Tonåring utsattes för personrån - Tre gripna
Igår den 21 februari kl. 22.50 fick polisen samtal från en tonårspojke som ca 30 minuter tidigare hade blivit utsatt för ett rån i Jönköping. Den drabbade hade befunnit sig på buss 13 som han steg på vid Esplanaden. När bussen kom till Nygatans busshållpats blev den drabbade avtvingad av bussen av tre män som sedan rånade honom vid busshållplatsen. Gärningspersonerna tvingade genom hot tonårspojken att lämna ifrån sig en jacka, mössa, plånbok och hörlurar varefter de försvann från platsen. Den drabbade tonårspojken tog sig hem och ringde till polisen.
Polisen inledde en förundersökning om grovt rån och spaningar påbörjades efter misstänkta gärningspersoner. Polisen hade fått vissa uppgifter från den drabbade.  Under polisens spaningar efter gärningspersoner fick en polispatrull ta emot ett tips från en privatperson om var de misstänkta kunde finnas. Polisen åkte till den platsen, en bensinstation i Huskvarna och träffade på tre personer som stämde med de uppgifter polisen hade fått. De tre greps och fördes till polisstationen för förhör.
Efter förhören blev de tre, som är i övre tonåren anhållna av åklagare på sannolika skäl misstänkta för grov rån. Ärendet leds nu av åklagare och frågor om utredningen hänvisas till åklagarmyndigheten.

För första gången på tio år: Byggbolag måste köpa tillbaka bostadsrätter
Nu ser bostadskrisen ut att slå till med kraft. För första gången på tio år tvingas flera byggbolag köpa tillbaka bostadsrätter som de inte lyckas sälja. Och krisen kan bli långvarig.
I höstas började HSB rea ut ett antal lägenheter i Stockholmsområdet. Men trots att priset sänktes med upp till 20 procent gick det trögt med försäljningen och många lägenheter förblev osålda.
Därför har HSB centralt tvingats köpa in 120 lägenheter för att rädda de bostadsrättsföreningar som annars skulle haft svårt att klara ekonomin. Och det är första gången på tio år. 
– Det är en värre kris nu än för tio år sedan, säger HSB:s förbundsordförande Anders Lago.
”Anledning att känna självkritik
För finanskrisen år 2008 blåste över snabbt. 
Nu kan det dröja flera år innan krisen är över i framför allt Stockholm. Men även i andra orter har det blivit allt svårare att sälja bostadsrätter. Som exempel nämner HSB:s förbundsordförande Uppsala, Västerås och Örebro – orter där det byggts mycket de senaste åren. 
– Det har varit ett otroligt utbud av lägenheter. Det har byggts mycket, och det ska jag också villigt erkänna, till höga priser. Både vi och andra har anledning att känna självkritik och att se till att pressa priserna för att få ned kostnaderna.
– Det är en värre kris nu än för tio år sedan, säger HSB:s förbundsordförande Anders Lago.
Kommer påverka svenska ekonomin
Men det är inte bara HSB som drabbats. SVT har frågat de största byggföretagen i Sverige och totalt har de tvingats köpa in över 400 lägenheter (se faktaruta). 
Nu drar HSB och de andra byggföretagen i nödbromsen och startar allt färre nya byggen och det kommer att påverka hela den svenska ekonomin. 
– Vi ser att det kan bli en halvering av byggstarterna i år jämfört med 2017 och 2018. Det här påverkar Sveriges ekonomi. Kanske blir det en nedgång på BNP med en halv procentenhet. Och det avmattar tillväxten i Sverige, säger Anders Lago. 
SÅ MÅNGA LÄGENHETER HAR BYGGBOLAGEN KÖPT TILLBAKA
JM:181 
HSB: 120 
Riksbyggen: 59 
Peab: 30 
Veidekke: 30 
Skanska: ?

Varberg, skadegörelse genom brand
Polis och räddningstjänst larmas till Skånegatan med anleening av att en parkerad bil börjat brinna. Branden sprider sig till ytterliggare tre parkerade bilar. Räddningstjänsten släcker och polisen skriver en anmälan gällande skadegörelse.

Två hus totalförstörda efter brand norr om Stockholm
Elden i den radhuslänga i Upplands Väsby, norr om Stockholm, som började brinna under torsdagskvällen är under kontroll. Som mest arbetade ett 40-tal brandmän med elden i radhuslängan, och två fastigheter totalskadades.
Elden i den radhuslänga i Upplands Väsby som började brinna under torsdagskvällen är under kontroll.
– Vi håller på med eftersläckningsarbete på platsen, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral vid 03-tiden.
Vid klockan 05.30 uppgav räddningscentralen att man kommer att vara kvar och arbeta ett tag till.
– Vi kommer att vara där några timmar till. Allt är under kontroll, vi eftersläcker och river lite i väggarna nu. Vi har sex enheter och en ledningsbil på plats, ett tjugotal personer, säger Stefan Malmberg, ledningsoperatör.
Utesluter inte mordbrand
– Vi utreder det som misstänkt mordbrand. Det går inte att utesluta att det skulle vara en anlagd brand så vi måste utreda det vidare, säger Anders Mattsson, vakthavande polisbefäl i region Stockholm.
Fastigheterna totalskadades
Som mest arbetade ett 40-tal brandmän med elden i radhuslängan, där två hus totalskadades och de två ytterfastigheterna fick brandskador på vinden. Under natten kunde de flesta från räddningstjänsten lämna platsen.
– Vi kommer vara på plats fram till torsdag morgon, men förmodligen trappa ner antalet brandmän, säger Christer Wahlström.
Ingen person har rapporterats skadad i branden, som startade strax före klockan 22 på torsdagen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17-årig yngling rånad på Södermalm i Örebro
Enligt 17-åringen kom det fram två män till honom i närheten av Tullängsskolan. De hotade honom med kniv och tvingade med honom till en uttagsautomat i Ladugårdsängen.
Vid automaten tvingade de målsägaren att ta ut en större summa pengar som de tog med sig och lämnade platsen i riktning mot navets skola.
Brottet skedde strax innan samtalet från målsägaren ringde in till polisen vilket var 15:19.
Polis är på plats för förhör med målsägaren.
UPPDATERING: Vid förhöret med målsägaren framkom förljande uppgifter om gärningsmännen: De var fyra stycken inte två som initialt sades och samtliga var iklädda "Canada Goose" jackor med pälskrage
Två av männen är ca 190 cm långa och mörkhyade medan de andra två är kortare än de andra

I kväll blir Sydsveriges häkten överfulla igen
I helgen stängdes häktet i Malmö helt för intag i över ett dygn och häktade fick inhysas i besöksrum. Nu ser det ut att hända igen. Region syd har på torsdagseftermiddagen en beläggning på 109 procent.
Kriminalvårdens region syd, med häkten i Karlskrona, Kristianstad, Helsingborg, Malmö, Trelleborg och Ystad, har 400 ordinarie häktesplatser, och en beredskapskapacitet på ytterligare 37 platser. Dessa beredskapsplatser är ytor som till vardags används till något annat. Det kan röra sig om exempelvis besöksrum eller att häktade får dela cell.
På torsdagseftermiddagen var 435 personer inskrivna på regionens häkten. Det innebär en beläggning på 109 procent, och två lediga beredskapsplatser. Ytterligare häktningsförhandlingar hålls under eftermiddagen.
– Jag skulle säga att sannolikheten att det blir fullt under dagen är 100 procent, säger Richard Boström, kriminalvårdschef för verksamhetsområde Karlskrona/Kristianstad.
Vad händer då?
– Är det fullt, så är det fullt. Då fastnar de förmodligen i polisarresten, säger Richard Boström.
Han säger att problemet funnits länge i södra Sverige, men att räddningen då varit att det funnits platser på andra håll.
– Men nu är det fullt där också, och då blir det svårare, säger Richard Boström.

En anhållen för medhjälp till rånen i Södra Sandby
I söndags kväll rånades nio personer, och ytterligare en utsattes för rånförsök, i Södra Sandby. Nu har en pojke anhållits, misstänkt för medhjälp till rån.
Larmet kom till polisen klockan 22.36 på söndagskvällen. Tio ungdomar av gruppen på elva, som beskrivs vara i övre tonåren, hade då blivit utsatta för rån och rånförsök utanför Killebäcksskolan i Söndra Sandby utanför Lund. Fyra personer rånade dem under knivhot på kläder och telefoner.
Nu har en person anhållits och åklagaren har fram till lördag på sig att bestämma sig för om han ska häktas.
– Det är en pojke mellan 15 och 18 år, som misstänks för medhjälp till rån, säger åklagare Ida Killeslätt.
Hon vill inte gå in på om det finns några andra misstänkta, mer än att man fortfarande tror att det rör sig om fyra personer.
– Det finns ingenting som tyder på att det finns ett samband mellan de här rånet och andra liknande rån i Lund i helgen, säger Ida Killeslätt.


Anträffad död, Arboga
En person är anträffad utomhus i området Hamre.
Polis är på plats. Personen är ännu ej identifierad. Den avlidne personen som är en man har identifierats. Mannen är sedan tidigare försvunnen och eftersökt av polisen.
Ingen brottsmisstanke finns.

Ridutrustning stals vid inbrott.
14.00 Polisen har tagit emot en anmälan om en stöld ur ett stall i Smålandsstenar. Enligt anmälan har någon eller några personer tagit sig in i stallet någon gång under natten och stulit bland annat sadlar. Värdet på det stulna godset beräknas till cirka 60 000 kronor.
En förundersökning gällande stöld har inletts. Polis har varit på plats och en brottsplatsundersökning har genomförts, vissa beslag har gjorts.

Anträffad död, Laholm
En äldre man har anträffat avliden i en bostad vid Hishult i går. Polisen larmades kl 15.26.
Den avlidna mannen anträffades av polis i sin bostad. Mannen har div. olika skador som ännu inte kunnat förklaras. Av denna anledning så inleder polisen en förundersökning med rubricering mord alt. dråp. Platsen/bostaden spärras av i avvaktan på teknisk undersökning.
Teknisk undersökning pågår. Dödsorsaken är ej fastställd. 
All anhöriga är ännu inte underrättade.
Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas ut från förundersökningen.

Knivmän försökte kapa personbilar i Ronneby
Två beväpnade män jagas av polis i Ronneby sedan de försökt tvinga till sig två personbilar genom knivhot. Polisen kallades vid 12.30-tiden till en adress i centrala Ronneby, sedan två gärningsmän – utrustade med kniv – försökt tvinga till sig en bil. När detta misslyckades flydde männen från platsen.
– Vi får larm om att två gärningsmän beväpnade med kniv försöker hota till sig en persons bil. När vi är på väg ut till platsen får vi ett larm till bara ett kvarter därifrån om att ytterligare en person blivit utsatt för samma sak, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.
Ett stort antal poliser ryckte ut för att utreda ärendet, men polisen har ännu inte gripit några misstänkta gärningsmän.
– Vi arbetar fortfarande i ärendet, men i nuläget har jag ingen information om någon gripen, säger Katarina Rusin.
Enligt polisen ska ingen av personerna som hotats skadats fysiskt i samband med händelsen
Vid 16-tiden meddelar polisen att man lämnat platsen efter att ha förhört offren och eventuella vittnen. Det visar sig också att en tredje person hotats av vad polisen misstänker är samma gärningspersoner.
– Det handlar troligtvis om ett liknande försök, men i det fallet kom de inte lika långt som i de två rånförsöken. Vi har därför ytterligare ett ärende som vi rubricerar som olaga hot, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

”Allvarligt angrepp mot polisen”
Den anlagda branden mot ett polisgarage i Malmö under onsdagskvällen är ett allvarligt angrepp mot polisen. Samtidigt fortsätter polisen att stärka sitt skalskydd.
− Det här är ett allvarligt angrepp mot polisen och de poliser som är satta att skydda medborgarna. Vi kommer att fortsätta att lägga stor kraft på att utreda dessa brott för att lagföra de skyldiga, säger rikspolischef Anders Thornberg.
Polisen arbetar mer offensivt
Enligt Polismyndighetens bedömning beror många av angreppen mot polisen under senare år på att polisen arbetar mer offensivt mot de kriminella miljöer som står bakom mycket av den grova brottsligheten.
− Vi har sett en stor ökning av antalet som häktas för grova vapenbrott. Vi tar allt mer vapen och narkotika i beslag. Vi har också framgångar i utredningarna av de många mord och mordförsök som har inträffat i de kriminella miljöerna. De angrepp som riktas mot oss är många gånger en reaktion på vårt arbete, säger rikspolischefen.
80 miljoner till förstärkt säkerhet
Samtidigt fortsätter satsningarna för att stärka skyddet av polisens lokaler. Under 2018 satsades närmare 80 miljoner kronor på att förstärka säkerheten i landets polishus med förbättrade larm, säkerhetsdörrar, kamerabevakning, säkrare receptioner och ökat insynsskydd. Under 2019 avsätts ytterligare 35 miljoner kronor för det fortsatta arbetet.
− Vi kommer att fortsätta detta arbete under kommande år. Det fysiska skalskyddet är en viktig del. Vi uppgraderar också skyddsutrusningen för poliser i yttre tjänst och förstärker skyddet i polisens fordon. Utöver det genomför vi en översyn av polisens säkerhetsorganisation där verksamhetsskyddet och medarbetarskyddet ingår, säger rikspolischefen.

Farligt föremål, misstänkt, Umeå
Misstänkt farligt föremål på Umedalen. Polisen spärrar av ett mindre område på Umedalen klockan 12:39 på torsdagen. Platsen för avspärrningen ligger vid lokalbussarnas ändhållplats på Kullavägen. Orsaken är att ett misstänkt farligt föremål har hittats på platsen. Platsen spärras av och därefter ska polisen göra en närmare bedömning av föremålet. Allmänheten uppmanas, i och med avspärrningen, att hålla sig borta från platsen. Texten uppdateras

Norrköping - Inbrott på företag på Slottsgatan.
08.08 anmälare/personal kontaktade polisen om att ett inbrott upptäckts på Slottsgatan på Saltängen. Någon har under natten brutit upp en rullport och därefter tagit sig in i företagets lokaler och stulit tre tunga elverk och elverktyg till ett värde av ca 150 000:-
Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en kriminalteknisk undersökning kommer att genomföras senare under dagen. Området som ska undersökas är för närvarande avspärrat av polisen. Det finns ingen misstänkt.
Polisen tar gärna emot tips eller iakttagelser från Saltängen under natten. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

Kriminella kopplingar bland personal på Arlanda
Enligt en färsk polisrapport arbetar ”flera individer med kriminella kopplingar” på strategiska positioner på Arlanda flygplats. Det handlar bland annat om flygplatskontrollanter i företag som gör säkerhetskontroller av resenärer och som röntgar bagage, rapporterar Kvällsposten.
Enligt rapporten kan ett tiotal personer som arbetar i säkerhetskontrollen kopplas till kriminella nätverk eller förekommer själva i polisens register. Två av dem blev uppsagda 2017 – en av dem på grund av säkerhetsskäl. Kopplingarna gäller bland annat kriminella nätverk från olika Stockholmsförorter, skriver Kvällsposten.
”Detta är anmärkningsvärt, inte minst då flygplatskontrollanter har ett förordnande från Polismyndigheten”, står det i rapporten.
Enligt tidningen finns underrättelseinformation om omfattande smuggling på Arlanda, och anställda på flygplatsen har dömts för smugglingsbrott.
Även passkontrollen får kritik, den beskrivs som otillräcklig, och kameraövervakningen underkänns också i rapporten.

Framgångar med Snabbare lagföring för polisen
Försöksverksamheten Snabbare lagföring, där målet är att minska tiden från anmälan till dom för enkla brott, har under försöket redan fått flera positiva effekter.
Snabbare lagföring är ett regeringsuppdrag där flera av rättsväsendets myndigheter deltar. Målet är att minska tiden från begånget brott till straff för enkla brott, från dagens snitt på 22 veckor till 2–6 veckor. Inom polisen pågår försöket i polisområde Stockholm nord och ärenden där som hanteras genom Snabbare lagföring är klara efter i genomsnitt 5,6 veckor.
– Samarbetet med övriga delar av rättsväsendet är avgörande. När alla instanser, såväl polisen som åklagare och domstolar, gör rätt och gör det snabbt ökar också rättssäkerheten, säger rikspolischef Anders Thornberg.
Kan göra skillnad för gärningspersonen
Det finns exempel på ärenden som handläggs mycket snabbt. I ett fall som gällde grovt rattfylleri var tiden mellan gärning och dom 9 dagar.
– I just det fallet tog gärningspersonen själv upp i rätten att den snabba konsekvensen gav en rejäl tankeställare. Det kan alltså göra skillnad även för gärningspersoner att den rättsliga konsekvensen kommer så snart inpå begånget brott, säger poliskommissarie Jörgen Nilsson, projektledare för Snabbare lagföring.
För polisen handlar Snabbare lagföring i praktiken om att poliser i yttre tjänst kan avsluta utredningen på plats vid enklare brott – som trafikbrott, narkotikabrott och snatterier. För att göra alla delar rätt har poliserna stöd på telefon av en jourförundersökningsledare som vägleder dem. Ett nytt sätt att delge den misstänkta gör handläggningstiden kortare och poliserna kan dela ut böter eller delge en tid för huvudförhandling i domstolen direkt.
– Utöver den direkta återkopplingen från jourförundersökningsledare har vi även en återkoppling genom hela rättskedjan där beslut från åklagare eller domen från tingsrätten skickas till poliserna som hade ärendet, säger Jörgen Nilsson.
Färre kompletteringar
Statistiken visar också att polisens utredningar har blivit bättre i försöket. Kompletteringsvolymen – det vill säga antalet utredningar som åklagare skickar tillbaka till polisen för begäran om kompletteringar – har sjunkit markant i försöket. I de brottskategorier som omfattas av försöket ligger kompletteringsvolymen i normala fall på omkring 20 procent, jämfört med under 4 procent i de ärenden där polisen använt metoden Snabbare lagföring.
– I de lokalpolisområden där försöket pågår har kvaliteten på våra förundersökningar höjts markant. Dessutom ser vi att personer till exempel blir mer motiverade att vittna när förhandling i tingsrätten sker inom några veckor när de har en färsk minnesbild, i stället för att det dröjer flera månader, säger rikspolischef Anders Thornberg.
Även försök med unga
I dagsläget ingår hela polisområde Stockholm nord i försöket, men det finns förslag om att Snabbare lagföring ska införas i fler delar av landetska utökas successivt och införas i fler delar av landet de närmaste åren.
Hittills har projektet Snabbare lagföring omfattat ärenden där den misstänkte är 18 år eller äldre. Men nu i januari 2019 startades även ett ungdomsspår i lokalpolisområdena Rinkeby, Solna och Täby som omfattar även misstänkta unga lagöverträdare under 18 år, i samarbete med kommunernas socialtjänster, åklagare och domstolen.

Mord/dråp, Knivsta
En person är funnen avliden utomhus i Forsby nära länsgränsen mot Stockholms län.
Försundersökning om mord inledd då det i nuläget ej går att säkerställa hur personen avlidit.
Platsen är avspärrad. I nuläget lämnas inga mer uppgifter i ärendet.

Två personer skjutna i Upplands-Bro
Larm inkommer om att en person blivit skjuten i Bro. ingen adress angav i larmskedet. Efter en stund anträffa polispatrullerna en person utomhus med skador och livräddande åtgärder inleds. Personen avled dock på plats. Vid brottsplatsspårning anträffades ytterligare en person avliden ett par hundra meter från plats 1. En person som kom till platsen greps och kördes in till polisstation för fortsatt utredning. 
Polispersonal spärrar av och söker information i de båda ärendena. Förundersökning om mord har inletts. Offren är inte identifierade.
Flera personer har ringt om skottlossningen men polisen tar gärna mot fler tips om personer, fordon eller händelser som kan sättas i samband med brotten på telefon 114 14.
Uppdatering kl 04.10
Teknisk undersökning av brottsplatserna förtsätter liksom övriga utredningsåtgärder.
Ingen ytterligare information kommer att lämnas under natten, bland annat i avvaktan på identifiering och underrättelse av anhöriga.

Flera byggnader brinner på bondgård
Det brinner i flera byggnader på en bondgård i Fågelviks-Sundtorp i Skattkärr, öster om Karlstad. Enligt räddningstjänsten är också ett bostadshus hotat.
– Det var en utvecklad brand redan när larmet kom vid halv sex. När vi kom fram hade branden spridit sig till ytterligare en byggnad, säger Ola Åkesson på Karlstadsregionens räddningstjänst.
Tre styrkor från Karlstad, Molkom och Väse är på plats för att bekämpa branden.
– Det finns inga djur i de byggnader som brinner men det finns en djurbesättning i närheten och ett boningshus är hotat. Vi koncentrerar oss på att förhindra spridning just nu, säger Ola Åkesson.

Brand, Malmö
Rök i polisens garage, Sallerupsvägen.
Polis upptäcker att det är rökfyllt i polisens garage på Sallerupsvägen. Röken kommer från ett utrymme i närheten av polisens garage. I detta utrymme misstänks någon eller några ha satt fyr. Räddningstjänsten arbetar med att få ut röken.
Nerfarten till polisens garage spärras av och polisen arbetar med att få ut polisbilarna.
Ärendet rubriceras för närvarande som mordbrand.

Personrån - flera gripna
Klockan 00.10 ringer en man i 25-årsåldern till polisen och anmäler att han precis ska ha blivit hotad och rånad på Risbrinksgatan i Linköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om rån samtidigt som spaningar genomfördes i området omkring brottsplatsen. Senare under natten ringer en annan person som polisen talat med under spaningarna. Denna person säger att han ser några som kan stämma på signalementet från rånet. Polisen åker då till simhallen och kan konstatera att signalementet stämmer väl. Det är tre personer som grips som misstänkte för rån. De gripna är män i 18--20-årsåldern och de fördes till polisstationen där två blev anhållna vid 05.30-tiden på sannolika skäl misstänkta för rån medan den tredje skall tillnyktra innan förhöret hålls.

Stöld, Enköping
Polispatrull hittar på en stulen bil och släp på TPL142 Romberga. E18 Enköping.
Polisaptrull observerar en personbil med släp och gör en rutinkontroll.
Det visar sig att både släpet och personbilen är anmälda som stulna.
Personen som framfört ekipaget blir stökig mot patrullen så polispatrullen belägger mannen i med handfängsel.
Mannen som framfört fordonet är i 40-45 års åldern. Han är misstänkt för stöld, grov olovlig körning, rattfylleri och drograttfylleri.

Två häktade för misshandel
Klockan 00.35 ringer en persontill polisen om att han blivit misshandlad av två personer han känner till. Händelsen ska ha skett på Kungsgatan i Norrköping. Polisen påbörjade en utredning om grov misshandel efter att den drabbade berättat att  han blivit slagen i huvudet med ett tillhygge. Den drabbade, som är i 20-årsåldern togs omhand av ambulanspersonal. Polisen genomförde två husrannsakningar för att söka efter två misstänkta, dock utan resultat. Ett par timmar senare kom båda till polisstationen och kunde gripas, misstänkta för grov misshandel. De förhördes och anhälls vid 06-tiden av åklagare på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Båda två är män i 20-årsåldern.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

loading...

Fantombild på man som överföll kvinnor: känner du igen mannen?
Den 15 april, 6 maj och 3 juni 2018 blev kvinnor i Vänersborg och Uddevalla överfallna av en man. Gärningsmannen har haft samma modus. De kvinnliga målsägandena var alla på väg hem på natten.
Polisen har arbetat mycket med ärendet och har hjälpt målsägandena att ta fram var sin fantombild. Fantombilderna påminner om varandra och polisen misstänker att det rör sig om samma gärningsman.
Vet du något om överfallen i Vänersborg och Uddevalla eller känner du igen mannen på bilderna?
Kontakta polisen på 11414.

Försvunnen person, Filipstad
En man är försvunnen sedan i morse.
Johan är anmäld försvunnen av sina anhöriga. Senaste iakttagelsen av honom var vid Strandvägsskolan i Filipstad vid 8-tiden i morse.
Johan är 27 år och ca 190 cm lång och har smal kroppsbyggnad. Vid försvinnandet var han troligtvis iklädd en svart dunjacka, jeans och bruna kängor.
Om du har sett Johan eller vet var han kan befinna sig, var vänlig ring till Polisen på 11414. Om ni ser honom precis nu, ring på 112.

Försvunnen person, Borlänge
En kvinna, Ragnvi Eriksson, i 85-åråldern är sedan inatt försvunnen från sin bostad på Bergslagsgränd i Hytting.
Hon är 164 cm lång, och går sakta. Hon lider av demens, och hon antas vara klädd i en ljusgrå pälsjacka, och bära en knallröd axelremsväska.
Iakttagelser av den försvunna kvinnan kan ringas in via 114 14 och begär där regionledningscentralen i Bergslagen.

Försvunnen person, Västerås
Polisen eftersöker försvunnen kvinna som lämnat sin bostad på Pettersbergsgatan.
Kvinnan heter Ann-Charlotte och försvann vid ca 22:50 på tisdagen 12 februari och rör sig troligtvis till fots.
Ann-Charlotte är 57år gammal, ca 170cm lång, smal kroppsbyggnad och har grått mörkt hår. Vid försvinnandet bar hon troligtvis ljusgår tights och mörkblå tröja.
Ann-Charlotte kan uppträda förvirrat.
Vid iakttagelser kontakta polisens ledningscentral. eller 114 14

Mord/dråp, Avesta
Här är en bild på den kvinna som befaras vara bragd om livet i Avesta under helgen.
Bilden är tagen 2017 och bedöms vara välliknande av Velmira, född 1984. Upplysningar från den som kan lämna information om Velmira kan lämnas på telefon 114 14.

Försvunna Agnes
Agnes 17 år anmäldes försvunnen den 26/1 2019. Polisen hanterar ärendet enligt rutin för försvunnen person.
En anmälan har upprättats angående misstänkt människorov. Anmälan överlämnades till Åklagarmyndigheten för bedömning huruvida förundersökning ska inledas eller ej.
Kammaråklagare Eva Wintzell vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet har idag den 8 februari beslutat att en förundersökning inte skall inledas eftersom det inte finns anledning anta att brott har förövats. 
Utredningen gällande Agnes försvinnande fortgår.  
Polisen är fortsatt intresserade av tips gällande iakttagelser av Agnes. Kontakta 114 14 och hänvisa till ärendenummer 5000-K107137-19. 
Vårdnadshavare har gett sitt medgivande till media att publicera de uppgifter som nu finns på Polisens hemsida och Facebooksida.

Övervakningsfilm avslöjar bedrägeri
Vilka är personerna på övervakningsfilmen, som nu är misstänkta för bedrägeri och egenmäktigt förfarande mot en 90-årig kvinna i Jönköping?
Vilka är personerna på bilden? Bild: Polisen
Klockan är 10.24 den 28 september. 
I kassakön till Hemköp på Barnarpsgatan i Jönköping står en 90-årig kvinna och ska betala för sina matvaror. Vad hon inte vet är att bakom henne står två män som snart kommer att ha tillgång till både hennes bankkort och hennes personliga kod.
På butikens övervakningsfilm syns tydligt hur en av dem distraherar kassapersonalen, medan den andre positionerar sig så att han kan se koden som den 90-åriga målsäganden knappar in.
– Efter det lämnade alla inblandade butiken. Hur de sedan lyckades ta hennes kort är lite oklart, men ganska exakt 40 minuter senare användes kvinnans kort för att ta ut 19 000 kronor i en bankautomat. Därefter försökte man också göra köp på Willys samt på Elgiganten i Jönköping, men de köpen gick inte igenom, säger Bonnie Stigsdotter som tillhör brottssamordningen region öst, med inriktning på bedrägeribrott.
Totalt finns ett 10-tal liknande ärenden fördelade över region Syd, Väst och Öst. Tillvägagångssättet är det samma, man riktar in sig på äldre människor och övervakningsfilmer visar att det kan röra sig om samma gärningsmän i åtminstone flera av fallen.
Känner du igen personerna på filmen? Kontakta polisen på 114 14.

loading...