loading...

Arbetet på Tjörnbron återupptas
Nu fortsätter underhållsarbetet på Tjörnbron, som innebär att ett körfält är stängt dygnet runt.
I våras inleddes underhållsarbetet på Tjörnbron, som består av att 14 så kallade snedkablar på bron ska bytas ut. Under sommaren har arbetet tagit paus, men den 19 augusti fortsätter underhållet och pågår fram till den 31 december. Detta innebär att trafiken som passerar över bron påverkas på olika sätt beroende på tidpunkt.

Helt avstängt vissa nätter
– För det första gäller att ett körfält är avstängt dygnet runt under hela arbetsperioden. I resterande två körfält kan hastigheten komma att sänkas till 50 kilometer i timmen.
– För det andra gäller att ytterligare ett körfält är avstängt under vissa nätter mellan klockan 21:00 och 04:30. Endast ett körfält är då alltså öppet, där trafiken släpps fram växelvis med hjälp av flaggvakt.
– Viktigast av allt är dock att under enstaka vardagsnätter, klockan 23:00-04:30, så stängs Tjörnbron av helt. Vid dessa tillfällen hänvisas fordonstrafiken till färjeleden över Svanesund och vidare mot väg 160, något som innebär en lång omväg för trafiken och därmed längre restid.

Eftersom arbetet som ska utföras vid dessa nattliga helavstängningar är väderberoende är det inte bestämt när dessa nattavstängningar sker. Inför varje sådan avstängning läggs information ut så snart som möjligt
I samband med de nattliga helavstängningarna kommer räddningstjänsten att vid behov kunna ta sig fram över bron.
Gång- och cykeltrafik påverkas inte av arbetena utan kommer alltid att kunna passera över bron.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.