Polisen har fått träff på DNA-prov i mordutredningen i Ulricehamn
Under torsdagen fick polisen träff i ett DNA-prov i utredningen av mordet på en 60-årig kvinna i Ulricehamn. Mannen som lämnat provet är avliden.

Det var den 24 oktober förra året som en 60-årig kvinna hittades mördad i motionsområdet Lassalyckan i Ulricehamn. Polisen började kalla personer till förhör och dna-topsning den 4 december och har topsat över tusen personer.

Under torsdagen fick polisen en DNA-träff och det visade sig att den mordmisstänkte mannen är avliden. Polisen misstänker inget brott bakom hans dödsfall.
– Vi är väldigt säkra på att det är rätt person. Sedan återstår utredningsarbete för att vi ska kunna få en förklaring på varför saker och ting har skett och vad han gjort. Men i nuläget är vi väldigt säkra, säger Göran Arvidsson, biträdande spaningsledare.
Mannen är inte tidigare känd av polisen och han ska inte haft någon kontakt med mordoffret sedan innan.

Dök inte upp efter kallelse
Mannen dök inte upp trots att han blivit kallad för att topsas. När polisen åkte hem till honom för att göra en provtagning fick de en träff på hans DNA från brottsplatsen.
– Den här mannen var väldigt svår att hitta eftersom han inte förekommer i våra register och inte har någon relation till offret. Det är tack vare topsningen som vi hittade honom, säger Göran Arvidsson.
Efter det att polisen idag fått DNA-träff på mannen sökte de honom på nytt och fick då besked om att han var död.

Utredningen fortsätter
Polisarbetet fortsätter nu med ytterligare åtgärder för att mordutredningen ska kunna slutföras. Insatsen med topsning har dock avbrutits omedelbart efter att DNA-träffen upptäcktes.  Det finns inga uppgifter som pekar på någon ytterligare gärningsperson i utredningen.
– Nu ska vi kartlägga honom ordentligt för att se hur han rört sig på Lassalyckan, hur han tagit sig dit och vad han gjort under den här perioden. Vi har mycket jobb kvar, säger Göran Arvidsson.
Texten uppdateras

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.