
Polis och ambulans kallas till Jordbro med anledning av att en person blivit skottskadad.
När polis kommer till platsen som är utomhus anträffas en person som är skottskadad.
Personen är allvarligt skadad och förd med ambulans till sjukhus.
En polisinsats pågår för att leta efter gärningsperson/personer.
Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning.
Ingen är nuläget gripen.
Uppdatering klockan 02.30
Den skottskadade personen är en man i 20-25 årsåldern.
Utredningsåtgärder såsom förhör, teknisk undersökning med mera pågår.
Uppdatering 18/1 klockan 22:15
Den man som fördes till sjukhus med allvarliga skador har avlidit och hans anhöriga är underrättade.
Ingen är gripen i ärendet.

Mord i Stockholm
En person är påträffad med skottskador i en bil vid Kungens Kurva. I samband med detta har en bil setts lämna platsen i hög fart.
Flera vittnen ringer SOS och berättar att person/personer i en bil har skjutit mot en annan bil vid Kungerns Kurva och sedan lämnat i hög fart.
Flera patruller är på brottsplatsen och i området för att prata med vittnen/inringare för att få klarhet i händelsen.
Den skadade personen är förd till sjukhus med allvarliga skador. Ytterligare en person som befann sig i bilen är förd till sjukhus med oklara skador.
Förundersökning är inledd om försök till mord. 
Uppdatering klockan 18:35
Brottsplatsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Ett fordon som kan sättas i samband med händelsen är påträffat i området och kommer att tas i beslag för teknisk undersökning.
Ingen är gripen.
I nuläget kan inga fler uppgifter lämnas då det kan försvåra det pågående utredningsarbetet.
Uppdatering klockan 21:45
Mannen i 25-30 årsåldern som fördes till sjukhus med allvarliga skador har avlidit och hans anhöriga är underrättade. En kvinna i samma ålder som också skadades i samband med skottlossningen vårdas på sjukhus.
Utredningen fortsätter med full kraft bl.a. med teknisk undersökning, sammanställning av de uppgifter som framkommit och även inre spaning.
Brottsrubriceringen är nu ändrad till mord och försök till mord

Västerås - Två tonåringar rånas på två mopeder på Köpingsvägen.
En pojke i mellersta tonåren ringer in till polisen och berättar att han och en vän till honom blivit rånad av flera personer. Personerna ska ha stulits inringaren och vännens mopeder och åkt i väg på dem.
Flera patruller beordras till platsen och påträffar en moped i närheten. Två personer springer därifrån. En av dem, en pojke i mellersta tonåren, hittas av patrull och grips. Han släpps senare men är fortsatt misstänkt för rån.

Lomma - En knivskuren till sjukhus.
Polis och ambulans larmas till Vegagatan i Lomma med anledning av att en person uppges ha blivit knivskuren.
På plats anträffas en ung man med skärskador, han förs till sjukhus med ambulans. Platsen spärras av i väntan på teknisk undersökning.
Enligt uppgift rör det sig om ett flertal gärningspersoner som avvikit från platsen till fots.
Polispatruller arbetar med att hålla förhör med eventuella vittnen på platsen.
Händelsen rubriceras för närvarande som försök till mord/dråp.
Rättelse: den misstänkta brottsplatsen är på Sjögräsgatan, i anslutning till en skola. Platsen är fortsatt avspärrad i väntan på teknisk undersökning.
Polispatrull håller förhör med ytterligare en person som uppges ha blivit misshandlad på platsen. Det rör sig om en ung man som fått en eller flera slag mot kroppen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hjälp polisen
Man
 vill ha hjälp med flera ouppklarade fall.
Läs mer om detta här >>>

loading...