loading...

Polis gör insats mot svart arbetskraft i Stenungsund
Under tisdagen gör polisen tillslag mot arbetsplatser i Stenungsunds kommun i utpekade riskbranscher. Detta arbete görs tillsammans med gränspolisen, tull, skattemyndigheten och kommunen.

Det är insatser som kommer göras under dagarna som kommer.
Företagen finns i Stenungsund, Orust, Tjörn, Uddevalla, Lysekil, Sotenäs, Tanum och Strömstad.

Vid 10:30 på tisdagen sågs myndigheterna göra kontroller i restaurangbranchen i Stora Höga. Alla personalliggare och övriga papper skall ha varit i ordning på de tre restauranger som kontrollerades i Stora Höga. Kontrollen skall pågå under hela dagen i hela kommunen på olika typer av företag där man kan misstänka att svart arbetskraft kan finnas

Kontrollerna pågår på ett 50-tal arbetsplatser
Tillslagen görs mot företag i så kallade riskbranscher, som enligt polisen kan handla om bilvårds-, skönhets-, restaurang- och byggbranschen.
De som saknar arbetstillstånd eller vistas i landet illegalt tas i förvar omedelbart, därefter riskerar de utvisning.

UPPDATERING
I den senaste uppgiften polisen lämnat ar att polisen hittills tagit sex personer i förvar för att de inte får vistas i landet.
En del har varit efterlysta för att de ska avvisas från landet. En del kände inte polisen till att de överhuvudtaget vistas i Sverige.
Enligt Stefan Kristiansson, chef för lokalpolisområde Västra Fyrbodal lever människorna som utnyttjas som illegal arbetskraft av dessa företag under mycket svåra förhållanden.

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Tillbaka till dagens alla nyheter
 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.