loading...

Är du en av dem som får brev av Totalförsvaret om att de kan ta över din bil
Försvarsmakten ska skicka ut brev till privatpersoner om att deras fordon är uttagna för att ingå i totalförsvaret om krig eller förhöjd beredskap skulle uppstå.
Ett par tusen personer runt om i landet kommer från och med nästa vecka att få brev utskickade där det framgår att deras fordon, om det så är en bil, en traktor eller en snöskoter, kan komma att användas i händelse av krig eller förhöjd beredskap.
– Senaste gången Försvarsmakten gjorde detta var under 90-talet, då var det i en mycket större omfattning, säger Otto Gröntoft som är major på Försvarsmaktens högkvarter och projektleder uttagning av fordonen.
Fordonen som sedan plockas ut kan användas inom såväl Försvarsmakten som civilförsvaret och anledningen till att detta görs just nu är att totalförsvaret återigen är under uppbyggnad.
– Jag är villig att lämna ifrån mig fordonen, troligtvis behöver jag dem inte själv utan det är bättre att det får gå till de som behöver det, säger Donald Olsson, som själv har haft ett par fordon uttagna av försvaret tidigare.
Om fordonet tas i bruk av Totalförsvaret så kommer en ersättning att utgå till ägaren som sen inte får tillbaka bilen.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Nyheter arkiveras och hamnar efter hand i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.