loading...

12 nya miljonärer i Bäckefors när 103 miljoner delades ut
En vinstpott på 103 miljoner kronor delades ut på Postkodlotteriets Grannyra i Bäckefors idag. Nästan var sjätte vuxen person på orten blev en vinnare idag. Mest vann Camilla Elfstedt, 37, som fick över 11,4 miljoner kronor. Totalt blev 12 personer miljonärer.

Förra veckan avslöjades det att postnumret 668 40 i Bäckefors hade vunnit i Grannyran. Det hade varit en nervös väntan för de 85 lottköparna på postnumret som idag samlades för att ta emot sina checkar och få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner hade kommit dit för att fira vinnarna.

När programledaren Rickard Sjöberg avslöjade att den vinnande postkoden var GA utbrast det stort jubel i publiken. På den visade det sig bo 12 lottköpare som fick dela på den största delen av pengarna, knappt 69 miljoner kronor. På vinnarnas önskelistor fanns resor, husbil, boende utomlands och husrenoveringar. Men också att få dela med sig av pengarna till familj och släkt.'

Dagens största vinst gick till Camilla Elfstedt, 37, som hade två lotter. Hon skrek högt när hon drog ut checken på 11 449 180 kronor ur guldkuvertet. Camilla jobbar i kassan på Coop men är nu föräldraledig med sonen William, sex veckor gammal. För ett par år sedan köpte Camilla och hennes sambo en lantbruksgård som brann ner i vintras.
– Då kändes allt tomt och hopplöst och jag kunde bara hoppas på att ro det i land. Med de här pengarna kan vi bygga upp huset och skapa en bra plats för barnen att växa upp på, sa hon på scenen.
Två andra lyckliga vinnare var paret Gösta och Ing-Britt Jonasson, 68 respektive 63 år, som vann 5 724 590 kronor vardera. Med över 11 miljoner kronor i vinst ville de köpa lägenhet i Grekland och ta med barn, barnbarn och barnbarnsbarn på en resa.
En annan glad vinnare var Åsa Sinik, 43. Hon var nervös när hon drog ur sin check ur guldkuvertet. På den stod det 5 724 590 kronor.
– Nu är jag rik, jublade hon.
Hennes tvillingdöttrar som var med på scenen önskade sig nya hästgrejer medan Åsa själv längtade efter badrumsrenovering och att ta med familjen på en resa till Serbien.
Om Grannyran
Grannyran är Postkodlotteriets extradragning som sker några gånger per år. Under året samlar lottköparen på sig andelar (tio andelar/lott för varje månad man deltar). Hur mycket man vinner i Grannyran beror på antalet andelar och lotter man har. Alla 85 lottköpare i postnumret fick dela på en tredjedel av potten, drygt 34 miljoner kronor. 12 av dessa personer bodde i den vinnande postkoden, som är en mindre del av postnumret, och de fick dessutom dela på den resterande potten, knappt 69 miljoner kronor.
Grannyran sänds i TV4 fredagen den 19 oktober kl. 19.30

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.