loading...

Goeldisapan släpps åter ut i regnskogen på Universeum
Goeldisapan som försvann från Universeum i slutet av augusti, för att senare hittas på ett McDonalds i Västra Frölunda, har konstaterats vara helt frisk. Nu är apan redo att åter släppas ut i sitt hem i Universeums regnskog.
Den 29 augusti tidigare i år försvann en Goeldisapa från regnskogen på Universeum. Senare samma kväll återfanns apan på ett McDonalds i Västra Frölunda. Djurvårdare kallades till platsen och kunde kort därefter återföra apan till Universeum. Polisen inledde en förundersökning om stöld som senare lades ner på grund av bristande spaningsuppslag.
Sedan den troliga stölden har Goeldisapan suttit i karantän och undersökts av veterinär för att säkerställa att honan inte drabbats av några smittor. I början av oktober bekräftade samtliga prover att Goeldisapan var helt frisk. Sedan dess har apan hållits i ett bakhägn tillsammans med Universeums silkesapor som ett första steg på vägen tillbaka till regnskogen.
Imorgon, torsdagen den 18 oktober, släpps Goeldisapan åter ut i regnskogen på Universeum. En välkommen återkomst för djuren i regnskogen liksom Universeums alla besökare.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.