loading...

Tjörn Runt och Kaj-Kalaset på Stenungs Torg nu på lördag
55:e upplagan av Tjörn Runt by COWI går av stapeln lördagen den 18 augusti och bjuder på tre banor och fyra klasser. Förra årets totalvinnare på Classic-banan Johan Davidsson från Långedrag, deltar med sin Smaragd.
Totalvinnaren på Coastal-banan, Anders Dahlsjö från Lerkil, finns även han på startlinjen. Oavsett om man deltar på havet eller som publik på land - det blir spännande.
- Vi fortsätter vår satsning på att få fler att kappsegla. I Cruising klass är tanken att det blir kappsegling i ett lugnare tempo som vi hoppas passar även de som inte har så stor erfarenhet av kappsegling, berättar Anders Torén som är projektledare för Tjörn Runt by COWI'

Nya klasser fortsätter öka bredden
Årets upplaga av Tjörn Runt by COWI bjuder på fyra klasser. Classic seglas på ursprungsbanan med snabbaste möjlig väg runt Tjörn och Coastal har en längre bana som de större båtarna ofta väljer. Klassen Cruising är med utom tävlan, utan krav på mätbrev och till för alla som vill delta för att ha roligt. De seglar den klassiska banan runt Tjörn. I år deltar även båttypen 505 som egen klass. De kommer att segla en egen bana där de rundar Åstol för att därefter segla tillbaka in till Stenungsund med målgång utanför StSS klubbhamn.

Classic och entypsbåtarna dominerar
Som tidigare år dominerar entypsbåtarna där IF har hela 17 st. anmälda båtar. Även H-båtsseglarna sluter upp med 13 st. anmälda deltagare och Express med 11 st. båtar Totalt är 281 st. båtar anmälda, varav 199 st. i Classic, 54 st. i Coastal, 22 st. i Cruising och 6 st. i 505-klassen.

En kappsegling för alla
Tjörn Runt by COWI vänder sig till både deltagare, publik och alla som vill vara med och ta del av seglarglädje. En mötesplats för alla.
Kl. 9-10 (cirka) Högtalarbuss på Almön som ger information om deltagarna i samband med starten.
Kl. 10-15 Hot Spot Klädesholmen. COWI bjuder på kaffe, tipspromenad och prova-på med radiostyrda segelbåtar.
Kl. 11-14 (cirka) Tjörn Runt by COWI. Högtalarbuss i Kyrkesund som ger information om deltagarna.
Kl. 11-22 Kaj-Kalaset på Stenungs Torg.
Kl. 16-02 After sail och Tjörn Runt-fest på Stenungsbaden Yacht Club.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.