00.02 Göteborg, personrån.
På Doktor Saléns gata har en man blivit rånad av en för honom två okända personer. De beskrivs att vara i ca 20 års åldern samt ca 175 cm långa samt hade någon form av munskydd på sig. De skulle även hotat honom med ett pistolliknande föremål samt även slagit honom i ansiktet. De sprang sedan från platsen. Han blev av med sin mobiltelefon samt sitt bankomatkort som senare spärrades då gärningsmännen slagit in fel kod vid flera tillfällen.

04.28 Mellerud, rattfylleri samt grov olovlig körning m.m.
En patrull försöker stanna och kontrollera en bil på E45:an i höjd med Mellerud. Visar sig att det sitter två olika registreringsskyltar på bilen. Patrullen får stopp på bilen i Åsensbruk och det visar sig att föraren kan misstänkas för drograttfylleri, grov olovlig körning, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt märkesförfalskning. Mannen som är i 35 års åldern grips och får följa med till stationen för vidare utredning.
 
07:05, Trafikolycka, Göteborg
En lastbil samt personbil har krockat på E6:an i höjd med Tingstadsmotet.
Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen, oklart skadeläge.
En av de inblandade åker med till Mölndals sjukhus för kontroll då man klagade över nacksmärtor.
Något begränsad framkomlighet då ena körfältet stängdes av tillfälligt under själva arbetet på platsen.

07:11, Trafikolycka, Göteborg
Två personbilar har krockat på E6:an i höjd med Gullbergsmotet.
Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen, oklart skadeläge.
En person åker med ambulansen till sjukhus då hon klagade över nacksmärtor, en anmälan skrivs.

15:39 Singelolycka på Angereds Storåsväg, Göteborg.
Enligt uppgifter från SOS Alarm har en personbilsförare råkat ut för en singelolycka på Angereds Storåsväg i Göteborg. Enligt uppgifter till polis skall föraren av personbilen ha varit medvetslös.
Polis, räddningstjänst och ambulans på plats.
Mannen som är i 30-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans

16:05, Trafikolycka, Göteborg
Trafikolycka med tre personbilar inblandade på Rävebergsvägen i Angered, Göteborg.
Stopp i trafiken. Oklart skadeläge.
Polis på plats.   

17:25, Kvinna påkörd av billist på Roasjövägen, Sexdrega.
Enligt SOS Alarm har en kvinna blivit påkörd av en bilist på Roasjövägen i Sexdrega norr om Svenljunga. Bilisten avvek från olycksplatsen. Kvinnan hittades i diket av en inringare. Den påkörda kvinnan var enligt inringaren i chock och hade smärta i höften och bäcken.
Polis på plats och ambulans på väg.
18:20 Uppdatering.
Polis skriver anmälan om smitning från trafikolycka.
 

Polishelikoptern: Så jobbar vi i luften
Helikopterns kamera följer en motorcykel och rapporterar ner till polisbilen. Några gator bort blir ett stopp. Polisflyget löser allt från nischade specialuppdrag till medborgarlöftenas trafikövervakningsinsatser.
En pilot och en taktisk flygoperatör utgör som regel besättningen för den här typen av uppdrag. Operatören sitter bakom en skärm och styr kameran. Med en styrspak och ett tangentbord går det att zooma in från långa avstånd, låsa kamerans centrumkors på ett fordon, positionera och ganska enkelt få en bra bild över vad som händer på marken.
De tre viktigaste användningsområdena för polisflyget är:
Spaning efter brottslingar och försvunna personer
Räddningstjänstuppdrag
Transporter
Andra vanliga användningsområden är övervakning vid demonstrationer och transport av polisiära resurser som måste komma på plats snabbt, till exempel bombtekniker eller nationella insatsstyrkan.
Styrkan med polisflyget är att polisen kan: färdas snabbt få överblick över stora områden söka av områden som är svårtillgängliga från marken.
Polisens sju helikoptrar är stationerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Östersund och Boden och används för uppdrag över hela Sverige.
Tips till dig som bevittnar ett pågående brott
• Larma polisen via 112.
• Tänk på att aldrig utsätta dig själv för fara om du ingriper. Ta hjälp av och uppmärksamma andra människor på vad som pågår.
• Iaktta vad som händer; notera signalement och eventuell flyktväg om gärningsmannen lämnar platsen. 
• Dokumentera om möjligt genom foto eller film.
• Vid brott mot person – se till att brottsoffret får hjälp.
• Stanna kvar till polis kommer och berätta vad du sett. Berätta allt – till synes obetydliga detaljer kan vara viktiga.

loading...