loading...

Sex frias för grova misshandeln i Borås
När mannen skulle säga ifrån efter att ägg kastats på hans bil blev han svårt misshandlad, enligt polisen. Sju ungdomar åtalades för grov misshandel och medhjälp till grov misshandel.

Bara en av de åtalade döms för misshandel av Borås tingsrätt – resten frias.
Sju ungdomar stod åtalade för den grova misshandeln på stadsdelen Norrby i Borås i höstas. Killarna är mellan är mellan 15 och 21 år gamla. De har alla förnekat misshandeln.
Det var i oktober som en man kom körande med sin bil. Då ska ett ungdomsgäng kastat ägg. När mannen stannat bilen för att säga till blev han svårt misshandlad, enligt polisen. Mannen blev, enligt åtalet, sparkad i ryggen och magen och slagen i ansikte och fick käken krossad. Polisen gav fallet högsta prioritet.
– Vi tyckte att det här var en väldigt rå misshandel. När en person försöker ta sitt medborgerliga ansvar och säga till de här ungdomarna att inte göra på det här viset och blir utsatt för en sådan här grov misshandel. Det såg vi väldigt allvarligt på. Det stack ut, sa lokalpolisområdeschef Tomas Stakeberg Jansson.

Åklagaren menade att misshandel var grov eftersom offret fick svår kroppsskada och eftersom gärningsmännen visade särskild hänsynslöshet och råhet.
Dessutom ska, enligt åklagaren, en av de misstänkta filmat misshandeln. En film som senare lades ut på snapchat. Åklagaren såg filmen som en viktig del i bevisningen.

De flesta frias
Dagens dom är ett nederlag för åklagaren. Borås tingsrätt tycker inte att bevisningen räcker till i de flesta av fallen. Den av ungdomarna som åtalats för medhjälp till grov misshandel frias. Fem av killarna frias från grov misshandel. Men en av dessa fem döms för skadegörelse och olovlig körning. En av killarna döms däremot till 30 dagars ungdomstjänst för misshandel.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.