loading...

Två tonårspojkar misstänks ha våldtagit flickor vid skola i STO-området
De åtalas nu för grov våldtäkt mot barn respektive våldtäkt mot barn.
Det var i maj tidigare i år som två våldtäkter ska ha inträffat vid en grundskola i STO-området.
Den ena tonårspojken misstänkt för att ha tvingat två minderåriga flickor till att utföra en rad sexuella handlingar. Den andra misstänkts för att ha våldtagit en av flickorna dagen efter.
Båda tonårspojkarna är i 18-årsåldern och åtalas nu för grov våldtäkt mot barn respektive våldtäkt mot barn.
Enligt stämningsansökan ska tonårspojkarna ha varit medvetna om att flickorna var minderåriga.
I stämningsansökan framgår det hur en av tonårspojkarna som står åtalad för grov våldtäkt för barn har förgripit sig på en av flickorna som gjort tydligt motstånd.

I en bilaga till polisutredningen framgår att flickorna träffat männen. De bytte telefonnummer och bestämde sedan träff.
Männen är vid tillfället placerade på ett HVB-hem i närheten, omhändertagna av sociala myndigheter. En av dem skulle egentligen ha vårdats på en sluten inträttning, men någon sådan fanns inte vid tillfället. Brotten kan ske trots att personal från hemmet finns i närheten.

Uppgifterna om händelserna är fortfarande knapphändiga, och polisens förundersökning har belagts med stor sekretess. Enligt den aktuella skolan finns ingen koppling mellan skolans verksamhet och de misstänkta våldtäkterna.
Bevisen mot de båda männen baseras på både vittnesuppgifter och teknik.
En av männen åtalas för våldtäkt mot barn i två fall och den andra för grov våldtäkt mot barn i ett fall, enligt åklagaren eftersom det brottet varit särskilt hänsynslöst.
Han medger det som åklagaren påstår, men säger samtidigt att han trott att flickan var över 15. Den andra mannen nekar till brott.arken offer eller gärningsmän har anknytning till orten.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Nyheter arkiveras och hamnar efter hand i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.