loading...

Vill du undvika att fastna i trafiken på grund av evenemang? Håll koll på vad som händer med vår uppdaterade lista
Vikinga-tävling, delimässa och vetenskapsfestival är några av de evenemang som kan komma att påverka trafiken den närmaste tiden. Längre fram väntar Lisebergs säsongsöppning, Ullevi-derby och Åbytrav.
Här är hela listan:
17-22 april: Vetenskapsfestivalen / Göteborg
Vetenskapsfestivalen anordnas i Göteborg den 17-22 april och har temat "Vad är vi?". Festivalen är ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang och kommer i år bland annat hålla till i Nordstan, på museum, på Göteborgs universitet, på Chalmers och i Bältespännarparken. Uppskattningsvis väntas cirka 60 000 deltagare besöka festivalen. 
Fre-lör 20-21 april: Göteborg Vin & Deli / Svenska Mässan
Göteborg Vin & Deli är stadens största vin- och delikatessmässa som samlar erfarna och oerfarna dryckeskännare. Mässan beräknas locka 8 000 besökare, som kan prova, dofta och uppleva både spännande nyheter och gamla klassiker. Dessutom erbjuds delikatesser som passar till dryckerna. 
Lördag den 21 april: Örgryte IS / Gamla Ullevi
Örgryte IS möter Halmstad BK på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 14:00. 
Lördag den 21 april: Tough Viking / Slottsskogen
Tough Viking är det mest utmanande hinderbaneloppet i Norden. Runt 4 000-5 000 deltagare tävlar i Slottsskogen i antingen lag eller individuellt. Cirka 10 000 åskådare väntas stå och heja på, vilket gör att det är mycket folk i rörelse kring Slottsskogen. Var därför extra vaksam.  
Söndag den 22 april: BK Häcken / Bravida Arena
BK Häcken möter Hammarby IF på Bravida Arena. Matchen startar klockan 15:00.
Fredag den 27 april: Gais / Gamla Ullevi 
På Gamla Ullevi är det dags för en fredagsmatch, då Gais tar emot Gefle IF. Matchstart klockan 19:00. 
Lördag den 28 april: Liseberg 
Lisebergs säsongsöppning är ett säkert tecken på att våren är här. I år öppnar nöjesparken för sommarsäsongen lördagen den 28 april klockan 12:00 och har sedan öppet till klockan 22:00. Räkna med mycket folk i området och åk gärna kollektivt, cykla eller gå till Liseberg. 
För dig som måste ta bilen har Liseberg en egen parkering vid parkens södra entré, och i övrigt finns det p-platser på parkeringsanläggningarna i Gårda.
Lördag den 28 april: IFK Göteborg / Gamla Ullevi 
Göteborgskamraterna tar emot BK Häcken i årets första allsvenska Ullevi-derby. Matchstart klockan 16:00.  
Lördag den 28 april: Bryan Adams / Partille Arena 
”Rocklegendaren” Bryan Adams bjuder upp till en sprakande rockshow i Partille Arena, vilket kan leda till ökad trafik vid på- och avfarter till E6 inför och efter konserten. 
Lördag den 28 april: Olympiatravet / Åby 
Det årliga Olympiatravet på Åby är säsongens första storlopp för travhästeliten och lockar alltid mycket folk. Entrén öppnar redan klockan 12:00 och första loppet startar klockan 14:35. Håll utkik på evenemangets hemsida för ytterligare hålltider. 

Tillbaka till dagens alla nyheter

Nyheter arkiveras och hamnar efter hand i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.