loading...

Wilmas misstänkta mördare blir kvar i häktet
Fynden, bland annat den kroppsdel som hittats, i sökandet efter Wilma Andersson har fortfarande inte analyserats. Den misstänkte mannen blir kvar i häktet i minst fyra veckor till.
17-åriga Wilma Andersson från Uddevalla försvann i mitten av november. Efter stora sökinsatser från så väl polisen som frivilliga så hittades en kroppsdel som gjorde att polisen konstaterade att hon är död.
En man i 20-årsåldern sitter häktad misstänkt för mord, och under fredagsförmiddagen tog tingsrätten beslutet att han ska sitta häktad minst fyra veckor till på sannolika skäl misstänkt för mord.
Rätten gick helt på åklagaren Jim Westerbergs linje och förlänger åtalstiden med fyra veckor. Det innebär att en ny häktningsförhandling kommer inte behöver hållas förrän senast 14 februari.
Flera av den misstänkta mannens anhöriga var också på plats under häktningsförhandlingen.
Den misstänkte mannen har under hela tiden i häktet varit förbjuden kontakt med omvärlden, något som hans advokat, Beatrice Rämsell varit starkt kritisk emot. Sedan förra häktningsförhandlingen har misstankarna mot mannen varken stärkts eller försvagats.
Den misstänkte mannen förnekar brott.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.