loading...

Så gör du för att slippa tjuvarna till påskhelgen
Nu är påsken på ingång och då passar tjuvarna på. Förra året anmäldes totalt över 3000 inbrott i bostäder och fritidshus under påskledigheten enligt siffror från Brottsförebyggande rådet. 

Under år 2018 anmäldes 124 inbrott under påskmånaden i region Nord, vilket är den lägsta siffran jämfört med resten av landet. Men trots det kan det vara klokt att vara på sin vakt. Lina Nilsson, rådgivningsexpert på SSF Stöldskyddsföreningen, menar att det kan vara riskfyllt att ha för städat om man lämnar hemmet under ledigheten.
– Något av det vanligaste vi gör är att vi städar hemma innan vi åker bort så det är fint när vi kommer hem, detta ser ett tränat tjuvöga ser direkt, säger hon i ett pressutskick.
Att ta sig in genom att bryta upp fönster eller en altandörr på markplan är de vanligaste sätten tjuven bär sig åt på. I lägenheter tar sig tjuven däremot in genom brevlådan med hjälp av en låsslunga.

TIPS FÖR ATT SLIPPA INBROTT
Gå med i eller starta Grannsamverkan.
Se till att du har certifierade lås till husets alla fönster och dörrar, även altandörren.
Skaffa lås på din brevlåda och komplettera din lägenhetsdörr med en vredkåpa eller säkerhetsbrevlåda och skaffa digitalbrevlåda på Skatteverkets hemsida.
Städa inte, lura tjuven, låt det se ut som att du är hemma.
Sätt timer på några lampor i huset som tänds när mörkret faller.
Larm är ett bra komplement till certifierade lås och Grannsamverkan.
Källa: SSF Stöldskyddsföreningen

Tillbaka till dagens alla nyheter

Nyhetsarkviet ligger tidigare artiklar, se respektive flik ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.