loading...

Nybliven pappa från Lilla Edet blev miljonär på Lotto
Onsdagens Drömvinst på drygt 137 miljoner kronor förde även med sig att Miljonregnet aktiverades. Det innebar att de 16 spelare som prickat 6+1 rätt fick sin vinst uppräknad från drygt 18 000 kronor till en miljon. En av de nyblivna miljonärerna var en nybliven pappa från Lilla Edet som rättade sina Lottorader efter att övriga familjen gått och lagt sig.
Till onsdagens Lottodragningen hade ett inlämnat spel prickat sju rätt på Lotto och två rätt på Joker. Det innebar att Drömvinsten på drygt 137 miljoner kronor föll ut. I och med Drömvinsten aktiverades även Miljonregnet som innebär att alla Lottospelare som prickat 6+1 rätt vid samma spelomgång får sin vinst uppräknad till en miljon kronor. De nyblivna Lottomiljonärerna finns från Malmö i söder till Ljusdal i norr.
I Lilla Edet rättade en man i 50-årsåldern sina Lottorader under sen kväll och upptäckte då att hade vunnit stort. Exakt hur stort förstod han inte till en början.
– Först såg jag att 6+1 gav 18 500 kronor i vinst och tänkte att det var bra nog. Men vinstbeloppet var på en miljon kronor och jag tänkte att något kanske blivit fel. Men efter att ha läst på om Miljonregnet började jag sakta förstå att det verkade stämma i och med att Drömvinsten gått ut, berättade mannen som nyligen blivit pappa.
Somnade sent efter vinstbeskedet
Övriga familjen låg då och sov så mannen kunde inte gärna fira allt för högljutt.
– Vinsten var en riktig höjdare men det tog någon timme att somna efter det beskedet, sa vinnaren med ett skratt.
Spelet som innehöll tolv rader Lotto med Joker hade han lagt online för totalt 82 kronor. Raderna hade han haft stående i 15 års tid och de kom ursprungligen från en färdigifylld kupong som han en gång fått.
Miljonvinsten skulle innebära en lite enklare vardag för mannen och hans familj.
– Det är riktigt jäkla skönt! Men det tar nog en stund att greppa det.
– Jag ska till att börja med betala av lån på bil och hus. På det sättet sjunker våra månadskostnader med några tusenlappar och det är väldigt välkommet med tanke på att vi just fått barn. En del av vinstpengarna går också in på sparkonto.
Räkor till helgen
Även på kort sikt skulle familjen få glädje av vinsten.
– Till helgen har jag lovat sambon att vi ska äta räkor, förklarade vinnaren med ett skratt.
Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe fick ta del av mannens glädje då han gratulerade till miljonvinsten.
– Vilken otrolig tajming för mannen och hans familj! Med en nyfödd familjemedlem kan en miljon kronor extra i hushållskassan verkligen öppna trevliga möjligheter, säger han.
Vinnaren från Lilla Edet önskar vara anonym.
Rätt rad Lotto 1, onsdag 19 februari 2020: 3 – 8 – 10 – 12 – 15 – 23 – 35
Tilläggsnummer: 16 – 20 – 21 – 32

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.