loading...

Alliansloppet - Action Week i Trollhättan
Världens största tävling för rullskidor. Loppet för alla som gillar att utmana sig själva – motionärer och världselit på samma startlinje!

Loppen
Det finns tre distanser att välja på; 16, 32 och 48 km som alla körs i klassisk teknik. Tävlingsklasser är 32 och 48 km. Motionsklasser är 16, 32 och 48 km.
16 km kan man även åka inlines – med eller utan stavar.
Banorna
Alliansloppet startades 2007 och loppet har sedan dess utvecklats till en folkfest för motionären såväl som för eliten. Loppet startar i det unika fallområdet i Trollhättan och körs sedan på en varvbana som mäter 16 km. Banan är väldigt enkel med avseende på utförsbackar vilket gör att alla kan deltaga.
Nations Challenge
Ett unikt koncept som pågår under Alliansloppet Action Week. Utmaningen består i en idrottslig duell mellan de två ”ärkefienderna” Sverige och Norge.
Nations Challenge välkomnar de bästa atleterna från Sverige och Norge. De tävlande kan bestå av både junior, elit, damer eller herrar. Tävlande från varje nation samlar poäng utifrån sin egen eller sitt lags prestation. Dessa poäng räknas sedan samman och slutligen står en nation som vinnare. 10-12 tävlingar, i totalt ca 10 olika sporter kommer bli spelplanen för hundratals tävlande, med målet att vinna kampen!

Det traditionella Alliansloppet (48 km rullskidor) kommer givetvis att vara en av grenarna. Likaså Sting Hill Race och Integra Sprint Race, (båda rullskidor), det klassiska GKN-loppet (löpning) och Alliansloppet MTB (Mountainbike).

Alliansloppet Action Week 2018 - Program
Lördag 18 Augusti: Trollhättan City Trail presented by Brunbergs - Nations Challenge
Onsdag 22 Augusti: Klassjoggen
Torsdag 23 Augusti:
• GKN loppet - Nations Challenge
• Ocab loppet
Fredag 24 Augusti: 
• Brottning presented by Ultramare - Nations Challenge (GKN arena)
• Short Track Kayak presented by Staples - Nations Challenge
• Integra Sprint Race - Nations Challenge
• Sting Hill Race - Nations Challenge
Lördag 25 Augusti:
• Alliansloppet 16, 32 och 48km - Nations Challenge
• Boxning - Nations Challenge (GKN arena)
• Barnloppet presented by Era och Dina
Söndag 26 Augusti:
• Alliansloppet MTB presented by Trestad Laser- Nations Challenge
• Fäktning - Nations Challenge (GKN arena)
• Rugby presented by Hemköp Torpa - Nations Challenge (Vänersborg)
• Padel - Nations Challenge (3pac Trollhätttan)

Detta påverkar förstås framkomligheten, både i fallområdet och på andra platser.
Redan i måndags, 13 augusti, infördes restriktioner i samband med att evenemangsområdet började byggas upp. Fram till 27 augusti är hastigheten på Åkersbergsvägen – mellan Malgöbron och Kyrkbron – begränsad till 30 kilometer i timman.

Under tävlingshelgen 24–26 augusti är det totalstopp för fordonstrafik på den här sträckan, mellan klockan 07.00 och 21.00.
Förbudet gäller också under andra programpunkter i veckan, exempelvis under Alliansloppet City Trail som går av stapeln på lördagseftermiddagen 18 augusti.

Under Alliansloppet lördag 25 augusti kommer även Vänersborgsvägen att stängas av mellan 15.20 och 15.50, mellan Näl-rondellen och Klaffbron.
Den här dagen stängs även Landbergsliden och Kungälvsvägen av mellan klockan 11 och 17, mellan Åkersbergsvägen och Albertsvägen. Mellan 10 och 17 är Edsvägen endast öppen för norrgående trafik.

Sista tävlingsdagen är Oscarsbron och Landbergsliden avstängda mellan 10 och 18. Boende på Västergärdet och i Slussarna kommer att få särskilda bilpass för söndagen, och flaggvakter kommer att styra trafiken för att ge plats åt tävlande som passerar.

Tusentals skolbarn ska springa Klassjoggen på onsdag, 22 augusti. Då är sträckor på Storgatan, Föreningsgatan, Polhemsgatan och Strandgatan stängda för trafik – mellan 12 och 15. Parkeringsförbud råder också på flera centrumgator den här dagen.

Tillbaka till dagens alla nyheter

Tidigare nyheter på denna plats arkiveras i vårt arkiv i flikarna ovan

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Copyright © 2009. Nyheter4.com

All rights reserved.