loading...

Man från Stenungsund dömd för brott mot lagen om förbud beträffande knivar till böter
En man från Ucklum har idag fått sin dom i Uddevalla tingsrätt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.
Mannen skall ha haft en kniv i en bil på allmän plats trots att det inte var befogat. Det hände den 11 juni 2019 på Blåklintsvägen, Stenungsund.

Mannen har bestritt ansvar för brott. Han har erkänt att han innehaft en kniv på av åklagaren angiven tid och plats men invänt att innehavet var befogat och inte skedde på allmän plats. Manne menar att han förvara kniven i sin bil tillsammans med fiskeutrustning som ligger där och som han hade använt vid en fiskeutflykt några dagar dessförinnan. Han har också sagt att han hade glömt att kniven låg i fickan när han blev stoppad av polis.
Uddevalla tingsrätt kommer fram till bedömningen att innehavet inte var befogat. Det är inte fråga om ringa fall. mannen ska alltså dömas för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.
Eftersom det inte förelåg någon påtaglig risk för att kniven skulle komma till brottslig användning ska påföljden bestämmas till penningböter.

Påföljd: Penningböter 1200 kr. I beslag tagen kniv förklaras förverkad.
Dessutom skall mannen betala en avgift på 800 kr till brottsofferfonden.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.