loading...

Fjärrstyrda bomber och narkotika i bil – två män åtals idag
Två män åtalas idag vid Göteborgs tingsrätt för bland annat grovt narkotikabrott och olovligt befattning med brandfarliga och explosiva varor. I samband med gripandet påträffade polisen narkotika och sprängmedel i en bil. De två männen hade gjort upp om ett möte i början av september förra året. Polisens spanare var också på plats och följde sedan de båda männen till en adress i västra Göteborg.
Där lämnar en av männen över en väska till den andre, som försvinner från platsen i en bil.
– Vi följer bilen till ett garage i Landala, där vi griper mannen. I bilen påträffar vi ett kilo narkotika och två fjärrstyrda sprängladdningar. Den andre mannen griper vi i centrala Göteborg. Vi gör även en husrannsakan på adressen och hittar ytterligare narkotika. Totalt handlar det om cirka sju kilo, säger Pether Lundin, gruppchef på spaningssektionen, polisområde Storgöteborg.
Med anledning av sprängladdningarna i bilen spärrades ett stort område kring garaget av och nationella bombskyddet var på plats. Fallet fick stor medial uppmärksamhet. De båda männen åtalas idag för grovt narkotikabrott, narkotikabrott av normalgraden och olovlig befattning med brandfarliga och explosiva varor.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.