loading...

Man står åtalad för flera narkotikabrott och brott mot innehav av farligt föremål och grov olovlig körning
En man i 22-årsåldern och medborgare i Afghanistan står åtalad vid Uddevalla tingsrätt för narkotikabrott och brott mot innehav av farligt föremål. Mannen blev stoppad av polis den 31 december 2018 i Tanums kommun. Mannen uppvisade tecken på att vara narkotikapåverkad.

Mannen åtalas även för att ha kört personbil efter att ha använt hasch eller annat cannabispreparat, som är narkotika, i sådan mängd att det under eller efter färden har funnits narkotika kvar i hans blod. den 14 januari 2019 på Tanumsvägen i Grebbestad, då han kört personbil utan att ha rätt till det, då mannen inte innehar körkort.
Mannen skall även ha innehaft 2,08 gram amfetamin. Polisen gjorde även en kroppskontroll av mannen och fann en teleskopbatong i ett fordon på allmän plats trots att det inte var befogat. Föremålet var ägnat att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa enligt åtalet.

Mannen skall även vid ett tredje tillfälle ha stoppats av polis efter att ha använt tramadol, som är narkotika. Det hände den 2 februari 2019 vid Rasta, Brehogsvägen i Tanumshede
Mannen skall då även innehaft 14,61 gram cannabisharts och 2,52 gram amfetamin.

Även den den 14 februari 2019 skall mannen ha stoppats av polis på Oslovägen, Strömstad då han kört personbil utan att ha rätt till det, då mannen inte innehar körkort.
Förhör med vittnet polisassistent angående sina iakttagelser av vem som körde personbilen den aktuella dagen och vad föraren uppgav om sin körkortsbehörighet i samband med
att han kontrollerades för att bevisa att mannen kört fordonet
samt att han var medveten om att hans körkort var omhändertaget sedan tidigare.

Mannen stoppades även den 16 februari 2019 på Hedeskogsvägen, Tanumshede efter att ha kört personbil utan att ha rätt till det. Även då skall mannen ha innehaft 1,02 gram cannabisharts och 1,46 gram cannabis då han kört personbil.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.