loading...

Misstänkt farligt föremål hittat i Vänersborg
Polisen får larm om att ett föremål ska ha hittat av förbipasserande vid Stationsgatan, vid järnvägen vid Vargön i  Vänersborg klockan 09:58 på lördagen.

Upphittaren uppger att det ser ut som någon typ av "hemmagjord bomb".
Polis larmas till platsen för att genomföra en första undersökning av föremålet/platsen. Ett föremål av samma typ hittas på ungefär samma plats förra veckan(8/4).
Kl 10.18: Polis på plats. Föremålet kan inte identifieras. Det ligger i direkt anslutning till järnvägen. Av denna anledning så beslutar polisen om att stoppa tågtrafiken på platsen fram till dess att man vet vad det är för föremål. Tågstoppet gäller så länge det finns polispersonal på plats. Förhör genomförs med anmälare/upphittare.
För närvarande går det inte att besvara hur lång tid arbetet kommer att ta.

Kl 10.53: Vakthavande befäl/Lokal polis har varit i kontakt med NBS (Nationella bombskyddet) för konsultation. NBS har även tagit del av foto mm då det gäller det sk farliga föremålet. Enligt NBS så finns det ingenting som talar för att föremålet ska var farligt för tågtrafiken. Av denna anledning så hävs tågstoppet.
NBS kommer dock att åka till platsen för att omhänderta och om möjligt identifiera föremålet. Vad och när NBS gör på platsen kommer polisen inte att kunna diskutera av säkerhetskäl.
Förundersökning inledd, försök till allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person är gripen eller misstänkt i nuläget.

Kl 13.40: Uppdatering:
NBS har genomfört sitt uppdrag på plats.I samband med detta arbete så har åter tåg som passerat platsen stoppats mellan 13.13--13.40. Det finns för närvarade inget svar på vilken typ av föremål som det handlat om, det krävs ytterligare undersökningar för att kunna fastställa detta. Denna undersökning kommer inte avv vara klar idag.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.