loading...

Stora skillnader i elnätsavgifter i STO-regionen
Det är Nils Holgerssonsgruppen som står bakom den årliga undersökningen där de använt metoden att flytta runt ett fiktivt flerbostadshus med 15 lägenheter mellan kommunerna för att kunna jämföra kostnader i bland annat elnätsavgifter.

 Undersökningen visar att det är stora skillnader i pris beroende på var du bor. 

I Stenungsund är, tillsammans med tolv andra kommuner som har Vattenfall som leverantör, näst dyrast i länet. Elnätet kostade där 110,67 öre/kWh och hade ökat med drygt sex procent jämfört med året innan.
På Tjörn, där Ellevio levererar nätet, hade istället avgiften minskat med drygt två procent jämfört med året innan och låg på 101,82 kWh.
På Orust med Västra Orusts Energitjänst låg avgiften på 99,11 öre/kWh. Där hade avgiften ökat med drygt 3,4 procent jämfört med året innan.

 – Skillnaderna mellan de olika kommunerna är stor och kunderna är helt i händerna på elnätsleverantörerna. Vi kräver politiska åtgärder för att stävja dessa kraftiga höjningar, säger Jennie Wiederholm, ordförande i Nils Holgerssongruppen, i ett pressmeddelande.

Tre stora bolag, Vattenfall, Ellevio och E.ON har monopol på elnäten i 141 av 290 kommuner. Nils Holgerssonsgruppen menar att det ger de tre bolagen en avgörande position och att deras prisförändringar slår igenom stort.

Nils Holgerssongruppen består av representanter för Riksbyggen, HSB, Hyresgästföreningen, SABO och Bostadsrätterna.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Nyheter arkiveras och hamnar efter hand i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.