loading...

Två personer står åtalade för narkotikabrott i Stenungsund och på Orust, samt tillverkning av narkotika på annan plats
Kvinna som är i 30-årsåldern står står åtalad i Uddevalla tingsrätt misstänkt för att ha använt hasch eller annat cannabispreparat den 29 januari 2019  i Stenungsunds kommun då hon kontrollerades av polis. Kvinnan erkänner brott.

Mannen som är i 35-årsåldern misstänks för att ha använt hasch eller annat cannabispreparat den 29 januari 2019 i Henån på Orust kommun då han kontrollerades av polis.

Både mannen och kvinnan misstänks också för att gemensamt .
och i samförstånd framställt och därefter innehaft större mängder cannabis som är narkotika, i vart fall inte understigande 9 830,8 gram och som inte varit för eget bruk.
De har även överlåtit större mängder cannabis och tillgodogjort sig vederlaget för narkotikan. De har utöver ovan redovisade mängd även innehaft 15,06 gram cannabisharts.
Det hände mellan den 13 oktober 2015 och den 29 januari 2019 i Öjersjö inom Partille kommun, Olofstorp inom Göteborgs kommun och på Henån i Orust kommun.

Brottet bör bedömas som grovt eftersom det avsett en särskilt stor mängd narkotika och framställning och innehav varit ett led i en verksamhet som bedrivits yrkesmässigt och i större omfattning.

Polisen hittat över 140 plantor och flera kilo färdig marijuana i parets bostad vid en husrannsakan.
I huset fanns två rum som dedikerats till odling av cannabis och sammanlagt användes fem tält för produktionen på Orust
Det yrkas att i beslag tagen narkotika, odlingsutrustning, grinder, tork och våg förverkas från kvinnan och mannen enligt 6 § narkotikastrafflagen

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.