Pensionär från Härryda blev miljonär i Andra Chansen
På midsommardagen delades 20 miljonvinster ut i Lottos Andra Chansen. En av vinnarna var en pensionerad man från Härryda som nåddes av vinstbeskedet flera veckor senare.
I Andra Chansen har alla som spelat Lotto med Joker under ett halvårs tid möjligheten att vinna en miljon kronor. På midsommardagen gick vinster till 20 spelare runt om i landet. En av de sista vinnarna att nås av miljonvinstbeskedet var en pensionär från Härryda.
– Oj, det är alltid välkommet. Det finns hål att stoppa i, sa den överraskade mannen när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör hade honom på tråden flera veckor efter midsommardagen.
Svårfångad vinnare
Mannen berättade att han inte varit hemma och därför oanträffbar den senaste tiden. Inte heller brukade han svara då okända nummer visades i telefondisplayen.
– Det är oftast bara försäljare. Nu var det trevligare när någon vill fylla på mitt konto istället för att försöka tömma det, sa mannen.
Vill resa till värmen
Han hade spelat Lotto under många år. Men vinsterna hade varit små fram tills nu. Med en miljon kronor på väg in på kontot hade han varma planer för framtiden.
– Jag försöker ha roligt som pensionär efter att man jobbat hårt många år. Det är långa kalla vintrar i Sverige och jag som gillar värmen ska resa lite mer på vinterhalvåret, sa vinnaren som önskar vara anonym.
Ovetandes ett par veckor
Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som till slut fick överlämna gratulationerna till mannen.
– Vinnaren från Härryda var inte helt enkel att nå. Tänk att han gått ovetandes om sin miljonvinst i ett par veckor. Nu hoppas vi att han kan njuta ordentligt av sommaren med vetskapen att han har möjlighet till en resa eller två under vintersäsongen, säger han.

loading...

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.