Riksnyheterna kommer från SVT  P4 väst, P4 Göteborg  Polisen  Pressmeddelande 
 

Danmark öppnar gränsen för skåningar
Danmark öppnar gränsen mot Skåne från och med natten mot lördag. Beslutet gäller personer som är folkbokförda i regionen.
Under torsdagen kom besked från Danmark om att öppna gränsen också för skåningar. Hittills har svenskar bosatta i Blekinge, Kronoberg och Västerbotten varit välkomna in i landet. Nu gäller det alltså också skåningar.
Uppgifterna bekräftades av det danska utrikesdepartementet på torsdagseftermiddagen.
Den danska gränsen är öppen för de regioner som haft färre än 20 nya smittade personer per 100 000 invånare under den senaste veckan.
Gränsen öppen för utvalda regioner
Skåne finns nu med på kartan hos Statens Serum Institut i Danmark. Det innebär att Skåne nu klarar kriteriet för att skåningar ska få resa till Danmark.
– Det känns fantastiskt, för då är vi ju tillbaka nu där vi var den 13 mars när Danmark stängde gränsen för svenskar. Det betyder att vi lyckats väl med att få ner covid 19-smittan i Skåne. Vi ligger nu på ganska låga tal och det är ju det som gör att danskarna vågar ta emot oss, säger Carl Johan Sonesson, regionstyrelsens ordförande i Skåne.
Skåningar kan åka över för dagen
Helsingörs borgmästare Benedikte Kiaer twittrade ”HURRA!” strax efter att beskedet om öppnandet av gränsen kom.
Förutom att gränsen nu öppnas för personer folkbokförda i Skåne slipper de nu också den så kallade sexdagars-regeln, det skriver DR Nyheder. För andra inresande innebär sex-dagars regeln att man måste visa upp intyg på att man ska stanna i Danmark minst sex nätter. Men skåningar ska alltså undantas detta och kunna åka fram och tillbaka till Danmark över dagen.
Texten uppdateras

Svenskar får fängelse för bombdåd i Köpenhamn
De två svenskar som åtalats för bombdådet mot danska skattemyndigheten Skat i Köpenhamn i fjol döms till fyra respektive fem års fängelse, rapporterar danska nyhetsbyrån Ritzau.
Bägge männen, 23 och 24 år gamla, kommer också att utvisas.
Åklagaren hade krävt att de två männen skulle dömas till sju års fängelse och hänvisade till en terrorbestämmelse som möjliggör ökad straff eftersom det tros att männen hade begått en terroristliknande handling. Men Köpenhamns byrett ignorerade det i sitt beslut, uppger DR.
”Vid fastställandet av straffet har domstolen tagit hänsyn till att den ene av de två åtalade, den som placerade ut och detonerade bomben, spelade en aktiv roll, medan den andre åtalade fungerade som chaufför”, meddelade rättens ordförande.
Fraktades från Sverige
Bomben detonerade vid Skat-kontoret på Østerbro i den danska huvudstaden på kvällen den 6 augusti 2019. Enligt åtalet hade svenskarna fraktat bomben över Öresundsbron från Sverige bara några timmar tidigare.
Åklagaren uteslöt inte att fler var inblandade i dådet, men de båda männen är de enda som hittills pekats ut. Ingen skadades i explosionen. Det enda som svenskarna har erkänt är att de kört en för tidpunkten utpekad vit bil från Malmö till Köpenhamn den aktuella dagen.
Sprängmedelsexperter drog snabbt slutsatsen att bomben bestod av dynamit och polisen koncentrerade därefter utredningen till de två svenska männen, eftersom de körde från Malmö till Skatteverkets byggnad i Østbanegade samma kväll den 6 augusti, rapporterar DR.
Silverfärgat föremål
Via övervakningsbilder och information från ett antal mobilmaster kunde bilens rörelser kartläggas, och en videokamera i Østerbro visade bland annat att en man kom ut ur bilens passagerarsäte kort före brottet.
Han bar med sig ett silverfärgat föremål, som enligt åklagaren var bomben.
Bombdådet väckte stor uppmärksamhet i Danmark, och är en av de grovt kriminella händelser med koppling till svenska sidan som föranledde att Danmark införde gränskontroller mot Sverige hösten 2019.

Polisen söker vittnen till grov mordbrand i Norrköping
Polisen önskar komma i kontakt med personer som har gjort en iakttagelse den 21 juni 2020 i Norrköping.
Polisen söker vittnesuppgifter gällande en grov mordbrand på Guldringen 88 i Norrköping och söker därför kontakt med vittnen som har filmat händelsen.
Har du eller någon du känner filmat händelsen? Kontakta polisen via 114 14 eller mejla oss.

Östersund - Bilist bötfälld - körde med barn i knät.
En polis observerar en bilist på Odenskogs industriområde som har ett mindre barn i knät. Föraren ska ha låtit sitt barn styra bilen.
Polisen utfärdar böter till föraren på 2.500 kronor, för att inte ha tillsett att barnet var bältad i bilbarnstol.

Åtgärder mot buskörning i Lyckeby
För att minska problemen med buskörning blir det nu förbjudet att köra bilar, A-traktorer och mopeder på parkeringarna vid olika köpcentra och skolor i Lyckebyområdet i Karlskrona.
Boende och affärsinnehavare har under lång tid upplevt trafiksituationen i Lyckebyområdet som störande och otrygg.
– Vi har fått tydliga signaler om att det här är ett problem, säger Marcus Henningsson som är gruppchef för områdespolisen i Karlskrona. Det har visat sig i trygghetsmätningar och i samtal med de som bor och verkar i Lyckeby. Det är därför bra att vi nu kan agera tillsammans med Karlskrona kommun och butiksinnehavare för att komma tillrätta med problemen. Det är ett sätt för oss att leva upp till de medborgarlöften vi har och visa att vi agerar utifrån det som kommer fram i dialoger och trygghetsmätningar.
Det har varit mycket buskörning på kvällar och nätter med mopeder och A-traktorer på de stora parkeringsplatserna vi de olika köpcentra och skolor som finns i området.
– Det finns ett stort motorintresse och då samlas man på de här ytorna. Problemet är inte att man träffas, utan det är buskörningen, den höga volymen på musiken och nedskräpningen som blir följden av att man samlas som vi vill komma åt säger Marcus.
Polisen har efter samverkan med butiksinnehavarna i området och Karlskrona kommun bett kommunen förbjuda fordonstrafik på parkeringsplatserna på kvällar och nätter.
– Det öppnar fler möjligheter för oss att agera när det nu blir förbjudet att köra med bilar, A-traktorer och mopeder på de här platserna.  Vi tror att det här kommer att minska problemen betydligt, avslutar Marcus.
De parkeringsplatser som berörs ligger vid:
Biltema och Jula
Holmgrens bil
Netto
Lyckeby kunskapscentrum
Amiralen
Slottsbacken
Lyckeby Fritidsgård

Katrineholm - Man misshandlad i lägenhet av okända personer
Polisen larmades till Prinsgatan i Katrineholm. En man i 20-årsåldern uppgav att han hade blivit rånad av okända gärningspersoner i en lägenhet. Mannen kunde ta sig ut från lägenheten och fick hjälp från förbipasserande att larma polis. Mannen fördes till sjukhus med ambulans med skador på överkroppen. Ytterliggare en skadad person kontaktade polisen och också han fördes till sjukhus med liknande skador. Lägenheten där rånet har skett har spärrats av i väntan på teknisk undersökning. Förutom att misshandla de två männen stal de teknikprylar från bostaden. Polisen har sökt efter gärningspersoner men i nuläget finns ännu ingen misstänkt. 

Norrköping - Misshandel
Polisen larmades till Grundläggaregatan i Norrköping med anledning efter larm om bråk. En man i 25-årsåldern hade blivit misshandlad av för honom okända personer som hade lämnat platsen. Polisen har sökt eftergärningspersonerna men utan resultat. Den skadade mannen fick skjuts till sjukhus av polispatrullen. En anmälan om misshandel är upprättad.

Västerås - Larm inkommer till polisen om att en kvinna blivit attackerad
Polis larmas till Djuphamnen i Västerås med anledning av ett våldsbrott där en kvinna attackerats utomhus av en man.
Kvinnan anträffas skadad och förs till sjukhus med ambulans.
Polis påbörjar sökandet efter gärningsmannen som avvikit från platsen springandes.
Brottsplatsen spärras av för teknisk undersökning. Förutom teknisk undersökning söker polis med hund på brottsplatsen och dess omnejd.

Kraftigt minskad dödlighet bland covidpatienter på iva
Dödligheten inom 30 dagar för covidpatienter på iva har minskat kraftigt, visar SVT:s genomgång. Från 34 procent i mars – till fyra procent i maj. Läkarna är överens: fler liv hade kunnat räddas om kunskapen varit högre när viruset slog till.

Gäng misshandlade man i tatueringsstudio i Borlänge
En man i 25-årsåldern utsattes under natten i Borlänge kommun för en grov misshandel då ett gäng tog sin in i hans tatueringsstudio och började slå honom och förstöra grejer. Polisen har ännu ingen gripen, och målsägande vill inte berätta vilka gärningspersonerna var.
– Det kan göra att det blir betydligt svårare att lösa det här brottet, vi vet inte motivet, säger Peter Persson, vakthavande befäl hos polisen.
Mannen fick föras till sjukhus med ambulans, men ska inte ha några allvarligare skador.
Polisen har redan tagit bilder och dokumenterat på platsen.

Rån, Alvesta
Runt klockan fyra på torsdagsmorgonen vaknade ett par i Alvesta av att två maskerade män brutit sig in i deras hem och stod i sovrummet. Männen hotade dem till livet om de inte fick pengar.
– Mannen i hushållet får ett slag i huvudet av ett tillhygge men inte allvarligt så att han behövde söka vård, säger Ulf Wilsson vid polisen i Växjö.
Gärningsmännen får med sig pengar men det är oklart hur mycket. Paret tvingas därefter ner på golvet medan de maskerade männen söker igenom bostaden.
Samtidigt tvingas paret att lämna ifrån sig sina mobiltelefoner något som försvårar deras möjligheter att slå larm till polisen.
– De beordrades att ligga kvar när huset söktes igenom så det dröjde innan de förstod att gärningsmännen lämnat och de vågade sig upp till den fasta telefonen i huset, säger Ulf Wilsson.
En anmälan har upprättats som rubriceras som rån. Under torsdagsmorgonen kommer en teknisk undersökning av bostaden att genomföras. Ingen är ännu gripen för brottet.
Polisen söker nu vittnen som kanske sett eller hört något under natten på Lekarydsvägen men även vid närliggande gator.
En person är gripen misstänkt för mordbrand efter morgonens brand i en lägenhet i Krylbo. Ingen har skadats vid branden som startade 05.55.
Vid halvniotiden greps en person misstänkt för mordbrand. Vi kommer inte att lämna ytterligare kommentarer gällande gripandet fram till dess annat meddelas.


Laholm, försök till bilstöld
Polisen larmas till ett industriområde i Laholm där det enligt inkommande uppgifter ska vara en pågående bilstöld på Kullsgårdsvägen. De ska vara fyra okända  personer inne på området och de bryter upp en pickup. Därefter avviker de från platsen. Polispatrull har sökt i området, ingen är gripen, anmälan skrivs försök till stöld.

-----------------------------------------------

Polisen ett oväntade fynd – 30 kilo stulen oxfilé
Polisen stannade bilen på grund av obetald skatt, och när man gick igenom fordonet gjorde patrullerna ett oväntat fynd; 30 kilo oxfilé som kunde spåras till en stöld i Sundsvall.
I lördags kväll fick polisen stopp på en bil på Vaksalagatan i Uppsala. Vad som först var en kontroll om fordonsskatten var betald slutade i att poliserna tömde bilen på tillhörigheter och hittade misstänkt stöldgods.
– Det var omkring 30 kilo oxfilé som vi har spårat till en stöld från en butik i Sundsvall, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid polisen.
Tre män greps, varav en anhölls misstänkt för häleri. Samtliga har släppts.
– Det är ju bekymmer det här, vissa butiker har till och med sådana problem att de måste plocka undan finare köttbitar, säger Jonas Eronen.

Mord/dråp, Markaryd
Polis skickas till en bostad i Markaryd där en avliden kvinna anträffats. Då det rör sig om ett oklart dödsfall, rubriceras ärendet i nuläget som ett misstänkt mord. Rubriceringen är satt för att polisen ska kunna utreda dödsfallet.
Den första bedömningen som har gjorts under dagen är att det inte föreligger något brott bakom dödsfallet, men en rättsmedicinsk undersökning måste genomföras innan detta kan fastställas.
Inga mer information om ärendet kommer att lämnas med hänsyn till förundersökningssekretessen. Kvinnans anhöriga är underrättade.

Larm på ett företag i Kil - Man gripen
Ett vaktbolag meddelar polis att ett larm har gått på ett företag i Kil. Polispatrull till platsen och konstaterar att en ruta vid varuintaget är borta. Strax efteråt så kontrolleras en bil och i bilen anträffas stöldgods från företaget. Mannen misstänkt för inbrottet.  som är i 45-årsåldern grips
Den gripna mannen är misstänkt för flera brott under natten. Mannen är anhållen efter förhör.

16-åring dömd för barnvåldtäkter
En 16-årig pojke från Sörmland har dömts av tingsrätten till fem månaders sluten ungdomsvård för tre fall av våldtäkt mot barn.
Pojken begick gärningarna under förra året. Brottsoffer är två underåriga flickor. En av gärningarna finns dokumenterad i form av en film.
Den dömda 16-åringen menar att han inte förstått att de handlingar han gjorde var olagliga, ett resonemang som tingsrätten menar inte framstår som ”särskilt trovärdigt”.
Pojken döms för tre fall av våldtäkt mot barn till fem månaders sluten ungdomsvård. Han ska också betala skadestånd till de båda brottsoffren.

Umeå - Män gripna för skadegörelse och försök till bedrägeri.
Två män i 18-årsåldern har gripit på en mindre ort utanför Umeå skäligen misstänkta för skadegörelse och försök till bedrägeri.
Männen greps vid 13:30-tiden efter att de vid lunchtid på onsdagen besökt en äldre kvinna. Männen ska ha påtalat att kvinnan behövde byta tak och en av dessa ska även ha börjat plocka ner takpannor.
Kvinnan fattade misstanke om att det inte rörde sig om legitim verksamhet och i samband med det ska männen ha lämnat adressen, men påträffade kort därpå av patrull.
– Anledningen till att de är gripna är att vi vill undvika att de lämnar landet och därmed undandrar sig lagföring och straff, säger Mats Bruhn, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västerbotten.
Initiala utredningsåtgärder pågår och inga ytterligare kommentarer kan lämnas i nuläget.

Tranås - Man avled efter fallolycka.
11:58 Polis och ambulans larmades till en bostad strax norr om Tranås. En person hade anträffats skadad utomhus.
15:00 En man i 60-årsåldern har avlidit till följd av ett fall från en stege. Anhöriga har underrättats. Det finns inget som tyder på att mannen har utsatts för brott. Ärendet hanteras som en olyckshändelse.

Gislaved - Person avliden efter brand.
Polisen larmades till Smålandsstenar med anledning av en brand.
10:16 Polis var på plats. En person anträffades svårt skadad.
Polis är på plats och utreder vad som har hänt. I nuläget kan ingen mer information lämnas med hänsyn till den drabbade och anhöriga. Texten kommer att uppdateras när mer information kan lämnas.
12:19 En kvinna i 75-årsåldern har avlidit av sina skador. Anhöriga har underrättats. Branden har skett utomhus i anslutning till ett äldreboende. Polisens kriminaltekniker är på plats och genomför en brottsplatsundersökning för att ta reda på vad som har orsakat branden. Initialt finns det inget som tyder på att kvinnan har utsatts för brott.
14:30 Polisens kriminaltekniker är klara på platsen. Brottsplatsundersökningen har stäckt den tidigare bilden -att kvinnan inte verkar ha utsatts för något brott. Allt tyder på att branden är en olyckshändelse. Det har framkommit att kvinnan var rökare och brukade sitta på den här platsen och röka dagligen i sin rullstol. Det är sannolikt att cigarettrökningen har ett samband med att branden uppstod.
När polis fick kännedom om händelsen upprättades en anmälan om vållande till annans död. Trots att allt tyder på att det rör sig om en olyckshändelse kommer utredningen att pågå åtminstone fram tills att svaren från den rättsmedicinska undersökningen kommer.

Över 1 000 stulna surfplattor och datorer knutna till ägare
Den 8 maj greps tre män i en butik på Södermalm misstänkta för grovt häleri. Nu har över hälften av de cirka 1 900 beslagtagna surfplattorna, datorerna och mobiltelefonerna knutits till sina ägare.
Det var när polisen kunde spåra en stulen surfplatta till butiken på Södermalm som hälerihärvan kunde uppdagas. Totalt handlar det om cirka 1 900 stycken beslagtagna varor hemelektronik, som i huvudsak kommer från butiken men även från ett förråd som kan knytas till en av de tre misstänkta. Av dessa kan cirka 1 000 varor knytas till målsägare. De stulna bärbara datorerna, surfplattorna och mobilerna kommer främst från skolor i regionen, men misstänkts även komma från bilinbrott och fickstölder.
– Det är ett ovanligt stort beslag av elektronik. Att en fysisk butik befattar sig med misstänkt stöldgods utgör en motor för stöldbrotten i länet, säger åklagare och förundersökningsledare Carl Eideland.
Tre personer är nu misstänkta för grovt häleri. Polisen fortsätter i utredningsarbetet att göra sökningar på eventuella målsägare till de beslagtagna varorna.
För de som drabbats av stöld är det viktigt att komplettera sina anmälningar med elektronikvarans IMEI- eller serienummer.

17-årig pojke misstänks för senaste skolbranden i Lund
En 17-årig pojke är skäligen misstänkt för branden på Lerbäckskolan i Lund natten till tisdagen. Han upptäcktes i närheten av brandplatsen.
– Vi tittade i omgivningen och en 17-årig pojke, en ung man, hämtades till förhör, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson.
Enligt Westford är 17-åringen fortfarande skäligen misstänkt trots att han släpptes efter förhör.
– Han är inte frihetsberövad eftersom det krävs särskilda skäl om man är under 18 år.
Hon säger vidare att ytterligare utredningsåtgärder behöver göras i ärendet.
– Det räcker inte med ett förhör. Vi måste ha den objektiva bilden, varför han befann sig på platsen.
Skäligen misstänkt är den lägre misstänkegraden. 17-åringen är i nuläget endast misstänkt för mordbrand på Lerbäckskolan, även om polisens utredningsgrupp har drygt 20 bränder att utreda sedan i mars.
– Han ingår som en del i det, men är inte misstänkt för något annat, säger Ewa-Gun Westford.
Branden på Lerbäckskolan är enda fallet där en åklagare i nuläget är inkopplad.

Död person hittad på båt utanför Karlskrona
En död kropp har hittats på ett större fartyg utanför Karlskrona. Båten befann sig på internationellt vatten när polisen larmades.
Då Blekingesjukhuset var det närmaste sjukhuset ska kroppen ha förts dit, rapporterar Blekinge Läns Tidning.
– Vi vet inte vem det är. Det är en danskflaggad båt så det är dansk polis som ska utreda ärendet, säger Henrik Lindqvist, inre befäl på polisen, till tidningen.
Den avlidna personen flögs från fartyget till sjukhuset kring klockan fyra under natten mot onsdagen. Polisen väntar nu på besked från Noa, Nationellt Operativa Avdelningen, och den danska polisen.
Enligt BLT var båten på väg mot Tyskland när polisen larmades.

Rapport om långsiktiga konsekvenser för brottsutvecklingen
Brottsutvecklingen fortsätter enligt tidigare mönster men har i vissa delar förändrats till följd av coronapandemin. På sikt finns även risk för att brottsligheten kommer öka på vissa områden, visar en ny rapport från Polismyndigheten.
Polismyndigheten har tagit fram rapporten ”COVID-19. Pandemins långsiktiga konsekvenser för brottsutveckling och samhällsordning” som genom olika scenarier tittar på möjlig brottsutveckling på 1-5 års sikt inom ett antal brottsområden i en utdragen coronapandemi.
Rapporten lyfter särskilt riskerna för att utsatta områden kommer drabbas hårdare vid en omfattande och långvarig lågkonjunktur, där ökad arbetslöshet kan leda till att fler rekryteras till lokala kriminella nätverk. Tillkomsten av fler kriminella aktörer kan i sin tur medföra ökad påverkan i lokalsamhällena vilket försvårar för polisen att verka i områdena.
– Polisen arbetar i dag aktivt med att öka tryggheten i dessa områden genom dialog med boende och samverkan med olika aktörer och myndigheter. Vi ser en risk för att den försiktigt positiva utveckling vi nu ser kan påverkas negativt av att högre arbetslöshet leder till ökat utanförskap och fattigdom. Polisens arbete kommer fortsätta, men samtidigt är vår förmåga att förhindra tillväxten till kriminella miljöer begränsad. Här måste fler aktörer fortsätta arbeta för ökad integration i samhället, säger Linda Staaf, chef för underrättelseenheten på Nationella operativa avdelningen, Noa.
Rapporten belyser också risken för att sämre ekonomi i andra länder kan öka risken för att fler internationella brottsnätverk begår stölder i Sverige.
– De tidigare stängda gränserna minskade rörligheten under en period, men har inte påverkat i någon större utsträckning utan vi kan snarare se att brottsnätverken har anpassat sig till det nya läget. I takt med att länder fortsätter öppna upp gränserna finns det risk för att nya nätverk kommer till Sverige, säger Linda Staaf.
I dagsläget råder stor osäkerhet kring pandemin och dess konsekvenser på samhället på lång sikt. Rapporten har tagits fram för att Polismyndigheten ska kunna anpassa verksamheten och resurssättningen, samt utveckla arbetsmetoder för att möta händelseutvecklingen.

Örebro - Stoppade inte på polismans tecken
En polispatrull försöker stoppa en personbil. Föraren, en man i 30-årsåldern, stannar inte på polismans tecken. I samband med ett kortare förföljande tappar personbilen ett hjul och polisen får stopp på fordonet. Föraren misstänks för drograttfylleri och en anmälan upprättas.

Försök till mord tisdag kväll:
21:40 Polisen larmades till en lägenhet i centrala Norrköping med anledning av bråk i en lägenhet. Polisen anträffade en skadad man i lägenheten som fördes till sjukhus med ambulans. Mannen hade skador som såg ut att ha orsakats av ett vasst tillhygge. En man i 20-årsåldern greps på platsen. Mannen anhölls av åklagare efter förhör. Brottsrubriceringen är försök till mord. 

Fler oerfarna båtförare i sommar: ”Havet är farligt”
Till följd av coronapandemin är det många som firar semester på hemmaplan. Det är någonting som märks av på båtförsäljningen som skjutit i höjden där det är många som skaffat båt för första gången.
– Vi ser en stor ökning av larmsamtal där midsommar var extrem, säger sjöföretagaren Niklas Eriksson.
Enligt båtbranschens riksförbund har ökningen av sålda båtar varit så extrem att det knappt går få tag i en ny båt. Enligt sjöräddningen märks ökningen av med framförallt många nya sjöovana båtägare. Sjöföretagaren Niklas Eriksson jobbar bland annat med bärgning och assistans – och han märker av den stora ökningen med fler larmsamtal.
– Vi får mycket enklare frågor. Till exempel att min motor är trasig. Havet är farligt och vi märker att flera saknar ankare ombord, vilket är en självklarhet, säger Niklas Eriksson till SVT.
Många nya ovana förare
I och med att allt fler valt att ge ut sig på sjön har det också blivit en intensiv sommar för hamnvärden Johan Lundin. Aldrig tidigare har han varit med om en sådan hektisk start på båtsommaren – som knappt börjat.
–  Jag har nog aldrig behövt hjälpa människor att lägga till. Senast i dag var det en kvinna som trillade i vattnet då hon skulle kasta tamp till mig. Sedan har jag haft många människor som snurrat en halvtimme och sedan gett upp. Det är mycket osäkerheter, säger han.
Semester på sjön
Jonas Ekman, från Stockholm, har i sommar valt att semestra på sjön då han lånat en släktings segelbåt. När SVT träffade honom i Stockholms skärgård fick han hjälp att laga motorn.
– Nu är tre grabbar igång och försöker fixa min motor då det var någon säkring som hade gått. Det har varit ett litet kaosartat dygn även fast det är fantastiskt att vara ute i skärgården, säger han.

Kalmar - Man gripen för stöld genom inbrott
Allmänhet iakttar ett misstänkt pågående inbrott på Gröndalsvägen och larmar polisens ledningscentral.
Ett flertal resurser beordras till platsen. På plats konstateras att det rör sig om ett fullbordat inbrott i en fastighet som är under renovation. på plats anträffas en person som efter närmre kontroll blir gripen.
Det rör sig om en man född -83. Han först till arresten och är nu misstänkt för stöld genom inbrott. Anmälan upprättas.

Olovlig körning, Östersund
En patrull uppmärksammar en epa-traktor som färdas i hög hastighet. Fordonet stoppas på Köpmangatan. Föraren, som är under 18 år, misstänks för olovlig körning. Epa-traktorn tas i beslag och vårdnadshavare kontaktad.

---------------------------------------------------

Hjälp polisen
Man
 vill ha hjälp med flera ouppklarade fall.
Läs mer om detta här >>>

loading...