loading...

Kvinna åtalas för fler fall av förföljelse och olaga hot
En kvinna står åtalad vid Uddevalla tingsrätt för flera fall av förföljelse.
Kvinnan skall enligt åtalet ha mellan den 13 december 2017 och den 4 maj 2019 i Uddevalla med omnejd förföljt sin en man genom brottsliga gärningar i form av ofredande och olaga hot enligt nedanstående. Varje gärning var led i en upprepad kränkning av mannens integritet.

Kvinnan har mellan den 13 december 2017 - 27 april 2019 genom annat hänsynslöst beteende ofredat mannen genom att ringa upp till hans telefon samt vid ett flertal tillfällen lämnat meddelanden till hans röstbrevlåda innehållandes kränkande och nedsättande uttryck riktat till honom samt hans
partner såsom exempelvis "du är så jävla sjuk så gå och kör ihjäl dig själv",
"jag kommer att knäcka dig för tid och evighet och jag kommer att jävlas med dig så att du blir så olycklig i resten av ditt sket liv" samt till hans e-postadress skrivit att han exempelvis har "en fruktansvärd kvinnosyn" samt att han är "helt väck i huvudet".

Kvinnan har den 29 juni 2018 genom annat hänsynslöst agerande spottat mannen i ansiktet vilket varit ägnat att kränka hans frid på ett kännbart sätt.

Kvinnan har vid ett tillfälle mellan den 3 - 4 maj 2019 genom annat hänsynslöst agerande spottat mannen i ansiktet samt på hans tröja vilket varit ägnat att kränka hans frid på ett kännbart sätt.

Olaga hot
Kvinnan har mellan den 13 december 2017 - 1 januari 2019 hotat mannen genom att lämna ett flertal meddelanden via hans telefon till hans röstbrevlåda innehållandes hot såsom exempelvis "...kom inte i närheten av mig säger jag till dig för jag slår fullständigt ihjäl dig med mina bara händer...", "jag tar det här plakatet vet du och jag drar det i det feta asets käft
eller på dig så hon blir tandlös på riktigt", "jag ska slå sönder hela ditt sket hus din dumma jävel". Hoten har varit ägnade att hos mannen framkalla allvarlig fruktan för egen och annans säkerhet till person samt egendoms säkerhet.

Kvinnan förnekar brott i polisförhör

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.