loading...

Två åtal väcks för mord, medhjälp till mord och förberedelse till mord
I dag väcks åtal för mord och medhjälp till mord i Guldheden i Göteborg den 20 maj 2018, samt för förberedelse till mord i Göteborg den 26 juni 2018.
Totalt är det nio personer som är häktade och som nu åtalas i de två olika åtalen. En av de åtalade förekommer i båda åtalen. De åtalade är mellan 16 och 20 år. De flesta har sin hemvist i Stockholmsområdet och misstänks ha befunnit sig i Göteborg för att genomföra de olika brotten på uppdrag av personer i Göteborg.
Det är två parallella utredningar som har varit omfattande, men förundersökningarna har trots komplexiteten gått relativt snabbt. Förundersökningarna och åtalen är frukten av ett gediget och effektivt polisarbete, där enskilda polisers iakttagelser, kontroller och dokumentation av misstänkta händelser och personer innan gärningarna har varit avgörande för det fortsatta utredningsarbetet.

Förundersökningarna innehåller ett flertal tekniska analyser av bl.a. telefoner, telefontrafik och andra digitala spår samt sedvanliga spårsäkringar och material från övervakningskameror. Det har också kommit in många användbara uppgifter från allmänheten, vilket i stor grad bidragit till att händelserna har kunnat utredas.
Huvudförhandling kommer att påbörjas inom två veckor och förväntas pågå omkring tio veckor.

Åtalen har lämnats in till Göteborgs tingsrätt. 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.