loading...

Thordénstiftelsen delade ut 4,3 miljoner till föreningslivet
Vid sammanträdet den 13 april beslutade Thordénstiftelsen om bidrag med 4,3 miljoner kronor till idrott, kultur och föreningsliv i Bohuslän uppger stiftelsen i ett pressmeddelande. 50-tal föreningar m.fl. får dela på pengarna. Till vårens möte fanns närmare 100 ansökningar på totalt drygt 14 miljoner kronor.

I STO-regionen delas pengar ut till följande föreningar:
Stenungsunds IF fär 200 000:-
Bidrag till föreningsutveckling ungdom
Tjörns Ridklubb får 60 000:-
Bidraget ska gå till nya portar till ridhuset
Tjörns hembygdsförening får 50 000:-
Bidrag ska gå till renovering väderkvarn
Kyrkesunds Byalag får 30 000:-
Bidrag ska gå till ombyggnad föreningshus
Ucklums hembygdsförening får 20 000:-
Bidrag ska gå till renovering Sköllungakvar
Här han du läsa samtliga föreningar som fick bidrag >>>

Största bidraget gick till Uddevalla Sim – 600 000 kr för de tre åren 2018-2020. Det ska användas för utveckling av föreningens verksamhet – utbildning, bättre träningsmöjligheter för simmarna, simskolor m.m. Föreningen och Thordénstiftelsen ska träffa en överenskommelse om hur satsningen ska utformas. Genom en treårig överenskommelse får föreningen större möjligheter för framförhållning och planering av sin verksamhet. Thordénstiftelsen har i dagsläget liknande överenskommelser med två föreningar – Hälle IF (ungdomsakademi) och IK Rössö Uddevalla, och även ett treårigt bidrag till Uddevalla Konståkningsförening.

SM i friidrott går i Uddevalla 2020. SM-arrangören IK Orient fick 200 000 kr för 2018. Möjligheter till ett ytterligare bidrag kan prövas när de budgetmässiga förutsättningarna har klarnat. Stiftelsen avsätter vidare totalt 100 000 kr för 2018-2020 för att stärka träningsmöjligheter m.m. för friidrottare från föreningar i Bohuslän som bedöms ha möjlighet att nå topp-10 i SM.

Grebbestads IF får 500 000 kr för att utveckla Siljevi IP till en anläggning som motsvarar dagens behov och önskemål. I etapp 1 ingår bl.a. att bygga en konstgräsplan som primärt ska användas för ungdomsfotbollen. Stenungsunds IF och Herrestads AIF får vardera 200 000 kr för att utveckla främst sin ungdomsverksamhet.

Totalt 150 000 kr går till Uddevalla Hembygdsförening och Kungl Bohus Elfsborghs Caroliner för det spel om Karl XII:s död som planeras i Uddevalla i december. Andra bidrag till kulturhistoriska insatser är Vikarvets museum i Lysekil, Föreningen L Laurin i Lysekil (reparation av m/s Harry), Tollar och Seiel på Smögen (nya spant på LL 667 Asta), Munkedals Jernväg (byte av bro) och skolfartyget T/S Brita i Uddevalla (skrovrenovering)

I övrigt kan nämnas 150 000 kr till Föreningen Sportstugan för byte av avloppsanläggning. Sportstugan är en klassisk anläggning med stor betydelse för friluftslivet i främst norra Uddevalla. Uddevalla OK, Herrestads AIF och Uddevalla IS får 50 000 kr till en ny orienteringskarta med lättillgängliga besöksmål, ”Hitta ut.”

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.