Riksnyheterna kommer huvudsakligen från SVT  P4 väst, P4 Göteborg  Polisen  Pressmeddelande 

Poliser till fots upptäckte knarkodling på balkong
En patrullerade polispatrull till fots upptäckte under tisdagskvällen en knarkodling och odlingsutrustning som stod placerad ute på en balkong i Ljungbyholm som ligger 15 kilometer söder om Kalmar.
Narkotikaodlingen var lätt att upptäcka för de fotpatrullerande poliserna. Kort därefter togs beslutet att genomföra en husrannsakan. Nu är ett par i 40-årsåldern misstänkta för bland annat brott mot vapenlagen och olovlig framställning av narkotika.
– I bostaden befann sig en påtagligt narkotikapåverkad kvinna i 40-årsåldern, hon är misstänkt för eget bruk av narkotika, säger Robert Loeffel som är polisens presstalesperson.
Paret misstänkta för brott
På adressen bor även en man i 40-årsåldern, paret är nu misstänkta för brott mot vapenlagen och olovlig framställning av narkotika.
– Patrullen hittade ett antal patroner i bostaden som de inte har licens för, säger Robert Loeffel.
Hur stor mängd narkotika rör det sig om?
– Det kan jag inte svara på. Jag utgår från att det rör sig om cannabis, de plantorna behöver torkas och vägas för att fastställa mängden.

Man anhållen efter sprängning på strippklubb
En man har anhållits misstänkt för sprängningen av en strippklubb i Örebro.
Polisen grep en man som befann sig i närområdet tidigt imorse. Han är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, och anhölls under eftermiddagen.
Enligt P4 Örebro är mannen i 50-årsåldern och åklagare Inger Sandström säger till P4 att det verkar finnas kopplingar till kriminell verksamhet.

Olaga hot, Linköping
Ung man gripen för olaga hot mot personal på vårdboende.
10:06 Polisen tog emot ett överfallslarm från ett boende på området Garnisonen i Linköping. En 17-årig ung man ska ha hotat personal till livet då han inte fått låna ett busskort. Mannen greps misstänkt för olaga hot och fördes till polisstationen för förhör. Ingen kom till fysisk skada i samband med händelsen.

Avsnörande förband räddade livet på man i Botkyrka
Exempel på avsnörande förband. Blått används främst i utbildningar medan orange ingår i skarp utrustning. Bild: Polismyndigheten
En återkommande del i polisens fortbildningar är att öva på att göra avsnörande förband, tourniquet, vid stora blödningar. Gångna helgen räddades en man till livet tack vare att poliser från Botkyrka gjorde detta.
Från sjukvården som tog emot den skadade mannen menar man att polisernas insats på plats med att lägga förbandet till stor del var avgörande för att mannen överlevde.  Han hade själv huggit sig i bägge låren med stort blodflöde och syrebrist som följd.
Tillgång till utbildning och utrustning bedöms som en av framgångsfaktorerna. Poliserna på plats hade så sent som veckan innan haft fortbildning i hjärt- och lungräddning (HLR) och akutsjukvård.
Del i utbildning
Marjo Remesaho samordnare för fortbildningen i polisområde Stockholm Syd:
- Sjukvårdsmoment med tourniquet repeteras fortlöpande under våra utbildningar och det är glädjande att färdigheterna omsätts framgångsrikt i praktiken. Det handlar ju inte alltid om brottsliga gärningar, utan poliser möter även personer med psykisk ohälsa som försöker skada sig själva eller rena olyckor där vi behöver agera för att rädda liv. Tourniquet är ett bra verktyg i många fall. 

Fem anhållna för grovt narkotikabrott.
Polisen har under dagen genomfört en insats med inriktning narkotika.
Detta tillsammans med dansk polis och under ledning av Åklagarmyndighetens riksenhet mot organiserad brottslighet samt IGOB (sektionen mot internationell , grov och organiserad brottslighet i Region Syd).
Vi kan bekräfta att fem personer anhållits för grovt narkotikabrott i Malmö under dagen samt att husrannsakningar och beslag utförts på ett flertal adresser. 
Mer information kommer inte att lämnas i nuläget.

Explosion på nattklubb i Örebro – särskild händelse inledd
Nattklubben ”Efter två” i industriområdet Holmen i Örebro började brinna efter en explosion under natten till onsdagen.
– Vi har ingen anledning att tro annat än att det här är en avsiktligt utplacerad sprängladdning, säger Tommy Lindh, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.
Polisen i region Bergslagen har inlett en särskild händelse och en stab har tillsatts.
– Vi har en stor polisinsats i området som har undersökt intilliggande fastigheter, säger Tony Quiroga, vakthavande befäl vid polisen.
Stort område avspärrat
Enligt SVT:s reporter på plats är ett större område avspärrat tidigt på morgonen. Polisen kan inte säga hur länge det kommer vara avspärrat. Nationella bombskyddet har påbörjat sin undersökning av det som är kvar av lokalen. Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon ska ha skadats i explosionen, men det är heller inte uteslutet än.
– När branden är helt släckt så ska vi undersöka fastigheten som i stort sett är jämnad med marken, säger Tommy Lindh, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.
– Vi kommer säkert göra en teknisk undersökning i området under dagen också.
Ingen misstänkt
Bombskyddet ska också säkra platsen för att utesluta att några fler farliga föremål finns i området.
– Det är en väsentlig del i bombskyddets verksamhet. Men vi har inga konkreta misstankar, säger Tommy Lindh.
I nuläget finns ingen misstänkt.
– Vi har ingen anledning att tro annat än att det här är en avsiktligt utplacerad sprängladdning.
Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.
Omkring klockan 8.30 på morgonen rapporterar SVT:s team på plats att de yttre avspärrningarna har hävts. Det ryker fortfarande och personer som arbetar inne på området väntar utanför avspärrningarna.

Person till sjukhus efter att ha kört in i träd – taket krossades
En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus efter en trafikolycka på riksväg 52 vid trafikplats Hållet i Nyköping under natten till torsdagen.
Larmet kom in klockan 02.40. Polis och ambulans åkte till platsen som var i området kring rondellen vid Skavsta, där riksväg 52 och 53 möts.
– En bilist hade kört av vägen och krockat med ett träd. Bilen hade ett panoramatak som hade krossats. Han blödde från huvudet och klagade på smärta i nacke och axel, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson. Föraren, som ska ha varit ensam i bilen, fördes till sjukhus.
Polisen har kunnat höra mannen och misstänker inget brott.

Man knivskadades i samband med rån i Hallonbergen.
En förundersökning gällande grovt rån är inledd efter att två gärningsmän på tisdagskvällen tillgrep en handväska i Hallonbergen.
Händelsen började med att en man och en kvinna promenerade på Lötsjövägen i Hallonbergen. Plötsligt kom två okända män fram och försökte tillgripa kvinnans handväska. Mannen försökte förhindra rånet genom att gå emellan och blev då knivskadad i ryggen och fördes med ambulans till sjukhus. Brottstiden ska ha varit cirka klockan 22.30-23.00.
Ingen är ännu gripen för händelsen. Gärningsmännen ska vara cirka 25-30 år.

Taxichaufför utsattes för rån i Hallonbergen centrum.
Polis beordrades till Hallonbergen centrum efter att en taxichaufför blivit rånad av tre gärningsmän. Någon hade beställt taxi och då taxichauförren kom fram till Hallonbergen centrum stod tre killar där.
De tog med taxichauffören bakom ett hörn och rånade honom på bland annat bankomatkort med kod. En av gärningsmännen ska ha tagit ut pengar medan de andra stod kvar med taxichauffören.
Därefter ska de ha avvikit från platsen. Ingen är ännu gripen för händelsen. Gärningsmännen beskrivs vara 18-20 år gamla.

Försök till våldtäkt, Umeå
Polisen efterfrågar iakttagelser i samband med det anmälda våldtäktsförsöket Väst på stan.
Det var vid 03:50-tiden som polis beordras till en adress Väst på stan med anledning av ett våldtäktsförsök. Det ska ha skett utanför en fastighet. En man ska ha tagit tag i en kvinnas kläder, men kvinnan lyckades ta sig undan.
Polisen har hållit ett inledande förhör med kvinna och har sökt efter mannen i området, men utan att anträffa honom. Mannen beskrivs vara i 40-50-årsåldern och ska ha färdats på cykel.
Polisen är intresserad av iakttagelser av mannen. Har du sett något? Ring 114 14.
Under dagen kommer polisen att hålla fortsatta förhör i ärendet.

Stöld på byggarbetsplats
Polis kontaktades om inbrott i en byggcontainer där det förvaras verktyg. Detta var i Vagnhärad, Trosa kommun. Det ska ha skett vid 02-tiden. Den drabbade företagare uppskattar att värdet på det stulna uppgår till cirka 100 000 kronor. Eventuellt har det stulits från ytterligare en container på platsen. Polis har varit på plats och spärrat av för teknisk undersökning under dagen.

Inbrottsförsök på djurpark
Polisen fick samtal om att det precis hade varit ett inbrottsförsök på Kolmårdens djurpark, Norrköping. Personal hade uppmärksammat detta och konfronterade några män om detta, varpå sällskapet lämnade i en bil, i riktning mot Kvarsebo. En i personalen följde efter på avstånd och kunde lotsa polisen till rätt plats. Vid 01-tiden stoppades den aktuella bilen utanför Jönåker. Tre män och en kvinna, samtliga i 20-årsåldern, satt i bilen. De tre männen greps, misstänkta för försök till stöld. Föraren, en man, blev även misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott (eget bruk). Polisen fattade beslut om att beslagta bilen för att förhindra fortsatt brottslighet. De ska ha försökt göra inbrott i en kiosk. För de två män som var passagerare så hävdes gripandena under natten.

Nattliga fiskare i Hofors fick utrustning beslagtagen
Två personer är misstänkta för brott mot fiskelagen. De upptäcktes av en fiskevårdskontrollant vid 03.40-tiden natten mot onsdag.
De två fiskarna saknade giltiga fiskekort för den aktuella sjön. Polis fick tillkallas.
– Polisen tog all fiskeutrustning i beslag, säger Johan Sohlberg vid polisens regionledningscentral.

183 000 barn har minst en förälder med skulder hos Kronofogden
En ny undersökning från Kronofogden visar att 183 000 barn i Sverige bor i hushåll där minst en förälder har skulder hos Kronofogden. Flera av dem känner både skam och skuld för familjens ekonomiska situation.
För att bättre kunna hantera ekonomiskt utsatta barn jobbar Kronofogden med Barnens rätt i samhället (Bris) för att erbjuda samtalsstöd till barn.
– Många kompisar åker på semestrar och många gör roliga saker som man kanske inte har råd med och då kanske man känner sig absolut ensammast i världen. Då kan man faktiskt ringa till Bris och få stöd och hjälp, säger Tina Häggmark, kommunikatör på Kronofogden.
Stort mörkertal
Det är omkring var tolfte barn som bor i hushåll där minst en förälder har skulder hos Kronofogden eller där en skuldsanering pågår. Men långt fler barn än så lever i ekonomisk utsatthet där det inte finns något upprättat ärende hos Kronofogden.
– Det vi vill göra är ju att lyssna på det barn berättar och förmedla att de inte är ensamma, att vi pratar med många i samma situation, och att det finns stöd att få, säger Ellen Hedlund, kurator på Bris.
Skulderna ökar hos skuldsatta
Det går inte att säga om barn med skuldsatta föräldrar ökar då det är första gången Kronofogden gjort denna typ av mätning med hjälp av Statistiska centralbyrån. Men nåt som går att fastställa är att de som redan har skulder får allt högre skuldbelopp.
Det finns föräldrar som tror att de skyddar sina barn genom att inte prata om pengar, men Bris rekommenderar föräldrar att ta diskussionen.
– Det kan skapa mer oro att inte veta vad som händer i en familj snarare än att få information, och liksom verkligheten blir begriplig, säger Ellen Hedmark.

Larm om skottlossning i Uppsala
23:34 inkommer flertalet samtal om skottlossning i stadsdelen Stenhagen i Uppsala. På plats kan polis konstatera att någon avfyrat ett vapen på platsen. Enligt vittnen så har flera fordon setts lämna platsen. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning.
Förutom anträffade tomhylsor så har även ett skott gått in i en lägenhet i anslutning till brottsplatsen. I den aktuella lägenheten har ett skott gått in genom en fönsterruta till ett sovrum och rikochetterat in i en garderob. Personerna som bor på adressen befann sig i ett annat rum och skadades ej fysiskt. Platsen är avspärrad.
Klockan 00:08 inkom ånyo samtal om skottlossning i stadsdelen Kvarngärdet i Uppsala. Där kan polis ännu ej bekräfta att skottlossning ägt rum. Utredning pågår.
I det initiala utredningsåtgärder som vidtas så kan polisen bland annat ta en bil i beslag för teknisk undersökning. Flertalet personer har kontrollerats och förhörts av polisen. Utredningen fortgår.
Ingen skadad person har hittats.

Polis biten av kvinna i Uppsala
Ambulans larmar polis om en aggressiv patient. När polis ingriper blir en polis biten i handen och får uppsöka sjukvård. Gärningskvinnan, som är född -74 är nu misstänkt för våld mot tjänsteman och omhändertogs för berusning. Hon kommer att förhöras efter att hon tillnyktrat.

Tonårig seriebrottsling misstänkt för nytt överfall mot barn
Den 17-årige pojke som misstänks ha överfallit ett barn i Eriksberg i Uppsala under måndagen har begått liknande brott tidigare – många gånger.
Det var på måndagsmorgonen som barnet angreps och en polisutredning har inletts. Pojken är misstänkt för misshandel och sexuellt ofredande. Och det är bara en i en lång rad av polisanmälningar mot honom.
När SVT granskade ”Fallet Johan” förra sommaren hade pojken redan begått brott mot ett tiotal barn. Det har handlat om knuffar, slag och ”släpningar” i marken. Samtliga brott har begåtts mot flickor i åldrarna fem-tio år.
Eftersom ”Johan”, som egentligen heter något annat, har flera olika diagnoser och redan får vård har rättssystemet hittills funnit det lönlöst att ställa honom inför rätta. Dessutom har det konstaterats att han inte haft något avsikt att begå brott. Därmed har samtliga polisutredningar genom åren lagts ned.
Efter måndagens överfall har ännu en förundersökning startat.
Släpptes efter förhör
– Han greps och anhölls i går, men släpptes efter förhör, säger åklagare Johan Strömbäck som är förundersökningsledare.
Varför?
– Jag kan inte säga säkert, men förmodligen för att han bara är 17 år och då krävs det mycket för att hålla någon frihetsberövad.
Men den här pojken har varit misstänkt för brott många gånger, räcker inte det?
– Egentligen spelar det ingen roll om det handlar om nedlagda förundersökningar – normalt sett finns det ingen anledning att titta på sådant som är nedlagt.
Johan Strömbäck ska nu gå igenom ärendet och besluta vilka åtgärder som ska vidtas, om det till exempel ska hållas fler förhör.
– Förhoppningsvis är det redan någon polis som tittar på det här, säger han.
Så sent som i torsdags begicks ett annat överfall i Eriksberg, då två barn angreps i ett soprum. Polisen kunde under efter måndagens attack inte utesluta att det handlade om samma gärningsman.

Polisen går ut med bild på misstänkt skytt i Gottsunda
En övervakningskamera fångade de misstänka skyttarna i Gottsunda förra onsdagen på bild. Ingen av dem är gripen och nu går polisen ut med en bild på en av gärningsmännen.
Det var vid 18-tiden på kvällen som ett flertal skott avlossades mot en bil som stod parkerad vid Gottsunda centrum. En man skadades och vårdas fortfarande på sjukhus.
Händelsen fångades av en övervakningskamera och bilden finns publicerad på polisens webbplats. Den får inte publiceras av medier.
– Vi går bara ut med bild på en av de misstänkta, den andra bilden är inte lika bra. Och vi visar bilden främst för att visa hur de var klädda, säger Lisa Sannervik.
Polisen har tidigare gått ut med signalement på de två misstänkta, som båda ska ha varit klädda i grå tröjor med huva. Mannen på bilden har också ljusa byxor, svarta skor och eventuellt skägg.
Söker vittnen
Enligt Lisa Sannervik söker polisen nu efter vittnen som kan ha sett något när flyktbilen, en ljusgrå BMW med svarta fälgar, lämnades på Slipstensvägen i Valsätra.
– Det är inte särskilt långt emellan, så vi tror att den lämnades strax efter skjutningen, säger hon.
Häromdagen hittades skarpladdade vapen i ett buskage i Gottsunda.

Inget brott bakom explosion där ung man omkom
Polisutredningen kring en explosion i ett flerfamiljshus i Hestra där en man skadades så svårt att han senare avled, har nu lagts ner. Polisen anser inte att det ligger något brott bakom.
Det var i början av april som det inträffade en explosion i en bostad i Hestra. En ung man i 25-årsåldern skadades mycket svårt och avled senare av sina skador.
Nu har polisutredningen kring ärendet lagts ner och man anser inte att något brott begåtts. Pia Paldanius på Värnamopolisen uppger för P4 Jönköping att man tror att det det handlar om en olyckshändelse, då man bland annat hittat rester av brännbar vätska i lägenheten.
I samband med olyckan skadades ytterligare en person, en granne som bor i lägenheter över den där explosionen inträffade. Personen bröt benet i samband med att hen hoppades ut genom fönstret på andra våningen.

Brutala valprånet: 27-årig man döms till fem års fängelse
Under tisdagen föll domen i det uppmärksammade rånet där sex valpar stals från en kennel i Önnestad. En 27-årig man döms till fängelse i fem år för grovt rån. En 34-årig man frikänns från åtalet för grovt rån. Tre andra kvinnor döms för häleri.
I januari blev Eivor Nilsson överfallen, misshandlad och bestulen på sex golden retriever-valpar från kenneln utanför Kristianstad.
Valparna såldes vidare under falskt namn och med förfalskade handlingar. Det ledde polisen de misstänkta gärningsmännen på spåren. Totalt har fem personer åtalats och för två veckor sedan avslutades rättegången.
– Det känns jobbigt, nu ska jag ju få se förövarna och allt kommer att komma över mig igen, sade Eivor Nilsson till SVT Nyheter Skåne.
Kan dömas till fängelse
Under tisdagen meddelade tingsrätten i Kristianstad domen. En 27-årig man döms till fängelse i fem år för grovt rån. Enligt domen finns det DNA-spår och positioneringar av en mobiltelefon som binder honom till platsen.
– Jag har talat med min klient och han är besviken på tingsrättens beskrivning av händelsen. Vi kommer att överklaga till hovrätten och min bedömning är att min klient där kommer att bli friad, säger Kristoffer Ståhl, 27-åringens advokat.
En 34-årig man frikänns från åtalet för grovt rån. Han är frigiven från häktet sedan två veckor tillbaka.
Tre andra kvinnor döms för häleri. En av kvinnorna var åtalad för medhjälp till grovt rån, men frikänns från den anklagelsen.
– Det här rånet var synnerligen rått. Eivor behöver fortfarande gå i terapi efter händelsen, säger rådman Ulf Ahlström på en presskonferens på Kristianstads tingsrätt.
Valparna var tillsammans värda cirka 85 000 kronor.
Fem av de sex valparna har hittats och kommit tillbaka till sin ägare.
Offret tilldöms 50 000 kronor i skadestånd.

Man anhållen för hemfridsbrott m.m.
Polisen grep en man i Eksjö under måndagskvällen som var anhållen i sin frånvaro. Mannen ska vid lunchtid under måndagen ha tagit sig in i en kvinnas lägenhet i Eksjö och där slagit sönder saker och hotat henne. Sedan lämnade mannen platsen. Mannen och kvinnan är bekanta med varandra.
Polis sökte efter mannen på flera platser i Eksjö och strax efter kl 17 anträffades han. Mannen, som är i 35-årsåldern, fördes till polisstationen för förhör. Han var redan anhållen i sin frånvaro av åklagare efter brotten som han misstänktes för tidigare under dagen. Polisen har inlett en förundersökning om hemfridsbrott, skadegörelse och olaga hot. Ärendet leds av åklagare, som avgör om mer information kan lämnas.

Över 200 svenskar strandsatta i Turkiet – efter flygplansmiss på Landvetter
Drygt 200 svenska resenärer är strandsatta i Turkiet. Detta efter att planet som skulle ta hem dem blivit så försenat att besättningen behövde ta vila. Orsaken till förseningen var att någon tidigare utlöst en nödrutschkana.
– Det är ovanligt, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Vings pressjour.
Planet som skulle flyga hem svenskarna från Antalya i Turkiet blev försenat från Landvetter. Det skulle lämnat flygplatsen på måndagskvällen vid sju-tiden. Men då någon utlöst en nödrutschkana blev planet tre timmar försenat till Turkiet. Och 44 passagerare tvingades stanna kvar i Sverige.
”Ett misstag”
– Det var ett misstag innan planet bordades. Då var man tvungen att minska antalet passagerare. Säkerheten går alltid först. Det är anledningen att man var tvungen att flyga med färre passagerare, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Vings pressjour.
De passagerare som inte kom med planet ska enligt Ving ha fått övernattning och måltider på hotell. 17:45 i dag ska ska de resa ner till Turkiet, enligt Ving.
”Tråkigt för alla”
I Turkiet ledde förseningen till att planet blev stående då besättningen enligt regelverket behövde vila. Totalt är 211 svenska resenärer på tisdagsmorgonen strandsatta.
– Det är tråkigt för alla resenärer, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Vings pressjour.
Resenärerna som blev kvar i Turkiet har fått ta in på hotell och fått måltider, enligt Ving. Planen är att samtliga ska få resa hem ikväll. Nödrutschkanan ska då vara åtgärdad, enligt Ving.

Räddningsinsats, Åre
Skärmflygare som landat på en elledning inne på spårområdet i Åre en dryg kilometer norr om järnvägsstationen.
En person inblandad. Personen har suttit fast hängande i ledningarna och ska enligt de initiala uppgifterna ha varit vid medvetande. Personen har plockats ner av Räddningstjänstens personal och är förd till hälsocentralen, frågor om hälsoläge hänvisas till sjukvården.
Polis är på plats i Åre och arbetar med inledande utredningsåtgärder. De har kunnat hålla inledande förhör med mannen. Samverkan i ärendet sker med Sjö- och flygräddningscentralen.

Åtal väckts i våldtäktsärende mot 13-åring
Den 25 april utsattes en 13-årig flicka för en överfallsvåldtäkt då hon på morgonen var på väg till skolan i Länna/Skogås. Idag väcks åtal mot den misstänkte, rättegång väntas starta i juli.
Vid det aktuella tillfället överfölls den unga flickan av en maskerad gärningsman som färdades på moped. Efter händelsen fick hon hjälp att larma polisen.
En större polisinsats påbörjades för att leta efter gärningsmannen, efter tips och spårsäkring fick man fram två tänkbara misstänkta i polisens register.
Proverna skickades till nationellt forensiskt center för att se om något matchade mot de namngivna personerna. Det blev träff i det ena fallet vilket resulterade i att den misstänkte kunde gripas söndagen den 28 april. Han har suttit häktad sedan den 30 april.
Rättegången beräknas starta i juli.

Man misstänks för drograttfylleri samt vårdslöshet i trafik i Gävle
En bilist stannar ej på polismans tecken och ett förföljande inleds i höjd med Axmarby. En spikmatta används för att få stopp på bilen och det blir slutligen stopp på Smedsvägen.
Föraren, en man i 25-årsåldern, grips på platsen. Mannen misstänks för drograttfylleri samt vårdslöshet i trafik. Bilen bärgas från platsen då den står trafikfarligt.

Polisen utreder två skjutningar
På kort tid har det inträffat två skjutningar i Västerås: i söndags blev en man skjuten på Drottninggatan och natten till tisdag sköts en man i benet på Hermelinvägen.
I båda fallen pågår det förundersökningar gällande försök till mord och dessa leds av polisen.
Utredningarna är inne i ett intensivt skede och just nu sammanställs den information som har inhämtats via förhör, spårsäkring och tekniska undersökningar.  Under dagen fortsätter polisen med förhör, spårsäkring och dörrknackning. I nuläget finns ingen misstänkt eller frihetsberövad i något av ärendena.
Det finns uppgifter om eventuella motiv till skjutningarna men polisen vill inte kommentera det närmare på grund av förundersökningssekretess. Det finns dock ingenting som tyder på att händelserna har någon koppling till varandra. Polisen gör även bedömningen att skjutningarna är isolerade händelser som inte har utförts slumpmässigt.  
Polisen ser mycket allvarligt på händelserna och arbetar med flera enheter för att utreda och förebygga den här typen av brott.
I båda fallen finns det anledning att anta att flera personer kan ha sett eller hört delar av händelserna, alternativt gjort iakttagelser innan eller efter skjutningarna. Det är av yttersta vikt att polisen får kontakt med dessa personer oavsett hur stor eller liten uppgiften är. Ring 114 14 eller lämna tipset via www.polisen.se.

Man skjuten i Västerås.
Information inkom till Polisens Regionledningscentral klockan 00:40 om att en man blivit skjuten och tagit sig till en restaurang. Patrull som beordras till platsen anträffar en man i 25-årsåldern, skjuten i benet. Den skjutne mannen fördes till sjukhus med ambulans.
Förundersökning avseende försökt till mord är inledd. Brottsplatsen är lokaliserad och avspärrad. Det finns i nuläget ingen frihetsberövad i ärendet.
Händelsenotisen kommer att uppdateras.
Uppdatering 190625 08.45
Strax efter midnatt natten till tisdag blev en man skjuten i benet på Hermelinvägen i Västerås. Efter händelsen tog sig mannen till en närliggande restaurang och larmade polisen, sedan fördes han till sjukhus med ambulans. Mannen är vid liv men det exakta skadeläget är okänt för polisen. 
Polisen har under natten arbetat med att säkra information från vittnen och målsäganden. Platsen för skjutningen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras under dagen, polisen fortsätter även med att hålla förhör. 
Det finns ingen person frihetsberövad i ärendet. 
Med anledning av att skott har avlossats och att det finns bostäder i närheten kan det finnas fler som kan ha sett eller hört något av händelsen, polisen är intresserade av att komma i kontakt med dessa personer. 
Har du sett eller hört något som kan ha med skjutningen att göra? Ring in på 114 14 eller lämna ditt tips via webben www.polisen.se.

Hylte, djurärende
En väktare ser några ungdomar på en häst i Västra Hylte. Han stoppar dom och frågar vad dom håller på med. Då red ungdomarna snabbt i väg ut mot skogen. Kort därefter anmäls en eventuell häststöld vid Örnabäckshult där någon okänd har gjort inbrott i stallet, sadlat upp två hästar och ridit iväg. De båda hästarna är nu åter i stallet. Oreda råder i stallet och det är oklart om det är något mer som saknas. Ingen är gripen för gärningen. Polisen i Hylte är tacksamma för tips om händelsen. Det går bra att ringa till polisen på tfn 114 14 och lämna in era tips och iakttagelser.
'
Tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri, narkotikabrott samt trafikbrott, Undersåker
Efter ett förföljande som involverade fyra polispatruller både från Östersund och Åre kunde en man i 40 års ålden och en kvinna i 30-35 års åldern gripas för tillgrepp av fortskaffningsmedel då bilen de färdades i var stulen. De bägge är även misstänkta för narkotikabrott eget bruk och föraren trafikbrott bl a ej stannat på polismans tecken. Mannen som var förare är även misstänkt för drograttfylleri. De bägge är förda till polisstationen för provtagning och sedvanliga utredningsuppgifter. En bensinsmitning tidigare under kvällen på OK/Q8 i Mörsil kan även härröra till personerna och bilen.

Mord/dråp, försök, Stockholm
Ett bråk har uppstått bland ett antal personer utanför en krog på Södermalm.
Bråket ska ha varit utanför en restaurang vid Skånegatan/Östgötagatan och i nuläget har ingen som skadats i bråket hittats.
Det finns uppgifter om att en person ska ha slagit en annan med ett tillhygge.
En person som är misstänkt för delaktighet i bråket är gripen.
En förundersökning om försök till mord samt misshandel är initialt inledd.
Uppdatering 22.50
Polis har pratat med vittnen på platsen och de inblandade i bråket. Ingen skadad är påträffad och den initialt satta brottsrubricering kan komma att ändras.
Ingen är i nuläget frihetsberövad.

loading...

Hjälp polisen
Man
 vill ha hjälp med flera ouppklarade fall.
Läs mer om detta här >>>

loading...