loading...

Det blir inget spårvagnsstopp – parterna överens
Det blir inget skyddsstopp för spårvagnsförare i Göteborg. Kommunal hotade under tisdagen med ett skyddstopp eftersom spårvagnsförare upplever att de inte är tillräckligt skyddade mot coronasmittan. Men nu är parterna överens.
– Skyddsstoppet är hävt! De har kommit överens, tack och lov, säger Viveka Andersson, kommunikatör Kommunal i Västra Götalandsregionen.
Under natten har åtgärder för att skydda spårvagnsförarna mot coronasmitta ha genomförts på alla spårvagnar. Enligt Viveka Andersson handlar det om att framdelen av vagnen spärras av så att endast förare kan vara där.
Tejpmarkering
– Det handlar om att säkra så att förarna kan förflytta sig i tjänsten. Som jag förstått det har de nu satt en tejpmarkering i framänden av vagnarna. Framför den kan förare som förflyttar sig i tjänsten stå tillsammans med sin arbetskamrat, säger hon och fortsätter:
– Annars är ju föraren skyddad i sina bås, så detta handlar om de som ska åka i tjänsten innan de tar över som förare.
Däremot tycker Kommunal att det har tagit lång tid för Västtrafik att lyssna på spårvagnsförarnas krav.
– Just nu känns det väldigt bra och skönt för deras trygghet. Men det känns lite trist att man måste ta till sitt sista vapen för att de ska lyssna. Men nu kan man vara trygg när man förflyttar sig mellan passen, säger Viveka Andersson.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.