loading...

Man åtalas för grovt vapenbrott mm i Uddevalla
En man född 1981 står åtalad i Uddevalla tingsrätt för vapenbrott i Uddevalla
Mannen skall enligt åtalet ha innehaft en skarpladdad pistol innehållandes magasin samt tio till vapnet tillhörande patroner utan att ha rätt till det.
Det var den 6 januari 2020 i centrala Uddevalla, på Norra Drottninggatan, Uddevalla som en polispatrull stoppade mannen och hans fordon för kontroll.
Brottet bör bedömas som grovt eftersom mannen innehavet avsett ett skarpladdat vapen som innehafts på allmän plats samt eftersom gärningen varit av särskilt farlig art då vapnet haft anknytning till grov organiserad brottslighet och innehafts under sådana omständigheter att det kunde befaras komma till brottslig användning, genom att det innehafts i samband med narkotikaaffärer och i samband med att mannen varit påverkad av flera narkotikaklassade substanser.
Polisen fann också vid tillfället narkotika i överlåtelsesyfte som han olovligen förvärvat och därefter innehaft 57,32 gram kokain, 4,45 gram MDMA, en kapsel (s)-pregabalin, fyra tabletter oxykodon, tre tabletter buprenorfin och fyra tabletter alprazolam, samt att han innehaft 71 tabletter alprazolam som är narkotika den 7 januari 2020 när han kontrollerades i Uddevalla.
Det yrkas från åklagaren också att i beslag tagna 40 020 svenska kronor och 3 500 norska kronor i kontanter förverkas enligt 36 kap 1 b § brottsbalken då det är klart mer sannolikt att de utgör utbyte av brottslig verksamhet än att så inte är fallet
Mannen erkänner en av åtalspunkterna men förnekar i övrigt.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Nyheter arkiveras och hamnar efter hand i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.