loading...

Grovt våldtäktsfall på åttaåring på väg att preskriberas
Polisens Kalla Fall-grupp i Göteborg arbetar hårt för att lösa gamla olösta brott. I ett gammalt våldtäktsfall börjar tiden bli knapp.
Det var en septembereftermiddag år 1995 som en åttaårig flicka överfallsvåldtagen i Billdal i Göteborg. Gärningsmannen misshandlade henne svårt i ansiktet och utsatte henne sedan för en grov våldtäkt innan han försvann från platsen.

Och nu börjar det bli bråttom. År 2020 kommer fallet att preskriberas och polisens Kalla Fall-grupp arbetar hårt för att lösa det med hjälp av DNA-test och allmänhetens tips.
– Vi är ganska säkra på att vi har gärningsmannens DNA och vi bearbetar och topsar av en lista på personer som tagits fram redan vid tiden för brottet utifrån olika parameter. För var och en vi topsar vet vi åtminstone vem som inte är skyldig, säger Anders Eriksson som är gruppchef för Kalla Fall-gruppen i Göteborg.


De övriga fallen som Kalla Fall-gruppen i Göteborg prioriterar just nu är mordet på Malin Olsson på Östra kyrkogården 1994, mordet på Marie Johansson i en tygaffär år 2005 och mordet på Hasim Osmanovic år 2010. Kalla Fall-gruppen har allt som allt 46 fall på sitt bord för tillfället.
Det har snart gått två år sedan gruppen på sju personer inledde sitt arbete, men ännu har man inte lyckats lösa något fall och ännu har man ingen person som är konkret misstänkt för något av fallen. 

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.