loading...

Bostadslösa barnfamiljer får ingen hjälp av Göteborgs kommun
Många hemlösa barnfamiljer får inte längre hjälp av kommunen att hitta boende. I stället får de pengar i handen och får själva hitta tak över huvudet.
Göteborgs stad ändrade rutinen när det gäller socialt boende i maj i år så att de som saknade bostad själva fick leta boende. Tidigare hade kommunen köpt platser på bland annat vandrarhem och andra boenden. En av anledningarna till de nya rutiner var att minska de skenande kostnaderna för socialt boende.
Från 2011 till 2018 ökade kostnaderna för socialt boende för kommunen från 500 miljoner till nästan en miljard. En stor del av ökningen stod gruppen bostadslösa för, alltså personer som inte har behov annat stöd utan bara saknade bostad.
Saad Alo och hans familj blev av med lägenheten som de hyrde i andra hand och har fått vända sig till socialtjänsten för att få hjälp med boende. Varje vecka måste familjen söka om nytt bistånd för bostad och kommunen kräver också att man aktivt letar efter ett långvarigt boende.
Sen de nya rutinerna infördes har kostnaderna för socialt boende gått ner med runt 7 procent i Göteborgs stad.
 – Det är en väldigt svår bostadssituation i Göteborg och det får negativa konsekvenser. Jag är medveten om att det är svår situation för många, säger Eva Saletti talesperson i Göteborgs stad för sociala boendefrågor.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.