loading...

Strax dags för Lilla Tjörn Runt 
Optimistjollarna står nu redo för start i Lilla Tjörn Runt. 
I Lilla Tjörn Runt är deltagarna indelade i startgrupper efter vilken jolle de seglar, optimistseglarna är även indelade efter vilket år de är födda. Starten går utanför Stenungsunds Segelsällskaps klubbhus och seglas medsols eller motsols runt Stenungsön beroende på vindriktning. Första start går kl. 10:50 och därefter var 10:e minut. Efter seglingen sker prisutdelningen vid klubbhuset.
Seglingens längd är fem distansminuter och det tar cirka en till två timmar för de snabbaste. I år det 35:e upplagan av tävlingen.

I startfältet finns seglare från klubbar från stora delar av landet, flera NM-seglare och andra seglare som ligger högt rankade i Sverige. I år deltar även sex spanska optimistjolleseglare från Real Club Náutico Torrevieja. 
Men det är inte alltid meriten som avgör vem som blir totalvinnare. Och det är en stor bedrift att vinna bland dem som seglare i den egna startgruppen. För i Lilla Tjörn Runt kan alla delta utifrån sin förmåga. Därför har vi även en startgrupp för barn och ungdomar med särskilda behov som deltar med access-jollar.

För att seglarna skall känna sig trygga finns ett stort antal säkerhetsbåtar. StSS egna funktionärsbåtar men även båtar från de deltagande klubbarna hjälper till.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Nyheter arkiveras och hamnar efter hand i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.