loading...

Undersökning: Taxfree-butiker dyrare än nätbutiker
Ska du ut och resa i sommar? Då kan det vara bra att jämföra priserna i taxfree-butikerna med andra alternativ innan du handlar. En undersökning av priser på skönhetsprodukter visar att det kan vara dyrare att handla på flygplatsen än på nätet.

Många förknippar kanske utlandsresor med billig taxfree-shopping på flygplatsen. Men prisjämförelsetjänsten Prisjakt har jämfört de priser som anges på Arlandas taxfree-shop på nätet med andra butiker på nätet och det visar sig då att nio av tio skönhetsprodukter visar sig vara billigare att köpa hos andra butiker på nätet än i taxfree-butiken.
– Det var ganska överraskande för oss att det var så stor skillnad. Å andra sidan har prispressen inte varit så stor historiskt sett, det har funnits två alternativ tidigare – varuhus och taxfree. Nu i takt med att det kommit många e-handlare så har priserna pressats ganska mycket, så det är därför vi kan se så stora skillnader, säger Prisjakts Sverigechef Carl Vult von Stayern.

25 procent billigare
Prisjakt har undersökt de 61 populäraste skönhetsprodukterna på sin jämförelsesajt och kommit fram till att det i genomsnitt är hela 25 procent billigare att handla produkterna hos andra nätbutiker än i taxfree-butiken. Några av de undersökta varorna har varit så kallade paketpriser, som erbjudanden att ta tre och betala för två, och även i de fallen har det varit billigare på nätet än i taxfree-butiken. I kategorin damparfymer var det däremot så att fyra av 13 parfymer var billigare på taxfree än på nätet.
– Vi har jämfört online-butiker med taxfree.arlanda.se och inte priser på varuhus i den här undersökningen. Sedan finns det ju också många online-butiker som också säljer offline, men dem har vi alltså inte heller tagit med i jämförelsen, säger Carl Vult von Stayern.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Nyheter arkiveras och hamnar efter hand i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.