loading...

Göteborg Film Festival invigs på 
Fregatten för tredje året i rad

Den 25 januari rullar Fregatten Bio ut röda mattan för tredje året i rad för att ta del av invigningsceremonin av Göteborg Film Festival. 
På så sätt får även stenungsundarna en chans att på hemmaplan ta del av festivalens glitter och glamour och den finska svarta komedin Aurora av Miia Tervo som invigningsfilm.  

Arrangörer är Stenungsunds kommun, Stenungsunds Filmstudio och Fregatten Bio. De bjuder på mat, dryck och festlig stämning med finsk/persisk touch utifrån invigningsfilmens tema. Det är 42:a upplagan av festivalen och årets konferencier är komikern Emma Knyckare. Den direktsända ceremonin kommer bli högtidlig med röda mattan, talare och premiärvisning av invigningsfilmen.
Hittills är cirka 35 biografer i Västra Götalandsregionen klara för att vara med och fira den 25 januari 2019. ”Det har utvecklats till en härlig tradition som vi tillsammans har skapat med ett fyrverkeri av filmupplevelser, bubbel och gala”, säger Josefine Hardstedt regionsansvarig på Göteborg Film Festival.
Invigningsfilmen Aurora handlar om en festande nageltekniker med anknytnings-störningar som blir äktenskapsmäklare åt en iransk flykting i Miia Tervos oemotståndliga debut. Med sprudlande energi och avväpnande svart humor berättar Miia Tervo om ensamhet, vardagsrasism och alkoholism i en intelligent romantisk komedi som leker med fördomar och genrekonventioner. Miia Tervo (f. 1980) är en prisvinnande manusförfattare och regissör från Finska Lappland. Hennes kortfilmer har visats och prisats världen över, och Aurora är Tervos första långfilm.
Mer information och biljetter:
Biljetter finns på https://www.nortic.se/dagny/event/20239
eller i Kulturhusets reception, 0303-818 80

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.