loading...

Tre våldsamma upplopp i Kronogården – ingen har ännu ställts till svars
Under tre dagar i december skakades området Kronogården i Trollhättan av våldsamma upplopp. Poliser och allmänhet attackerades och bilar sattes i brand. Över två månader senare har inte en enda person lagförts för upploppen. Bara ett brott har lett till åta, en man som spottade på en polis.
Det handlar om minst 18 brott begångna i Kronogården i Trollhättan den 8, 9 och 12 december. Flera utredningar har lagts ned, till exempel ett fall av misshandel där en polis fick en flaska i huvudet.
Händelserna rubriceras av polisen som våldsamt upplopp under samtliga tre dagar då oroligheterna pågick. Två förundersökningar om våldsamt upplopp pågår fortfarande, en har nu lagts ned.
En av utredningarna har journalisten och opinionsbildaren Joakim Lamotte som målsägande och sköts därför av Demokrati- och hatbrottsgruppen i Göteborg. Inte heller där har någon gärningsperson lagförts, utredningen är pågående. Exakt hur rubriceringen lyder vill polisen inte uppge.

Ikväll klockan 20:00 sänds programmet “Sverige möts: Direkt” från Trollhättan i SVT1 och på SVT Play. I direktsändningen deltar bland andra Nyamko Sabuni (L), Joakim Lamotte och polisen.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.