loading...

Man och kvinna åtalade för grov misshandel och olaga hot
En man och en kvinna födda 1973 och 1978 står åtalade vid Uddevalla tingsrätt för grov misshandel och olaga hot.

Mannen och kvinnan skall ha tillsammans och i samförstånd brutit sig in i en kvinnas bostad genom om att krossa och lyfta av fönster och misshandlat kvinnan genom att hugga/ sticka henne med skruvmejsel, kniv eller annat liknande föremål i bostaden. Det hände den 7 september 2019 i Uddevalla kommun.
Av misshandeln orsakades kvinnan smärta, blodvite samt blåmärken och hudavskrapningar.
Brottet bör bedömas som grovt eftersom mannen och kvinnan visat särskild hänsynslöshet genom att i numerärt överläge bryta sig in i bostaden och attackera kvinnan med livsfarliga tillhyggen. Kvinnan har tvingats kvarstanna vid det uppbrutna fönstret under attacken och där försvara sig genom att mota bort förövarna med en stol och försöka avväpna dem för att de inte skulle kunna ta sig in i bostaden och ytterligare skada henne.
Den åtalade kvinnan och mannen har tillsammans och i samförstånd hotat kvinnan i bostaden genom att samtidigt som misshandeln beskriven ovan, uttala dödshot mot kvinnan och uttala att hon ska slås ihjäl och få en hammare slängd i huvudet. I samband med ett av uttalandena har ett hammarskaft kastas in i kvinnans bostad mot den plats där hon befann sig.

Mannen står även åtalad för att ha olovligen brutit sig in i en bil tillhörande en man och ur bilen stulit en bilstereo samt kläder och cigaretter till ett sammanlagt värde
av ca 9 450 kr. Det hände den 14 september 2019 på en parkering i Uddevalla kommun

Han skall även försökt att olovligen ta och använda ett annat fordon genom att bryta av låskåpan på förardörren. Det hände någon gång den 14 september 2019 på personalparkeringen vid Polishuset Uddevalla. Det var endast på grund av tillfälliga omständigheter som det inte fanns någon fara för att brottet skulle fullbordas eftersom tillgreppet avbröts genom att en kvinna konfronterade mannen som då lämnade platsen.

Den åtalade mannen skall även ha försökt att olovligen ta och använda ett annat fordon genom att bryta upp nyckellåset på förardörren och bryta i tändningslåset. Det hände också den 14 september 2019 vid Margretegärdsskolan, Skolgatan, Uddevalla. Det var endast på grund av tillfälliga omständigheter som det inte fanns någon fara för att brottet skulle fullbordas eftersom tillgreppet avbröts genom att den åtalade mannen greps av polis.

Både kvinnan och mannen förnekar brott

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.