loading...

Upplopp med bränder, smällare och explosioner i Trollhättan
Omfattande oroligheter med bränder, raketer och sönderslagna fönsterrutor utbröt på Lantmannavägen Kronan Sädesbingen - Kronogården i Trollhättan på måndagskvällen. Även brinnande bilar exploderar.

Enligt vittnen ska det vara maskerade ungdomar som är stökiga. Förutom på Lantmannavägen har det även brunnit bakom Kronanskolan.
Polis är på plats och jobbar för att säkra området innan räddningstjänsten kan kör fram.
– Vi står nu vid en brytpunkt och avvaktar. Det vi vet är att däck, lastpallar och terräng brinner. Det skjuts även raketer och smällare, uppger Simon Willner, inre befäl hos räddningstjänsten.

Två av räddningstjänstens styrkor, en från Trollhättan och en från Vänersborg, samt yttre befäl är beredda på att inleda släckningsarbetet.

Strex före 23-tiden kom nytt larm om att bilar står i lågor på Sädesbingen. Tre eller fyra bilar brinner.

På övriga Kronogården har räddningstjänsten inte kunnat arbeta. Hela området är avspärrat och det uppehåller sig en stor skara människor på Kronogårds torg.

Det har även varit omfattande skadegörelse på skolan och biblioteket, flera fönsterrutor är krossade.
En halvtimma efter de första bilbränderna sattes även bilar på Lantmannavägen i brand. Hur många bilar som brinner där är oklart i nuläget.
Polisen vill inte kommentera situationen.

Vid 23.30-tiden fick räddningstjänsten nästa brandlarm. Då brann det i terrängen mellan Frälsegårdsskolan och höghusen utmed Lantmannavägen.
Busslinje 24 ställdes på grund av oroligheterna in på sträckan Granngården på Lextorp och Håjums begravningsplats. Närmaste på- och avstigningsbara hållplatser var istället Förrådsgatan på Tingvalla och Guldvingen vid Lextorps centrum.
Samtidigt som upploppet på Kronogården pågår enligt oroligheter i Göteborg, både i Västra Frölunda och Hjällbo.
 

Tillbaka till dagens alla nyheter

Nyheter arkiveras och hamnar efter hand i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.