loading...

Tesla-bilar stulna i västra Sverige
Sedan den 4 augusti har fem bilar av märket Tesla stulits i Västsverige. Polisen söker nu vittnen som vet något om stölderna eller har uppmärksammat något som kan ha med stölderna att göra.
Bilarna har stulits i Laholm, Västra Frölunda, Halmstad och Ljungby. Laholm: Natten mellan den 16 augusti och 17 augusti 2019, stals en pärlemo vit metallic Tesla Model S 90D AWD, årsmodell 2016, regnr UCP380 i Mellbystrand, Laholm. Bilen har en omfattande utrustningslista bland annat glastaklucka panorama, skinnklädsel, 19 tum LM-fälgar m.m. 

Västra Frölunda: Natten mellan den 15 augusti och 16 augusti 2019 stals en röd metallic Tesla Model S Single Speed AWD 100 kvh, årsmodell 2019, regnr DCA56X i Västra Frölunda, sydvästra delen av Göteborg. Bilen har svart inredning och mörktonat glastak. 

Ljungby: Natten mellan den 8 augusti och 9 augusti 2019, stals en gråmetallic Tesla Model S 75D AWD Single Speed, årsmodell 2018, regnr YXU945 i Ljungby. 

Ljungby: Natten mellan den 5 augusti och 6 augusti 2019, stals en svart Tesla Model X Long Range Single Speed, årsmodell 2019, regnr BNE84K. Bilen är bland annat utrustad med 20" tvåfärgade Slipstream-fälgar. 

Halmstad: Natten mellan söndagen den 4 augusti och måndagen den 5 augusti 2019, stals en svart Tesla Model S 100D, årsmodell 2019, regnr NEF94H. Bilen har svart solidlackering, glastaklucka och vit skinnklädsel. 

Har du information om stölderna eller har du uppmärksammat något som skulle kunna ha med någon av stölderna att göra så vill vi att du kontaktar oss på 114 14 eller genom att tipsa oss på polisen.se: polisen.se/kontakt/mejla-region-vast Är det en akut situation ringer du alltid 112. 
För mer information kontakta polisen på 010-565 29 28.

Avancerad teknik
Alla dessa stölder har skett vid privata bostäder. Det tjuvarna då gör är att de går fram till ytterdörren hos Tesla-ägaren och använder avancerad teknisk utrustning för att fånga upp bilnyckelns signaler. När tjuvarna har signalerna får de full tillgång till bilen och kan köra iväg.
– Det hela är över inom loppet av några minuter och det sker när ägaren av bilen ligger och sover. På så sätt upptäcks inte stölderna förrän på morgonen, säger Niklas Rånge.
Störsändare försvårar
Polisen jobbar med att söka efter de stulna bilarna genom att bearbeta det material de fått in, men det är inte lätt.
– Tjuvarna sätter ofta störsändare på bilarna som gör att de inte kan spåras, så vi försöker att spåra bilarna men utan någon framgång, säger Niklas Rånge.
Speciella metallådor
Det finns olika sätt att skydda sin elbil från att bli stulen. Ett av dem är genom att köpa en speciell metallåda som blockerar nyckelns signaler. Ett annat tips är att parkera bilen inne i ett låst och larmat utrymme.
– Det finns risk att det kommer ske fler stölder av Tesla-bilar i närtid. I nuläget finns inga misstänkta, säger Niklas Rånge.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Nyheter arkiveras och hamnar efter hand i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.