Riksnyheterna kommer från SVT  P4 väst, P4 Göteborg  Polisen  Pressmeddelande 
 

Ny rapport till regeringen: Smitta inom äldreomsorgen i 15 av 21 län
Covid-19 finns nu på äldreboenden i 15 av Sveriges 21 län. Det framgår i länsstyrelsernas nya lägesrapport till regeringen. Den visar också att bristen på skyddsmaterial fortsätter öka i kommunerna.
I länsstyrelsernas nya lägesrapport till regeringen framgår att man fortfarande inte kommit igång med samordningen av skyddsutrustning mellan staten, regioner och kommuner. Det trots att regeringen nu slagit fast hur samordningen ska ske.
Flera län rapporterar samtidigt om tunga effekter på näringslivet, med bland annat risk för ökad psykisk ohälsa hos företagare. Det finns även signaler om ökad påverkan på livsmedelsförsörjning och läkemedelstillgång.
Stor oro i  regionerna
Av de regionala rapporterna framgår tydligt hur krisen nu sprider sig över landet. Covid-19 finns nu på äldreboenden i 15 av Sveriges 21 län. I både Dalarna och Örebro län har hela avdelningar på äldreboenden gjorts om till covid-19-avdelningar.
I Blekinge oroas jordbruksproducenter över att utländska gästarbetare inte kommer att kunna arbeta med skörden. I Halland utreder en kommun möjligheten att skjuta fram vaccinationsprogrammet i skolhälsovården för att kunna omfördela skolsköterskor till äldreomsorg. I Värmland har privata assistansbolag lämnat över ansvar till en kommun eftersom de själva inte kan bemanna sin verksamhet längre.
Egen tillverkning av munskydd
Samtidigt rapporterar Länsstyrelserna om flera åtgärder som är igång eller planerade. Flera länsstyrelser genomför redan sammanställningar av kommunernas behov av skyddsutrustning. De har kontakt med lokala producenter som ställer om sin produktion för att möta behovet.
I Kronoberg har man fått ”mycket bra respons” på ett utskick där man efterlyser skyddsutrustning från 400 företag i länet, skriver de. I Norrbotten har man startat en egen tillverkning av munskydd, visir och handsprit. Och Dalarna har ökat bårhuskapaciteten genom kylcontaintrar utplacerade i Falun, Borlänge, Mora, Avesta och Ludvika.

Varberg, misshandel
En man i 20-årsåldern har vid Varbergs kyrka blivit misshandlad av för honom okända män. Mannen körs med ambulans till sjukhus, han har sårskador på händerna. Omständigheterna är i nuläget oklara. En anmälan skrivs, ingen är i nuläget gripen.

Läkemedelsverket förbjuder ytterligare ett självtest för covid-19
Läkemedelsverket har beslutat om marknadsförbud för ytterligare ett självtest för covid-19. Testet marknadsförs på webbplatsen lifelab.se till svenska konsumenter. Testerna bedöms inte uppfylla regler och krav i det medicintekniska regelverket. Marknadsförbudet är kopplat till ett vite om 10 000 SEK om inte marknadsföringen upphör snarast.
Självtester är medicintekniska produkter som regleras av svensk lagstiftning och gällande EU-direktiv. I likhet med andra medicintekniska produkter måste de vara korrekt CE-märkta. Självtester ska vara granskade av ett oberoende granskningsföretag gällande konstruktion, användbarhet och lämplighet.
Självtesterna förbjuds när försäljare och tillverkare inte har kunnat visa tillräcklig dokumentation för att visa produkternas säkerhet och prestanda.
Den nu förbjudna produkten har saluförts via webbplatsen /https://lifelab.se/. Beslutet kan överklagas till förvaltningsrätten i ytterligare tre veckor.
Läkemedelsverket och Folkhälsomyndigheten avråder generellt från användning av självtester för covid-19 då informationen om dess exakthet och känslighet för att diagnostisera covid-19-infektion är begränsad.
Läkemedelsverket har tidigare förbjudit två produkter som såldes av företagen ZandCell AB respektive Dental Clinic Sweden.

Singelolycka på länsväg 770 utanför Tierp - tre till sjukhus
En singelolycka inträffade vid 04:30-tiden under fredagsmorgonen då en bil körde in i ett träd på länsväg 770 utanför Karlholm. Tre personer i 20-årsåldern befann sig i bilen, två män och en kvinna. Kvinnan blev fastklämd i samband med kollisionen och bedöms vara allvarligt skadad.
Samtliga tre fördes till sjukhus med ambulans.
En anmälan om grov vårdlöshet i trafik samt grovt vållande till kroppsskada är upprättad. Bilen är beslagtagen för teknisk undersökning.

Fyra bilar satta i brand i Haninge
Fyra fordon på en parkeringsplats i närheten av stationen i Västerhaninge har skadats i samband med en brand. Händelsen rubriceras som grov skadegörelse genom brand.

Kampradstiftelsen skänker presentkort till isolerade äldre
Växjö, Vimmerby och Eksjö kommun får pengar från Ingvar Kamprads stiftelse för att kunna ge äldre som isolerats under coronapandemin presentkort hos lokala företag.
I Vimmerby har näringslivet gått ihop i en e-shop på nätet där man kan handla lokalt och få det man köpt levererat till hemmet. Det initiativet uppmärksammades av Kampradsstiftelsen som såg en chans att stötta två av Ingvar Kamprads främsta hjärtefrågor.
Kamprads vilja
– Hade Ingvar levt hade det första han frågat oss i styrelsen varit: ”Vad är er plan för att lindra isoleringen för äldre och för att stötta de lokala företagen?” Vi vet efter att ha haft honom med i styrelsen i så många år att det här är hans vilja, säger Lena Fritzén, verkställande ledamot i styrelsen.
Växjö och Eksjö kommun har hakat på initiativet i Vimmerby och alla tre kommuner kommer tack vare Kampradpengarna kunna ge kommuninvånare över 70 gåvocheckar som kan användas i den lokala e-shoppen. Tanken är att alla över 70 boende i kommunen ska få gåvochecken.
Pilotprojekt
För ändamålet har Kampradstiftelsen donerat 500 000 kronor var till kommunerna, men både summorna och antalet deltagande kommuner kan komma att skalas upp om projektet blir lyckat, säger Lena Fritzén.
Tanken är också att de tre kommunerna ska kunna utbyta erfarenheter som kan delas med andra kommuner som vill göra samma sak.
– Vi är tacksamma för det bidrag som vi får från Familjen Kamprads stiftelse och för att vi blivit utvalda som pilotprojekt. Med pengarna från stiftelsen kan vi ge extra guldkant på vardagen för isolerade äldre och samtidigt stödja det lokala näringslivet, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Åtal väckt för försök till allmänfarlig ödeläggelse i Eksjö
Två män från Märsta åtalas för att ha försökt spränga en pizzeria i småländska Eksjö. Brottsrubriceringen är försök till allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott. Åklagaren finns tillgänglig för media.
- DNA från en av männen fanns på plasthöljet till dynamitkabben, säger kammaråklagare Mikael Malm, som tillsammans med kammaråklagare Jessica Andersson har lett förundersökningen.
- Utöver DNA-träffen består bevisningen huvudsakligen av mastuppkopplingar från männens mobiltelefoner och av övervakningsfilmer. Vi har en god bild av hur de har rört sig, säger Mikael Malm
En av männen åtalas också för försök till grovt vapenbrott och narkotikabrott.
Båda männen nekar till brott.

Bilbrand, Härnösand
Larm inkommer om två bilar som brinner på en parkering i område Bondsjöstaden. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Finns uppgifter om att två personer har lämnat platsen kort efter att branden startat. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas.

Man i 40-årsåldern död efter skottlossning i Norrköping
En man i 40-årsåldern har dött efter en skottlossning vid en snabbmatsrestaurang på Ingelstaområdet i Norrköping. Kort senare hittades en brinnade bil mindre än en mil därifrån.
– Vi kommer titta på om bilen har något med brottet att göra, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.
Larmet kom klockan 23.12 på skärtorsdagskvällen. När polisen kom till platsen hittades en man med misstänkta skottskador. Han avled senare av sina skador, enligt polisen.
– Vi fick larm om höga smällar och åkte dit och möttes då av en skadad person. Den här personen fördes till sjukhus, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.
”Kopplingar till den kriminella miljön”
Den skottskadade mannen är känd av polisen sedan tidigare och händelsen utreds som mord.
– Han är tidigare dömd för brott och har kopplingar till den kriminella miljön, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.
Enligt polisen skedde skottlossningen utanför en snabbmatsrestaurang som både var öppen och hade flera kunder. Flera restaurangbesökare blev vittnen till skottlossningen.
Området har spärrats av och polisens tekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning under natten. På bilder från platsen syns en bil med krossade rutor innanför polisens avspärrningar.
Polisen utreder koppling till brinnande bil
Kort senare hittades en brinnande bil i Åby mindre än en mil från brottsplatsen. Polisen utreder nu om den eventuellt kan vara en flyktbil.
– Vi kommer titta på om bilen har något med brottet att göra. Men det vi inte ännu, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.
Det finns ingen misstänkt, enligt polisen.
2020-04-10, 08.20: utredningsarbetet har bedrivits intensivt under natten och polisen har utför en mängd utredningsåtgärder. Ett flertal förhör har hållits, kriminalteknisk undersökning har genomförts och spaning har bedrivits men ännu finns ingen misstänkt person frihetsberövad. Utredningen fortsätter. Någon ytterligare information finns inte att lämna.
10.05 avspärrningarna har tagits bort under morgonen efter att polisens kriminaltekniker är klara med undersökningen av platsen.
Polisen är mycket angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha gjort alla former av iakttagelser, stort som smått eller ha annan information som kan hjälpa polisen att utreda brottet. Kontakta polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.
.
Gävle - Man nerslagen och rånad på sin bil i Valbo.
Polis larmades till en adress i Valbo eftersom en man blivit nerslagen och rånad på sin bil i Valbo. Detta skedde när mannen kom hem och parkerade utanför sin bostad. Han blev övermannad av tre män som drog ut honom från bilen. Mannen blev slagen, men ej så allvarligt att han behövde någon vård. Rånarna försvann från platsen i bilen. Den aktuella bilen är en mörkgrön BMW som ej är anträffad i nuläget.

Våldtäkförsök, Solna
En kvinna i Råsunda blev neddragen på marken och utsatt för ett försök till våldtäkt. Kvinnan kunde komma loss och lämna platsen.
Brottsplatsen har spärrats av och den ska sökas av med specialsökhund. Därefter ska kriminaltelkniker genomföra en brottsplatsundersökning under vilken spår och teknisk bevisning ska säkras. Det finns i nuläget inte någon frihetsberövad för brottet.

Mord/dråp, försök, Södertälje
En person med allvarliga skador i Södertälje har fått skjuts till sjukhus. Skadorna kommer troligtvis från ett stickvapen.
Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Det finns i nuläget ingen konstaterad brottsplats. Två misstänkta personer har frihetsberövats.
Uppdatering
De två personer som greps i det initiala utredningsarbetet är anhållna av åklagare. De kommer att höras vidare under dagen. Brottsrubriceringen är försök till mord.----------------------------------------------------------------------------

17-åring åtalas för hedersrelaterat mordförsök i Motala
En man i 20-årsåldern attackerades upprepade gånger med kniv i Stadsparken i Motala. Nu åtalas en 17-åring för mordförsök. Enligt åklagaren är händelsen hedersrelaterad.
Det var den 24 mars tidigare i år som en man i 20-årsåldern knivhöggs i Stadsparken i centrala Motala. Mannen fick föras med ambulans till sjukhus. Nu åtalas en man i 17-årsåldern för mordförsök.
Enligt åtalet ska 17-åringen ha utdelat flera knivhugg mot mannen i 20-årsåldern. Han ska bland annat fått skador på båda lungsäckarna, skada på levern och en blödning i buken.
Hedersrelaterat mordförsök
I stämningsansökan framgår det att bakgrunden till händelsen ska vara hedersrelaterad. Mannen åtalas även för ofredande. Det efter att ha dragit i en kvinnlig familjemedlems huvudbonad. Det ska ha inträffat samma dag, även det i Stadsparken. I åtalet framgår det att 17-åringen ska ha varit missnöjd med att den kvinnliga familjemedlemmen umgicks med mannen i 20-årsåldern.
Till bevisning finns bland annat flera vittnesmål som såg händelsen äga rum i Stadsparken.
Den åtalade mannen vidgår händelseförloppet, men nekar till brott.

70-åring åtalas för mord i Västerås
Den man i 70-årsåldern som greps på julafton misstänkt för mord på en kvinna i Västerås åtalas nu vid Västmanlands tingsrätt, det skriver VLT.
Kvinnan hittades död på en adress i Västerås på eftermiddagen på julafton. Kort därefter greps mannen.
Mannen har hela tiden varken kunnat erkänna eller förneka brott. Han förnekar dock ha gjort sig skyldig till ett uppsåtligt dödande.
– Efter vad jag uppfattat så förnekar han uppsåtligt dödande, det är faktiskt lite oklart exakt vad han har för inställning, säger kammaråklagare Frieda Gummesson, till VLT.

Kraschlandningen på Skavsta: Såg rök från motorn i samband med starten
Måndagen den 6 april kraschlandade ett mindre flygplan på Skavsta just efter start. Nu inleder Statens haverikommission en utredning av händelsen.
En flygledare såg hur det kom rök från planets motor i samband med starten och snart efter att planet lyft upptäckte besättningen att motorn tappade kraft.
Piloten försökte då svänga runt för att landa men planet tappade snabbt höjd och slog i marken med våldsam kraft.
Vänster vinge bröts av och nospartiet lossnade från flygplanskroppen. Enligt Haverikommissionen var olyckan av sådant slag att det var hög sannolikhet för att någon kunde ha dött eller skadats allvarligt i olyckan.
Trots att de två personerna i besättningen klarade sig oskadda bedöms händelsen så pass allvarlig att Statens haverikommission nu drar i gång en utredning för att undersöka vad som hände.

Nu ska trängseln på Stockholms uteserveringar bort – riktad insats i påsk
Trots Folkhälsomydighetens regel om förbud mot trängsel och köer på restauranger, krogar och barer är många fyllda av besökare. Stockholms Stad kommer därför göra en tillsynsinsats under påskhelgen.
– Vi förutsätter att man åtgärdar det direkt, säger Kristine Fornander, tf avdelningschef på Miljöförvaltningen i Stockholms stad. 
Det var den 24 mars som Folkhälsomyndigheten gick ut med att restauranger, krogar och barer måste vidta vissa åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19.   
“Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra”, står det bland annat på Folkhälsomyndighetens hemsida.   
Trots regeln är många restauranger fyllda med besökare som sitter tätt. Bilden bekräftas av Ekots kartläggning av närmare 50 olika verksamheter i Stockholm, Göteborg och Malmö.
”Kommer inte gå med måttband”
Nu agerar Stockholms stad. I påskhelgen ska staden göra en riktad tillsynsinsats för att motverka trängsel, både i innerstaden och i andra delar av kommunen.  
– Vi kommer inte att gå med måttband, men göra en bedömning om det är trängsel. Varje ställe är unikt, men en armlängds avstånd mellan gästerna är en bra riktlinje, säger Kristine Fornander, tf avdelningschef på livsmedelskollen på Miljöförvaltningen i Stockholms stad. 
Om kommunen anser att en restaurang, krog eller bar inte följer reglerna, får ägaren först en tillsägelse och chans att rätta till felet. Om inte felet åtgärdas skickas ärendet till smittskyddsläkare – som har sista ordet och kan stänga ner verksamheten om reglerna inte följs.
”Signaler om att det inte följs”
Det är inte bara Stockholm stad som håller öron och ögon öppna utan även allmänheten. 
– Nu får vi många signaler om att det inte följs och då är det normala att man går över till att göra kontroller, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten på torsdagens pressträff. 
Göteborg och Malmö kommer ta kontakt med restauranger och kaféer om Folkhälsomyndighetens regler men de får också in klagomål från allmänheten. I Göteborg och Malmö görs dock inte några tillsynsinsatser under påskhelgen.  

Åldringsbrott, Stockholm
Ett vittne ser hur två män slår en annan man på Södermalm. När polispatruller anländer till platsen har de misstänkta lämnat till fots.
Den slagne mannen som är i 75-års åldern har rånats av de båda andra männen. De misstänkta har tagit saker som mannen bar i sina fickor. Målsägaren är lindrigt fysiskt skadad. Polisen har inlett en brottsutredning om rån. I den pågående polisinsatsen söker vi efter de båda misstänkta männen.

Åldringsbrott, Nyköping
Kvinnor bad om vatten, stal äldre mans plånbok.
10.58 Polisen tog emot samtal gällande ett åldringsbrott. Vid 10-tiden hade två kvinnor ringt på hemma hos en man i 95-årsåldern och bett om vatten. När mannen gick för att hämta vattnen hade kvinnorna trängt sig in i bostaden och stulit mannens plånbok innehållande legitimation, bankkort och kontanter. Kvinnorna ska därefter ha lämnat platsen i bil, i okänd riktning.
Polis har varit på plats hos mannen och en anmälan om grov stöld har upprättats.

Misshandel, Eskilstuna
Man misstänks ha slagit kvinna utomhus. Mannen greps av polis.
13:15 Polisen fick samtal om att en man skulle slå en kvinna i Stadsparken. Mannen skulle också vara utåtagerande och hade kastat kvistar mot en person med hund i parken.
13:19 Polisen var på plats. Mannen fortsatte vara utåtagerande och han belades med hangfängsel. Han greps för misshandel och olaga hot mot kvinnan som han hade sällskap med. Mannen är i 35-årsåldern. Polisen kommer att förhöra kvinnan närmare kring vad som har hänt. Hon har inte fått några allvarliga skador.

Farligt föremål, misstänkt, Helsingborg
Misstänkt farligt föremål inkommet till polisen i Helsingborg.
Polisen i Helsingborg har tagit emot hittegods i form av ett föremål som misstänks vara farligt. Delar av lokalerna utryms och närliggande verksamheter uppmanas hålla sig borta från fönster. Anträffandeplatsen spärras av i väntan på bombskyddets kontroll av föremålet.
Uppdatering: Ärendet rubriceras som försök till allmänfarlig ödeläggelse. I nuläget lämnas ingen närmare information om själva föremålet.

Segelbåt har kapsejsat i Kristinehamn
SOS fick klockan 13:16 larm om att en segelbåt ska ha kapsejsat på Vänern vid Fallskären i Kristinehamn.
Enligt räddningtjänsten ska en person hamnat i vattnet.  Räddningtjänsten kunde efter en räddningsinsats få upp personen ur vattnet.
Enligt räddningstjänster mår personen bra men var nedkyld.

Larm till polisen avslöjade människohandel
Förra året larmades polisen om misshandel av en tonårsflicka i Göteborg. Det ledde till att ett hänsynslöst fall av människohandel nu har rullats upp av polisens utredare av internationell och grov organiserad brottslighet.
– Det ovanliga med det här fallet är att en man lurar en kvinna till Sverige där hon får leva under slavliknande förhållanden. Och att det ses som människohandel även om hon inte sålts vidare eller utnyttjats av flera andra, säger polisen Per Björkman vid regionala sektionen mot internationell och grov organiserad brottslighet.
Våld och förnedring
För polisens utredare berättade den 18-åriga flickan hur hon blivit vilseledd hemma i Rumänien av en 37-årig landsman. De fick kontakt under sensommaren förra året och 18-åringen förespeglades ett bättre och rikare liv i Sverige. Hon utlovades körkort och egen telefon.
I själva verket hamnade hon under fyra månader i en hopplös situation i en lokal på Hisingen i Göteborg med upprepat våld och förnedring.
Bodde på handikapptoalett
Enligt kvinnan hade hon känt sig tvingad att följa med till Sverige. Mannen hade slagit henne när hon tvekade.
När de anlände till Göteborg sa mannen att han nu kom med ”ett nytt förvärv”. Hon fick först bo en husvagn tillsammans med mannen, sedan i en personbil innan de flyttade in på en handikapptoalett i lokalen i Frihamnen i Göteborg.
Tvingades äta mat på golvet
Kvinnan utsattes för misshandel med skruvmejsel, rakblad och andra tillhyggen.
Hon hölls inlåst, mannen tog hennes id-kort och hon beskrev själv att hon behandlades som en slav.
Bland annat dödshotades kvinnan, mannen ristade henne på huden och ofredade henne genom att tvinga henne att äta mat som slängts på golvet.
Människohandel
Hon hade inga pengar, kunde inte göra sig förstådd och fick bara tala med sina släktingar när mannen hörde på. Allt sammantaget innebar att mannen gjort sig skyldig till människohandel, anser tingsrätten som nyligen meddelade sin dom.
Kvinnan hade även utsatts för grov våldtäkt med en plastflaska. Enligt tingsrätten hade mannen visat hänsynslöshet och råhet.
Mannen nekade till brott
Vid rättegången i Göteborgs tingsrätt nekade mannen till människohandel och våldtäkt. Han hävdade att det enbart handlade om ett kärleksförhållande. Skärsåren och andra skador hade orsakats av misstag i samband med tumult, förklarade han.
Tingsrätten trodde dock mer på kvinnans version, som styrkts av vittnesuppgifter, och dömer mannen till sex års fängelse för människohandel, grov våldtäkt, olaga hot, misshandel och ofredande. Han döms också att betala 270 000 kronor i skadestånd och till utvisning ur Sverige efter avtjänat straff.
Internationellt samarbete inom polisen
Flera olika kompetenser inom polisen i region Väst har arbetat med fallet – allt ifrån ingripandepoliserna som först fick larmet till utredare som specialiserat sig på människohandel och som i sin tur samverkade internationellt med polis i Europa, till exempel med lokal polis i samband med vittnesförhör på plats i Rumänien.
– Tack vare ett stort engagemang hos polis och åklagare kunde vi gemensamt lägga ned så stor kraft att brotten mot den utsatta kvinnan upphörde och den misstänkte dömdes till ett flerårigt fängelsestraff, säger Per Björkman.

Polisen genomförde insats i västra Borlänge
Under onsdag den 8 april genomförde polisen en särskild insats i västra Borlänge. Ett antal poliser och hundförare sökte efter vapen, sprängmedel och narkotika i allmänna utrymmen.
Genomsökningen skedde i Tjärna Ängar och Jakobsgårdarna i västra Borlänge.
– Syftet med insatsen är att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi vill också förebygga och förhindra att allmänheten blir skadad i en kriminell uppgörelse. Dessutom vill vi öka osäkerheten hos personer i den kriminella miljön, säger Anna Sandberg Ställ, tillförordnad chef för områdespolisgruppen i västra Borlänge.
Förutom att söka genom allmänna utrymmen var polisen också på plats för att jobba trygghetsskapande. De boende fick information om vart de kan vända sig om de har sett något, till exempel misstänkt narkotikaförsäljning, obehöriga i källare, trapphus, på vindar eller andra gemensamma utrymmen i bostadshus.
Insatsen är en del av den nationella särskilda händelsen Rimfrost. En liknande insats gjordes i Malmö under januari månad.
Genomsökningen resulterade inte i några beslag.
– Vi har kommit i kontakt med många medborgare som varit glada över polisens närvaro, säger Anna Sandberg Ställ.

Man gripen för stöld i Mjölby
Polis larmades till Vasastaden i Mjölby efter att en inringare bevittnat ett inbrott, där man sprungit från platsen med en moped. Ingen misstänkt gärningsperson var kvar på platsen när polis kom dit, en anmälan om stöld upprättades. Klockan 05.13 ringde målsägaren åter till polisen, då man själv varit ute och letat och hittat mopeden vid Vifolkavallen. När polis åkte till platsen kom en person, som stämde in på signalementet från inbrottet två timmar tidigare, ut från ett buskage och försökte smita från platsen på en elcykel. Han stoppades och greps, misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Även elcykeln som han försökte smita på, är misstänkt stulen. Den gripne är en man i 25-årsåldern.

Ungdomar misstänks för att satt bastu i brand i Flen
Polis och räddningstjänst larmades till Stora Tallsjön, Hälleforsnäs, efter larm om en brinnande bastu. En inringare hade sett en grupp ungdomar springa från platsen. Räddningstjänst kunde släcka branden och en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats. Det fanns inga misstänkta gärningspersoner kvar på platsen när polis kom dit. Bastun har brunnit ner och branden är misstänkt anlagd, men det fanns ingen större spridningsrisk.

Bilbrand i Eskilstuna
Räddningstjänst och polis larmades till Ärla, Eskilstuna, där en bil brann på en parkering. Branden är misstänkt anlagd, men det fanns ingen spridningsrisk. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats, det finns ingen misstänkt i nuläget.

Åstorp - Man rånad, Köpmansgatan.
En 28-årig man rånas på bland annat mobiltelefon och plånbok av fyra maskerade gärningsmän. Männen tilltvingar sig tillhörigheterna genom sparkar och slag. Den skadade mannen förs med ambulans till sjukhus och en anmälan upprättas om rån. Ingen har gripits.

Fyra personer räddades efter att båt kapsejsat
Under onsdagskvällen inkom ett larm om drunkning i Oceanhamnen i Helsingborg. Flera personer fanns ombord på en mindre båt.
Klockan 20.40 kom första larmet från en färja i Helsingborg som hade sett en tom båt i havet. Polisen och räddningstjänsten skickades till platsen.
– Det är fyra personer som har förts med ambulans från platsen, säger Lucas Hettman, teamleader SOS Alarm.
Det var en av haveristerna som själv hade simmat och tagit sig upp i hamnen och ringt in. Ytterligare en person tog sig upp på egen hand och de andra två blev upplockade i vattnet.
Alla som fanns ombord har omhändertagits. Vad som orsakade att båten sjönk är ännu okänt.
– Personerna hade lite änglavakt. Det är bara sju grader varmt i vattnet, säger Lars Nilsson, biträdande räddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen.

Försvunnen 85-årig kvinna i Malmö.
Kvinnan försvann från ett boende på Major Nilssonsgatan i Malmö vid 21-tiden på kvällen. Polisen har en pågående sökinsats efter kvinnan. Hon var vid försvinnandet iklädd i vit/svart långärmad tröja, jeans och låga promenadskor. Kvinnan har normal kroppsbyggnad, är 162 cm lång och har grått hår. Hon bär glasögon.
Polisen är intresserad av iakttagelser av kvinnan, ring 11414. 

Hjälp polisen
Man
 vill ha hjälp med flera ouppklarade fall.
Läs mer om detta här >>>

loading...