loading...

En av landets mest trafikerade dagar på ingång
En av landets mest trafikerade dagar närmar sig då man, enligt polisen, bör räkna med köer.
Midsommarafton närmar sig med stormsteg och så även en av landets mest trafikerade dagar. För att inte missa sitt firande tipsar polisen om några saker som är viktiga att tänka på inför den stundande högtiden.
– Torsdag och fredag är mest trafikerade, det är då folk är på väg ut till Bohuslän och Halland för att kanske fira. Det gäller att vara ute i god tid och ha inte bråttom. Man får räkna med att sitta i kö, så är det bara, säger polisenspresstalesperson Thomas Fuxborg.

Det är framförallt E6 som är mest drabbad under storhelgen.
– E6 runt Göteborg kommer drabbas mycket på grund av alla ombyggnationer, men också tillfartsvägar från E6 och ut till kusten, exempelvis Bohuslän. Stressa inte i trafiken, åk hemifrån tidigare och använd sunt förnuft, säger Thomas Fuxborg.

Men det är inte bara i trafiken som det är mycket rörelse. Det förekommer även en hel del fylla ute på gatorna under firandet.
– Min generella uppfattning är att det har lugnat sig om man jämför med 10 till 15 år tillbaka. Men att hålla ihop och att inte lämna sina kompisar i sticket är viktigt att ha med sig. Ha med en mobiltelefon och se till att ha täckning, så att man kan komma i kontakt med en, säger han och fortsätter:
– Sjö, hav och onykterhet är inte någon bra kombination, det gäller att vara försiktig.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Här finner du fler nyheter i vårt

Nyhetsarkiv

 

STENUNGSUND   -   TJÖRN & ORUST   

BOHUSLÄN & REGIONALT

ÖVRIGA NYHETER

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.