loading...

Insats mot ordningsstörningar i samband med bilträff
Polisen genomförde under lördagskvällen en insats i Vänersborg då ett stort antal deltagare samlats för en bilträff. Polisen bedömer att det handlar om en icke tillståndsgiven offentlig tillställning. En anmälan om brott mot ordningslagen är upprättad.
Under våren har det återkommande anordnats icke tillståndsgivna bilträffar på olika platser i polisområde Fyrbodal. Träffarna innebär ofta ordningsstörningar och medför nedskärpning. Under lördagskvällen agerade polisen mot en bilträff i Vänersborg, där ett hundratal veteranfordon samlats kring torget. Ett stort antal fordon kontrollerades på platsen.  
– Insatsen innebar ett aktivt arbete med kontroller och lagföring, säger Jens Börretzen, t f lokalpolisområdeschef i Västra Fyrbodal.
Utöver anmälan om brott mot ordningslagen utfärdades 33 ordningsböter, bland annat på grund av hastighetsöverträdelser och fordonsbrister. Sju flygande besiktningar genomfördes och 125 personer fick alkohol förverkad.
Polisen bedömer att den här typen av bilträffar utgör offentliga tillställningar där arrangörerna behöver söka tillstånd, vilket inte hade skett i lördags. Polisen har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen och påminner om att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar under rådande omständigheter har begränsats till högst 50 deltagare.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.