loading...

Kraftig brand i flerfamiljshus - 100-tals boende evakueras
Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Timmervägen i stadsdelen Södra Ryd i Skövde klockan 22.48 på onsdagskvällen.
De mötes av eldflammor som stack upp från hustaket till ett av trevåningshusen. Hela fastigheten och ytterligare två byggnader, som ligger i samma område som Skövde lasarett, har evakuerats.
– Vi har inte kontroll över branden än, säger Peter Brandels, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Skaraborg strax för midnatt som också var gällanden vid 03-tiden.
Branden, som består av flera takbränder, startade i en lägenhet och via takfoten ovanför ett fönster sprida sig vidare till krypvinden. Eftersom flera huskroppar sitter sammanlänkade kunde elden få fäste i taket till två av husen, som utgörs av pappmaterial.
– Taken brinner fortfarande och vi har rökskador på två av våningsplanen, säger Peter Knutsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Skaraborg klockan 03.
Över 100 personer fördelade på 96 lägenheter har blivit tvungna att lämna sina hem. De har hänvisats till en gymnastiksal tillhörande en skola i närheten.
– Tre byggnader har evakuerats där det bor mellan 50 och 60 personer i varje byggnad, säger Göran Carlbom, vakthavande polisbefäl i Väst.
– Jag vet inte om någon är skadad eller hur branden har uppstått.
Vid 05-tiden uppger Räddningstjänsten att det fortfarande brinner i i två av taken och det är fulla styrkor på plats som försöker släcka branden. Men spridningsrisken ska vara något mindre.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.