loading...

Midsummer match Cup 25-29 juni utanför Tjörn
Kom och se internationell matchracing i segling i Skärhamn! Veckan är full av aktiviteter.
Med Midsummer Match Race Cup introduceras ett nytt koncept för matchracing-tävlingar i världen. Reglerna säger att varje team måste ha en mixad besättning med minst två damer och två herrar.
Programmet under veckan
Det späckade programmet får du fram om du klickar på länken till höger.
Evenemangsområdet i Södra Hamnen Skärhamn
En detaljerad skiss av evenemangsområdet hittar du under Mer information.
Ta dig fram på vattnet
För att tävlingen ska kunna genomföras på ett säkert sätt har farleden avlysts av Länsstyrelsen i Västra Götaland. (Diarienr 258-42532-2018).
Tävlingsområdet utmärks med orange bojar. Övrig båttrafik ska när tävlingen pågår gå väster, norr och öster om de orange bojar som avgränsar tävlingsområdet i de korridorer som kommer att finnas där.
Vid paus i tävlingen kan båtar passera längs den södra gränsen efter klartecken från säkerhetsbåtarna. Du är givetvis välkommen att ligga utanför tävlingsområdet för att titta på tävlingen. Se karta höger.
 
Åk kollektivt
Ett bra och praktiskt sätt att ta sig hit är att åka kollektivt. Västtrafik kommer att lägga in extraturer under seglingsdagarna. Ta gärna en titt på deras reseplanerare.
Besöksparkeringar
Om du kör bil så kan du parkera vid Röavallen. Därifrån går buss till Södra hamnen i skytteltrafik kl 11-17.
Du kan också parkera vid Kroksdalshallen och Sagahuset. Räkna med ökad trafik till dessa parkeringar. Fler parkeringsmöjligheter ser du i kartan till höger.
Tjörns kommun finns förstås på plats
Du hittar oss i tältet i mitten av evenemangsområdet. Håll utkik efter ”Ta plats”- skylten. I tältet bjuds barnen på strandbingo och krabbfiske och här får du tips om vad du och din familj kan uppleva här.

Du får också veta mer om alla yrken som finns i en kommun och varför så många unga väljer att arbeta i offentlig sektor. Arbetsklimat och omsorg om varandra står högt i kurs i vår kommun.
Välkommen på invigning kl 18.30 tisdag 25 juni
När tävlingarna invigs på tisdagskvällen presenteras de 14 olika seglinbgsteamen. Du bjuds också på musik av Anders Hagberg och Co. Kommunchef Ann-Britt Svedberg invigningstalar.
 

Tillbaka till dagens alla nyheter

Nyheter arkiveras och hamnar efter hand i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.