loading...

Misstänkt mord i Göteborg
I Lövgärdet vid vid en förskola på Kummingatan anträffas en till synes död man av allmänhet klockan 08:37 på onsdagsmorgonen
Polis kommer till platsen och det konstateras att mannen är död. Polisen kan inte utesluta att mannen bragts om livet och en förundersökning gällande mord alternativt dråp inleds. Platsen spärras av i avvaktan på teknisk undersökning.
Uppdatering 12.00
Mannen är ännu inte identifierad. Hundsök pågår i det avspärrade området efter fynd som kan kopplas ihop med mordet. Vittnesförhör pågår i området. Vi är intresserade av att få in iakttagelser i området mellan Kummingatan och Kryddväxtgatan som kan kopplas till mordet. Just nu håller vi på att undersöka om fyndplatsen är den samma som brottsplatsen. Vi har underrättat stadsdelen om det inträffade och vi kommer att ha trygghetsskapande närvaro av uniformerad polis på plats under eftermiddagen och kvällen. Vid Lövgärdets centrum kommer polis att vara på plats med husbil.  
Uppdatering 16.15
Utredningen gällande mordet hanteras inom ramen för en särskild händelse, vilken nu fortsätter. Mannen har under utredningsarbetet kunnat identifieras. Det finns dock i nuläget ingen information att lämna gällande hans identitet, och arbetet med att utreda mannen vidare pågår. Mannen har utsatts för våld, dock tyder i nuläget inget på att skjutvapen har använts. Dödsorsaken kommer att fastställas genom en rättsmedicinsk undersökning av kroppen. Platsen där mannen anträffades har under dagen varit avspärrad. Platsen har undersökts av polisens kriminaltekniker, och polis har även sökt i området med hund. Det arbetet är nu avslutat, och vid klockan 14.45 hävdes avspärrningen.

Polis har under dagen arbetat med informationsinsamling, som dörrknackning samt hållit förhör med vittnen. Dörrknackningen kommer nu att fortsätta i området under kvällen, med start från klockan 17.00. Polis kommer också att arbeta i området med trygghetsskapande åtgärder, och polisen kommer under kvällen även att finnas med det mobila poliskontoret uppställt i Lövgärdets centrum.
Polisen är i det fortsatta utredningsarbetet i behov av tips och uppgifter som kan leda utredningsarbetet framåt. Tips, uppgifter samt iakttagelser gjorda i området mellan Kummingatan och Kryddväxtgatan, från gårdagskvällen fram till tidpunkten då mannen anträffades, tas tacksamt emot via Polisens växel 11414.
I nuläget finns ingen ytterligare information att lämna om händelsen.
 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.