loading...

En stämningsansökan tas upp i Uddevalla tingsrätt där en man misstänks för brott begångna i bland annat i Stenungsund
En man i 45-årsåldern stäms vid Uddevalla tingsrätt för bland annat olaga hot, misshandel, övergrepp i rättssak och överträdelse av kontaktförbud
Enligt stämmningsansökan skall mannen ha har hotat en man och en kvinna genom att per telefon uttala att han skulle misshandla/slå kvinnan, och att han kände folk norrut och/eller att han skulle skicka Hells Angels på dem samt att han skulle slå ihjäl kvinnan eller liknande uttalanden med samma innebörd. Mannen har vid samma telefonsamtal uttalat att han skulle slå ner och/eller slå ihjäl kvinnans pojkvän eller liknande uttalande med samma innebörd. Pojkvännen fick del av hoten då telefonen var i högtalarfunktion under samtalet. Det hände mellan den 26 augusti 2018 och den 27 augusti 2018 från okänd plats i Sverige men hoten mottogs i Luleå kommun.
Hotet var sådant att kvinnan och mannen kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin och annans personliga säkerhet. Mannen förnekar brott i polisförhör.

Mannen står även stämd för misshandel
Den åtalade mannen har vid två tillfällen tagit struptag runt en annan kvinnas hals. Det hände den 5 januari 2019 i Stenungsunds kommun. Den misshandlade kvinnan orsakades rodnad på hals och övre del av bröstet och vid andra tillfället andnöd.
Övergrepp i rättssak 1
Vid samma tillfälle skall mannen ha hotat kvinnan om våld angripa kvinnan för att hindra henne från att göra en anmälan till polis. Angreppet bestod i att han upprepade gånger uttalat att om hon ringer polisen dödar han henne eller liknande uttalande med samma innebörd.
Mannen förnekar brott i polisförhör.
Övergrepp i rättssak 2
Den åtalade mannen delgavs beslut om kontaktförbud rörande samma kvinna i Stenungsund den 8 januari 2019. Beslutet innebar ett förbud att besöka eller på annat sätt ta kontakt med eller följa efter denna kvinna. Den åtalade mannen har brutit mot kontaktförbudet genom att ha skickat en "vinkning" till henne över Facebook Messenger.
Mannen har även brutit mot kontaktförbudet genom att bege sig till hennes bostad, knacka på fönstret och tilltala henne genom rutan. Det hände den 23 februari 2019 i Stenungsunds kommun.
Mannen förnekar brott i polisförhör.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Nyheter arkiveras och hamnar efter hand i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.