loading...

Så rustar polisen sig inför midsommarkvällen
Midsommarafton är här och polisen rustar för den kommande kvällen med att vara synliga för medborgarna på Västkusten.
– Det kommer att bli en hel del familjetragedier. Det blir det dessvärre varje storhelg, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson

Varje år åker polisen ut till en rad olika platser där en midsommarfest har spårat ur och personer behöver omhändertas. Även i år förbereder sig polisen på en stökig kväll runtom i Västsverige.
– Enligt svensk tradition är det här en kväll där det dricks alkohol och det innebär att det kommer att bli störiga moment där folk samlas för att fira. Det handlar om att vi ska finnas där och vara synliga på plats, säger Stefan Gustafsson.

Han berättar att midsommar är en av de storhelger där alkohol är ett återkommande problem.
– Det kommer att bli en hel del familjetragedier. Det blir det dessvärre varje storhelg. Polisen får åka mellan olika fastigheter och hem för att reda ut bråk och då är det oftast alkohol som är orsaken, säger han.
– Det känns som en sliten klyscha att säga att människor ska ta ansvar. Det gäller att sköta sin egen gård och ta det lugnt. Dricker man alkohol, så får man själv ta ansvar för det och för sina gärningar.

Midsommarväder på Västkusten och enligt Stefan Gustafsson är det avgörandet för vart det samlas mycket folk. Polisen har rustat för att vara tillgängliga och synliga i Bohuslän och även längs kusten i Halland.
– Alla kuststäder är intressanta. Samtidigt har vi begränsade resurser som ska kunna hjälpa hela regionen. Vi måste kunna flytta på resurser om vi behöver, säger han.
Enligt Stefan Gustafsson har midsommaraftonens förmiddag varit lugnare än en vanlig helgdag. Nu hoppas han på att lugnet är här för att stanna.
– Trevlig midsommar! Sköt ditt eget och se till att det är lagom med alkohol i glasen, hälsar han.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.