loading...

Förskollärare tejpade igen munnen på elev i Göteborg
En förskollärare som tejpade igen munnen på en nioårig elev med silvertejp får nu en varning av Lärarnas ansvarsnämnd för sitt agerande. Nämnden går därmed på Skolinspektionens linje.

Händelsen ska ha ägt rum i ett klassrum i april våren 2017 i samband med att ett fem elever i årskurs 2 pysslade. En elev ska då ha betett sig stökigt och läraren sa på skoj ”Man kanske skulle kunna tejpa för din mun så du höll tyst en stund”.
Eleven svarade då:
”Ja gör det så får vi se om jag kan bli tyst”.
Eleven upprepade sin önskan och då klippte läraren till en bit silvertejp och satte över elevens mun.

Föräldrar anmälde
Föräldrarna till eleven anmälde händelsen som utreddes av Skolinspektionen medan läraren en kort tid stängdes. Skolinspektionen kom fram till läraren brustit i omdöme visat sig mindre lämplig att bedriva undervisning. Därför ansåg de att  Lärarnas ansvarsnämnd borde ge läraren en varning – vilket nu hörsammats.
Ansvarsnämnden skriver att agerandet var omdömeslöst och innebar en kränkning, även om eleven medverkade vid händelsen. Beteendet anses klandervärt och därför tilldelas en varning.

Fått skadestånd
Läraren var även anmäld för att ha sagt ”stick och brinn” till en elev, men på denna punkt menar ansvarsnämnden att ord står mot ord.
Den elev som drabbades vid händelsen har tidigare fått 25 000 kronor i skadestånd av Göteborgs stad, efter ett krav från Barn- och elevombudet.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.