loading...

Boende saknar fortfarande telefoni och internet i Göteborgs skärgård
Det var under tisdagskvällen som Telia fick indikation på att det var störningar i teletrafiken i södra skärgården i Göteborg. Ganska snart kunde tekniker konstatera att en transportkabel ut till Styrsö hade grävts av.
Enligt Telia så beräknas det sjökabelfartyget som har fått i uppdrag att åtgärda felet att anlända till skärgården under lördagsmorgonen.
– Vår prognos är att kabeln ska vara lagat den 22 februari, det är ett ganska avancerat problem eftersom reparationen sker under vatten, säger Magnus Limås, pressansvarig på Telia.
Finns en tillfällig lösning på plats
Under fredagen har Telia fått upp en radiolänk som är en reservlösning på problemet, dess primära uppgift är att få telefonin att fungera igen.
– Vi har fått in rapporter om att vissa av våra kunder har fått fungerande telefoni igen, men det gäller inte alla. Vissa kunder har till och med fått igång sitt bredband, om än med reducerad kapacitet, säger Magnus Limås, pressansvarig på Telia.
Men flera hushåll i skärgården saknar fortfarande telefoni, internet och TV, och får vara beredda att vara det ett kort tag framöver.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.