loading...

Jobbskuggardagen i Stenungsund är större än någonsin i år
Stenungsunds kommun var först i Sverige med att anordna en ”jobbskuggardag”. Nu är det dags igen 23- 27 april, vecka 17. Personer med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa har möjlighet att skugga en annan person på hens arbetsplats. Syftet är att få till en attitydförändring gällande bemötande och inställning till personer med en funktionsnedsättning och deras kontakter med arbetslivet.
Det är femte året i rad som kommunen anordnar jobbskuggning. Inspirationen kommer från den irländska förlagan ”Jobshadow day”.

I år har över 50 personer sökt för att få jobbskugga på olika företag runt om i Stenungsund. Stenungsunds kommun har tagit emot studiebesök från andra kommuner om jobbskuggning, bland annat har Örgryte-Härlanda stadsdelsförvaltning och Partille kommun. De hade förra året sin första jobbskuggning i mindre skala.

Även fler länder i Europa har jobbskuggning bl.a. Finland.
– Många personer med olika funktionsnedsättningar vill komma ut i arbetslivet och genom jobbskuggardagen ges de en möjlighet att ta ett första steg, eller att få ytterligare inblick i arbetslivet. Vi arbetar med metoden Supported Employment. Vår förhoppning är att vi får ett större kontaktnät för vårt vidare arbete med att integrera människor med funktionsvariationer i arbetslivet, säger Eva Lingegård, stödpedagog inom daglig verksamhet på Stenungsunds kommun.
– Ingenting är omöjligt, det tar bara lite längre tid! Vi vill tillsammans med företag, föreningar och kommuninvånare få till en attitydförändring och göra fler delaktiga i arbetslivet, säger Eva Lingegård.
 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.