loading...

Polisman knivskuren – gärningsman skjuten i Göteborg
En polis blev knivskuren av en man i samband med en insats i Angered under lördagseftermiddagen. Polisen svarade med att öppna eld mot mannen.
Polisen larmades på lördagseftermiddagen om att en kvinna blivit misshandlad i en lägenhet i Angered, i Göteborg. En anhörig som befann sig på platsen larmade polisen.
– När vi kommer till platsen och ska ta oss in så kommer gärningsmannen ut i trapphuset och ger sig på en polisman och knivskär honom, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Den andre polisen som är på plats avlossade då sitt tjänstevapen. Den misstänkte gärningsmannen träffades av skott i överkroppen. Han har förts till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Det är oklart hur allvarliga hans skador är.
Även den knivskadade polisen har förts till sjukhus. Han var vaken och talbar när han fördes iväg. Enligt uppgifter till polisen är hans skador inte livshotande. Skadeläget för den misshandlade kvinnan är oklart.
Det var inledningsvis ett stort pådrag på platsen. Flertalet patruller och insatsstyrkan larmades till dit, liksom flera ambulanser och ambulanshelikopter.

Polisen har spärrat av och kommer att göra en teknisk undersökning. En förundersökning om försök till mord har inletts. Misshandeln mot kvinnan kommer att utredas som misshandel eller grov misshandel.
Polisens skottlossning kommer enligt rutin att utredas av en särskild åklagare.

16.25 Även den skadade kvinnan är förd till Sahlgrenska sjukhuset och polisen ska försöka att hålla förhör med henne. Den misstänkte mannen är i 50-årsåldern och han är gripen misstänkt för försök till mord. Skadeläget för honom är fortfarande oklart men han var vaken när han fördes till sjukhus. Den skadade polismannen ska inte ha livshotande skador.
 

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.