loading...

Rättegången mot Wilmas pojkvän inledd
Just nu pågår rättegången om det misstänkta mordet på 17-åriga Wilma Andersson. Hennes pojkvän är åtalad för att ha mördat henne och styckat kroppen.
En relation präglad av svartsjuka, gräl och bråk. Med ett tydligt övertag för den äldre pojkvännen. När 17-åriga Wilma gjorde slut mördades hon. Det menar åklagaren Jim Westerberg är bakgrunden till det misstänkta mordet. Den tidigare pojkvännen nekar till brott.
– Wilma var utsatt och den misstänkte hade ett klart överläge, sa åklagaren
Tunn och klädd i grå kläder leddes den misstänkte mannen i 20-årsåldern in i Uddevalla tingsrätt. Under förmiddagen lyssnade han intensivt och intresserat på åklagaren Jim Westerbergs berättelse om mordet på 17-åriga Wilma. Hans flickvän sen två år tillbaka.
Den första dagen är vigd åt åklagaren. Han ska presentera vad han menar hände i lägenheten den 14 november.
Förhållandet i fokus
Berättelsen tog avstamp i parets förhållande. Wilma, 17, var betydligt yngre när de träffades och det var han som hade övertaget, menade åklagaren. Dagen före det misstänkta mordet ska Wilma ha gjort slut.
– Hon har utsatts för ett upprepat, trubbigt våld, sa åklagare Jim Westerberg i rätten.
Han berättade också att man funnit blod från Wilma på flera ställen i lägenheten.
Nya bevis
Men under tiden fram till tisdgen förhandling har man gjort nya analyser. Enligt utredningen har den misstänkte satt sina bara fötter i Wilmas blod, som hittades i lägenheten. Totalt ska man ha hittat tre fotavtryck, två vänsterfötter och en högerfot.
Enligt åklagaren knyter det ex-pojkvännen än mer till mordet.
DNA funnet
Åklagaren pekade också på att man funnit DNA från den misstänkte mannen på folie som huvudet var inlindat i, när det hittades dolt i lägenheten.
Kläder han bar den dagen Wilma försvann är borta och kan inte finnas, Kläderna han bar dagen efteråt har polisen dock funnet.
– Det finns ingen annan person som varit i lägenheten, han är den sista person som såg Wilma i livet.
Den misstänkte mannen har hela tiden nekat till att han ska ha mördat Wilma. Enligt honom ska paret ha bråkat den 14 november och då ska Wilma ha lämnat lägenheten.
Texten uppdateras

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.