Polisen slog till mot bedrägeri och penningtvätt i Väst
Polisen i region Väst genomförde tidigt på onsdagsmorgonen en koordinerad insats mot misstänkt grovt bedrägeri och penningtvättsbrott. Sammanlagt hämtades fem personer in till förhör.
Polisen kraftsamlar mot bedrägeribrott, bland annat genom riktade insatser för att utreda fler ärenden.
– Bedrägerier är en brottskategori av strategisk betydelse som ofta utnyttjas inom den organiserade kriminaliteten, säger Magnus Lindegren, chef för bedrägerisektionen vid polisregion Väst.
Polisen i region Väst genomförde på onsdagen en koordinerad insats på olika platser i Västsverige och även på annan ort i Sverige. Fem personer i 30–40-årsåldern hämtades in till förhör. Parallellt genomförs husrannsakningar i bostäder på flera platser.
De brott som personerna misstänks för utreds vid regionala utredningsenhetens bedrägerisektion. Ett stort antal polisanställda med olika kompetenser deltar i insatsen, förutom spanare och ingripandepoliser deltar även bedrägeriutredare och finansiella utredare i arbetet.
Polisen misstänker att huvudmannen kommit åt miljonbelopp genom att vilseleda företrädare för olika företag. Pengarna har därefter genom tusentals transaktioner tvättats via en rad inblandade personer. Misstankarna rör bedrägeri och penningtvättsbrott, i flera fall grova brott.
Under onsdagen fortsätter polisens förundersökning med förhör. Därefter fattar åklagare beslut om någon av de misstänkta ska anhållas.

loading...

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.