loading...

Vägassistans nya fordon i ny färg
Tidigare var de vita – nu är de gula. Dessutom är de splitter nya, och tre istället för två.
Det handlar förstås om Vägassistansfordonen – lastbilarna som dygnet runt, året runt är ute och löser och hjälper till vid besvärliga trafiksituationer på de större lederna och motorvägarna i Göteborg. 
Du som är van motorvägstrafikant har kanske redan lagt märke till att dessa fordon sedan i somras är klargula istället för som tidigare vita, men har du inte sett det ännu så kan du kolla in bilden här ovan. 
Helt nya fordon
Dessutom är det tre helt nya Vägassistansfordon som nu sköter uppdraget att bistå och skydda räddningstjänst, hjälpa trafikanter i nöd, stänga av körfält vid incidenter och att stänga tunnlar i händelse av exempelvis brand – plus mycket annat. 
Under vardagar är samtliga tre fordon ute på vägarna och lederna, och under helger och nätter är ett fordon i tjänst. Det innebär alltså att det vid varje givet tillfälle alltid finns minst ett Vägassistansfordon ute på vägarna. 
Flytta till säker plats
Ett nytt uppdrag för Vägassistansfordonen är att om exempelvis en personbil har blivit stående på en olämplig plats så ska de kunna kalla på en så kallad lättbärgare, som i sin tur ska bogsera undan den berörda bilen. I ett sådant läge ska den aktuella bilen dock endast flyttas en så kort sträcka som möjligt till en säker plats, varifrån bilen i ett senare skede kan bärgas av ett ordinarie bärgningsfordon. 
Här kan du läsa om hur det är att arbeta som vägassistansförare, och här kan du läsa om hur det är att jobba som vägtrafikledare. 

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.