loading...

Parkeringsavgifter halveras i Göteborg
Styrelsen i Göteborgs Stads Parkering AB beslutade under onsdagskvällen att halvera taxan på bolagets avgiftsparkeringar alla dagar mellan klockan 8.00 och 18.00. Sammanlagt handlar det om 11 796 platser.
– Det här är en tillfällig lösning för att fler ska kunna resa utan att riskera smittspridning. Vi behöver underlätta för de göteborgare som inte kan arbeta hemifrån och som behöver utföra nödvändiga ärenden, säger Margareta Broang, ordförande i Göteborgs Stads Parkering AB.
Med anledning av Coronapandemin rekommenderar Folkhälsomyndigheten att antalet resenärer i kollektivtrafiken begränsas. Personer över 70 år bör helt undvika kollektivtrafik och andra allmänna färdmedel.
– Den som kan ta bilen i stället för att resa kollektivt bör göra det, för att minska trängseln i kollektivtrafiken. Vi har alla ett personligt ansvar för att minska smittspridningen, och vi vill underlätta för folk att ta det ansvaret, säger Blerta Hoti (S), kommunalråd.
Senast den 20 april ska sänkningen vara genomförd över hela staden, men arbetet börjar redan i dag. Taxesänkningen gäller till och med den 30 juni 2020.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.