Polisen har stoppat ett stort antal bluffakturor i Västsverige
Polisen har på kort tid fått in ett stort antal anmälningar från hela landet om misstänkta bluffakturor.
Förundersökning om grovt fordringsbedrägeri har inletts.
Polisen har på kort tid fått in ett stort antal anmälningar från hela landet om bluffakturor med bifogad kopia av en inlämnad stämning till tingsrätten.

Anmälningarna har resulterat i att polisen inlett en förundersökning om grovt fordringsbedrägeri.
– Vår största framgångsfaktor i det här ärendet var att polisen kunde agera snabbt tack vare de inkomna anmälningarna. Hittills har vi lyckats stoppa bedrägerierna utan att någon oskyldig drabbats ekonomiskt, säger Fredrick Boström, biträdande chef på bedrägerisektionen i Region Väst som utreder brotten.

Tre personer är anhållna och en är häktad i ärendet som leds av en åklagare vid Göteborgs åklagarkammare. Polisens arbete fortsätter nu med fler utredningsåtgärder.

Vem som helst kan bli utsatt
Vem som helst kan bli utsatt för bedrägeriförsök, men polisen ser att de kriminella ofta riktar in sig på äldre personer. Många gånger leder det till fruktansvärda följder för den drabbade, exempelvis kan det leda till att en pensionär blir av med hela sin pension.
–Polisen arbetar hela tiden med att informera allmänheten om olika typer av bedrägerier, och hur man kan skydda sig. Men vi vill också uppmana alla som har äldre i sin närhet att prata med dem för att stärka deras förmåga att stå emot olika bedrägeriförsök, säger Lotta Mauritzon, nationellt bedrägericenter.

loading...

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ova

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.