loading...

Trollhättan, bråk/våldsamt upplopp mm
Fem personer omhändertogs av polisen efter söndagens oroligheter på Kronogården i Trollhättan.
Polis larmas av ett flertal personer till Kronogården efter det att en grupp ungdomar avfyrat och slängt smällare vid torget. Första polispatrull på plats begär förstärkning då stämningen på platsen är upprörd och hotfull.
Polismän blir spottade på och det kastas även flaskor. Mitt i händelsen så framkommer att en tjänstebil fått en en bakruta sönderslagen. Det finns även uppgifter om att gatsten kastats mot polismännen på plats, samt sk grön laser och beskjutning med raketer.
Mitt i händelseförloppet så börjar även en bil att brinna vid Kronan. Ytterligare två bilar sätts i brand på samma plats p.g.a. av den första bilbranden. I detta läge så begärs även att helikopter ska kallas till platsen och att polisen kan begära sk spt-fordon (skyddade/förstärka fordon).
Polisens uppfattning är att det som mest handlat om ca 30-40 ungdomar som samlats på platsen och varit delaktiga i upploppet mot polisen.
På plats fanns även personal från räddningstjänsten. Händelseförloppet pågår aktivt fram till ca kl 23.00, därefter lugnar det ner sig. Fem ungdomar har då omhändertagits för ordningsstörning. Ingen är i nuläget gripen.
Förundersökning inleds gällande följande brott, skadegörelse, förgripelse mot tjänsteman och våldsamt upplopp. Insatsen på plats avslutas från polisen sida först fram mot kl 02.00.  
Kl 11.00 Uppdatering: Under förmiddagen har det förekommit rykten hos media om att någon person ska vara gripen, misstänkt för ovan händelse/brott. Uppgiften är felaktig. För närvarande är  INGEN gripen i ärendet.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.