Fler statliga myndigheter flyttas till Västsverige
Över hundra heltidstjänster inom statlig verksamhet kommer att flyttas till Västsverige.
Statsministern och civilministernhöll presskonferens i Malmö på måndagen. Under mötet tillkännagavs de beslut som kommer att fattas på torsdag som är en del av att flytta 2000 statliga arbeten från Stockholm ut i landet.

Totalt berör de nya besluten 900 heltidstjänster som berör Göteborg, Mölndal, Borås, Malmö och Kristianstad.
Flytt till Borås
Swedac kommer att flytta hela sin verksamhet till Borås, det kommer att beröra 40 heltidstjänster.
Kommunalråd Ulf Olsson (S) ser positivt på flytten.
– Det är väldigt positivt att vi får hela Swedacs verksamhet till Borås. På sikt kommer det nog leda till nya arbetstillfällen för boråsare men det kommer säkerligen även vara stockholmare som flyttar med verksamheten hit, och det är lika positivt det, säger Ulf Olsson till SVT.
Stefan Löfven säger under presskonferensen att  landet har styrts ”Stockholmsfixerat”, men att det nu ska bli ändringar på det nu.
– Sverige ska hålla i hop och vi behöver öka den statliga närvaron i hela landet. Vi behöver en ”hela Sverigefixering”, säger statsministern.
– Vi kommer att besluta följande: Inspektionen för socialförsäkringar (ISF) kommer att flytta hela sin verksamhet till Göteborg och att beröra 50-60 årsarbetskrafter, berättar civilminister Ardalan Shekarabi (S) på presskonferensen.
Till Mölndal kommer Arbetsmiljöverket lokalisera den del av verksamheten som bedriver arbete mot osund konkurrens, det berör 25 heltidstjänster.
Texten uppdateras

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.