loading...

Två bröder och ytterligare en man från Stenungsund åtalas för misshandel, olaga tvång alt, ofredande
Bröderna och ytterligare en person från Stenungsund står åtalade i Uddevalla tingsrätt för att tillsammans och i samförstånd misshandlat, ofredat och olagligen betvingat en man genom följande agerande.
En av bröderna har genom underliggande hot om brottslig gärning bestående i att han befunnit sig i ett numerärt överläge, att stämningen på plats varit hetsig, tvingat ned en man på knä och pussa på en av brödernas skor. och sedan slagit ett slag med öppen hand i mannens ansikte så att smärta och blodvite uppstått.
Den tredje mannen har därefter spottat på den utsatta mannen
Händelsen utspelade sig den 6 april 2018 i Kristinedal, i Stenungsunds kommun.
De tre männen har genom ovanstående agerande haft ett gemensamt uppsåt att olagligen betvinga och
kränka mannens frid på ett kännbart sätt, samt att tillfoga honom kroppslig smärta och skada.
Samtliga tre förnekar brott.

Misshandel 2
En av bröderna står även åtalad för en misshandel den 8 april 2017 på Pizzarestaurang i Stenungsunds kommun. Den åtalade brodern skall ha slagit ett slag på mans öra och sparkat honom i ryggen så att smärta och blodvite uppstått. Brodern förnekar brott.
Samma broder skall ha tillsammans och i samförstånd med flera andra gärningsmän slagit flera slag med öppen och knuten hand på en annan mans ansikte och huvud så att han föll till marken och slog i huvudet, samt därefter försökt att sparka honom och slagit ytterligare ett knytnävsslag i ansiktet.
Mannen orsakades smärta, blodvite, sårskador i ansiktet och på samt i höger öra, bula i pannan och svullnad av höger öra.
Samma broder skall ha slagit ett slag med öppen hand i ytterligare en mans ansikte så att smärta uppstått. Även detta brott nekar brodern till.
En av de misshandlade yrkar skadestånd av brodern med 5 000 kronor.
Observera att stämningsansökan innehåller tilltalade som är under 18 år. Beräknad tidsåtgång inkl redan tidigare ingivna stämningsansökningar ca 2,5 dagar.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ova

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.