loading...
 • Fredag - Aktuella larm och händelser från polisen i Västra Götaland
  MIDSOMMARAFTON

  Sidan uppdaters mellan kl 06:30-16:00
  Dagens händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.

  Sammanfattning i Västra Götaland
  Inga uppgifter på regionledningscentralen Väst om att natten till midsommarafton inneburit några större ordningsstörningar i Västra Götaland p.g.a. midsommarfirande.
  Kl 23.08 Mölndal, trafikolycka, singel
  Räddningstjänsten får in ett larm via sk Ecall/automatisk uppringning från bilen. Enligt larmet så har det inträffat en olycka vid Pixbovägen, strax före Herrgårdsvägen.
  Räddningstjänst, ambulans och polis åker till platsen. När polisen kommer fram finns ingen i eller vid bilen. Bilen har troligen kolliderat med en lyktstolpe på platsen. Den/de som befunnit sig i bilen har försvunnit. Polisen söker i området med hund men ingen anträffas. Anmälan smitning från trafikolycksplats. Inga uppgifter om att bilen är stulen.  
  Kl 00.08 Karlsborg, Grovt olaga hot, försök till grov misshandel, misshandel, olaga intrång, skadegörelse
  Enligt anmälaren som är asylsökande har någon slagit sönder en ruta till bostaden vid Undenäs Kyrka och sedan ringt på dörren. När den boende öppnar dörren befinner sig två män utanför. De håller en kniv mot halsen på offret. Offret lyckas få bort kniven men får samtidigt en skada på halsen. 
  Samtidigt får offret ett slag av ett järnrör mot ryggen. Offret faller och springer sedan från platsen. Han tar sig till en bekant och larmar polisen. När han springer hör han att de två männen ropar efter honom, innebörden är att han rasistiska och grovt hotfulla. Offret hinner se att de två männen försvinner från platsen i bil.
  Anmälan skrivs med ovan rubricering. Inga uppgifter om att offret fått uppsöka sjukhus. Polisen kör offret från platsen till en bekant. Bilen inte återfunnen, ingen gripen.
  Kl 01.19 Göteborg, bilbrand
  Räddningstjänsten kallas till Lisa Sass gata med anledning av att en bil brinner bakom Scandic Backadal. När räddningstjänsten kommer fram så står det en bil i vägen och hindrar räddningstjänsten från att komma fram till den brinnande bilen, polis larmas. Bilen försvinner och räddningstjänsten kan ta sig fram och då handlar det om två bilar som brunnit. Inga kända personskador. Bränderna släcks.
  Polisen hittar inte bilen som stått till hinders, eller föraren. Anmälan hinder i trafik samt skadegörelse genom brand.

  Fler händelser
  BENGTSFORS
  22:37  MISSHANDEL        SOLVIKSVÄGEN
  00:23  FYLLERI           HPL BENGTSFORS BUSSTATION,FLORALEDEN
  MELLERUD
  03:00  MISSHANDEL        KORNSJÖGATAN
  SOTENÄS
  01:12  MISSHANDEL        LAGERGREN,MADENVÄGEN
  01:17  OLAGA HOT         KÖPMANSTORGET
  03:42  FYLLERI           KLEV
  TJÖRN
  01:42  NARKOTIKABROTT    RÖNNÄNGS BRYGGA
  VÄNERSBORG
  00:28  MISSHANDEL        EDSGATAN
-------------------------------------------------------------------------------------------------
LILLA EDET
12:02  DJUR SKADAT/DÖTT/OE45
LYSEKIL
08:16:229006, EFTERLYST FÖR BROTBADHUSBERGET
MUNKEDAL
12:00:371201, SKADEGÖRELSE      SVARTEBORGS-KLÅVENE 
STRÖMSTAD
08:32:183002, TRAFIKBROTT       E6 TPL114 NORDBYMOTET,HOGDAL
UDDEVALLA
09:50  TRAFIKBROTT       LV172 ALEHAGEN,LILLESJÖ
11:48  NARKOTIKABROTT    SUNNANVINDSVÄGEN
VÄNERSBORG
10:12  STÖLD I BUTIK     KILGATAN

 

Torsdag - Aktuella larm och händelser från polisen i Västra Götaland 
Sidan uppdaters mellan kl 06:30-22:00
Dagens händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.

Sammanfattning i Västra Götaland
22.15 Kungälv, narkotikabrott

I centrala Kungälv kontrollerar en polispatrull två män i 25-årsålder. Båda misstänks vara narkotikapåverkade och får därför följa med för provtagning. Misstänkta för narkotikabrott eget bruk.
23.24 Göteborg, personrån
En man anmäler att han rånats på sin guldkedja och armbandsur på Kungsportsbron. En yngre man kom fram till honom och lyckades stjäla både halsband och klockan. Den misstänkte sprang sedan från platsen. Ingen misstänkt hittad. Inga uppgifter om att den drabbade mannen skadats fysiskt vid rånet.
03.53 Partille, trafikolycka
Vittne ringer till polisen om en bil som kört i diket vid Furumossen. Två personer sprang sedan från bilen. Polisen sökt efter de båda men ingen hittad. Anmälan om smitning från trafikolycksplats.
08.25, Arbetsplatsolycka, Lilla edet
Arbetsplatsolycka på bruket i Lilla Edet. En person har slagit huvudet i en järnbalk. Okänt vilken typ av arbete den skadade utförde vid tillfället. Den skadade körs i ambulans till sjukhus för kontroll. Enligt initiala uppgifter inga allvarligare skador. Polispatrull har varit på plats och tagit upp en anmälan gällande arbetsplatsolycka 
11.39, Trafikolycka, Mariestad
Bil som kört av vägen. Olyckan har inträffat på E20 norr om Mariestad. Bilen har kört av vägen genom ett viltstängsel och ut på en åker. Okänt skadelläge. Polis på väg till olycksplatsen.
Uppdatering kl 12.00
Inga personskador och bilen håller nu på att bärgas.
12.02, Trafikolycka, singel, Kungsbacka
Bil som voltat av Göteborgsvägen. Olyckan har inträffat norr om Björkris vid Skårby. Föraren har tagit sig ur bilen men okänt skadeläge i övrigt. Polis på väg till olycksplatsen.
Uppdatering kl 12.40
Föraren körd i ambulans till sjukhus i Göteborg ned smärtor i bröstet. En hund som var med i bilen klarade sig och lämnades över till en vän till föraren.
17.03, Trafikolycka, personskada, Härryda
Två personbilar har enligt SOS kolliderat vid Härryda norra. Olyckan har inträffat i början på Härrskogsvägen/gamla riksväg 40. Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till platsen. Oklart om någon person är skadad.
Kl 17.24: Polis på plats. En person uppges vara skadad, oklart skadeläge. Polisen beställer bärgare till platsen. Vägen tillfälligt avstängd under räddningsarbetet.
En kvinna körs till sjukhus, skada på ett ben, oklart skadeläge. Inga uppgifter om vilket sjukhus som hon körs till.   
18.33, Trafikolycka, smitning från, Tibro
En kvinna ska enligt SOS blivit påkörd av en smitande bilist vid Gäre.
Olyckan har enligt SOS inträffat vid Mariestadsvägen/Norra vägen. Polis och ambulans kallas till platsen.
Kl 18.52: Kvinnan avförd till sjukhus med okända skador. Polisen eftersöker det fordon som lämnat platsen men det är ännu inte anträffat. Rapport smitning från trafikolycksplats. Kvinnan kommer att höras på sjukhuset, när polisen får möjlighet.
20.03, Trafikolycka, singel, Trollhättan
En singelolycka har enligt SOS inträffat vid Överby.
Olyckan uppges ha inträffat på länsväg 2026. Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till platsen.
Kl 20.26: Polis på plats.
Polis misstänker att det handlar om ett sjukdomsfall. En kvinna körs till NÄL för kontroll, klagar bl.a. på nacksmärtor. I övrigt oklart skadeläge. Anmälan trafikolycka utan misstanke om brott.
Bärgning kommer att ske.

Fler händelser
LILLA EDET
22:11  FYLLERI           HANTVERKAREGATAN
LYSEKIL
00:57  MISSHANDEL        KYRKVÄGEN
SOTENÄS
02:01  STÖLD/INBROTT     KÖPMANSTORGET
STRÖMSTAD
21:52  DJUR SKADAT/DÖTT/OE6 SKEE
TJÖRN
03:43  TRAFIKOLYCKA VILT HPL HÄGGVALL,HÖVIKSNÄS
TROLLHÄTTAN
02:41  TRAFIKBROTT       STAMKULLEVÄGEN
03:15  FYLLERI           TUNHEMSVÄGEN
VÄNERSBORG
21:21  EXTERN SERVICE/TRAHPL RESTAD GÅRD
--------------------------------------------------------------------------------------
BENGTSFORS
10:22  TRAFIKBROTT       STENEBYVÄGEN
LILLA EDET
08:25  ARBETSPLATSOLYCKA EMIL HAEGERS VÄG
VÄNERSBORG
10:04  PERSON OMHÄNDERTAGRESTAD GÅRD MIGRATIONSVERKET
12:49  SJÄLVMORDSFÖRSÖK
ÅMÅL
12:04  TRAFIKBROTT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
LILLA EDET
18:22  RATTFYLLERI       HANSTRÖMSVÄGEN
LYSEKIL
16:21  STÖLD/INBROTT     FISKEBÄCKSKIL
19:23  MFORDON STÖLD     FJÄLLA 
ORUST
14:37  KONTROLL PERSON/FOSKÄRETVÄGEN
STENUNGSUND
13:33  FYLLERI    CENTRUM
TJÖRN
16:59  FYLLERI    HPL HÄGGVALLE DAMM,HÖVIKSNÄS
TROLLHÄTTAN
17:16  FYLLERI           LADUGÅRDSVÄGEN

Onsdag - Aktuella larm och händelser från polisen i Västra Götaland 
Sidan uppdaters mellan kl 06:30-22:00
Dagens händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.

Sammanfattning i Västra Götaland
02.03 Vänersborg, narkotikabrott

I Götered kontrolleras en kvinna av polisen. Kvinnan, som är i 50-årsåldern, misstänks vara påverkad av droger och tas därför med för provtagning. På henne hittas även narkotika som tas i beslag. Hon rapporteras för narkotikabrott genom eget bruk och innehav.
02.20 Vänersborg, inbrott
På Torpabaren går larmet och flera sektioner har utlöst. Väktare som är först på plats kan konstatera att någon brutit sig in i personalentrén och letat runt i lokalerna. Cirka 1.500 kronor i kontanter har stulits men inga personer fanns kvar när väktare och polis kom fram. En anmälan om stöld genom inbrott skrivs.
02.30 Mark, brand
På Gärdebovägen i Fritsla har en parkerad bil plötsligt börjat brinna. Bilen står nära ett hus men räddningstjänsten kan släcka utan att branden sprider sig. Inga personer finns kvar på platsen och polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.
02.38 Mölnlycke, skadegörelse
På Skinnefjällsvägen ser ett vittne hur två maskerade personer går omkring på parkeringen och slår på bilar. När polisen kommer till platsen är personerna borta men man kan konstatera att en bil har fått bakrutan krossad. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse.
06.10, Trafikolycka, Bollebygd
På länsväg 1627 i höjd med Daltorp har två personbilar kolliderat.
En av bilarna har hamnat i diket och två personer är inblandade. Oklart om någon av dem är skadad. Bilarna måste bärgas och vägen är avstängd under tiden detta görs.
06.48, Trafikolycka, personskada, Mölndal
I höjd med Tempelgatan har en buss och spårvagn kolliderat.
Trafiken är enligt räddningstjänsten avstängd på platsen och det är i nuläget oklart om någon är skadad. Räddningstjänst, ambulans samt polis är på plats.
07.45 Enligt uppgifter från räddningstjänsten har en person är förts till Sahlgrenska sjukhuset.
08.47, Trafikolycka, Ale
På E45 i Älvängen har två bilar kolliderat. Olyckan har skett i norrgående riktning. Oklart om någon är skadad. Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen.
10.07, Trafikolycka, Trollhättan
På Lantmannavägen har en lastbil och personbil kört ihop. Räddningstjänst, ambulans samt polis åker till platsen. Ingen behöver dock åka med ambulansen till sjukhuset. Polisen skriver en anmälan på lastbilsföraren som inte ska ha iakttagit väjningsplikt.
17.19, Trafikolycka, personskada, Alingsås
På Götaplan är en motorcykel och en personbil inblandade i en olycka.
Polis är på väg till platsen, enligt uppgiftslämnaren behövs ingen ambulans till platsen.
En anmälan skrivs om trafikolycka vållande till kroppsskada. Cyklisten körs med ambulans till sjukhus, oklart skadeläge.
17.35, Narkotikabrott, Mark
Polis kontrollerar en till synes narkotikapåverkad man på Sigårdsgatan.
Mannen som är i 30-årsåldern tas med för provtagning misstänkt för narkotikabrott, en anmälan skrivs.

Fler händelser
SOTENÄS
02:31  STÖLD ANNAN 
STRÖMSTAD
22:34  DJUR SKADAT/DÖTT/OE6 SVINESUND,HOGDAL
TANUM
 22:57  FYLLERI           STRANDVÄGEN 
TROLLHÄTTAN
02:33  TRAFIKBROTT       VÄNERSBORGSVÄGEN
UDDEVALLA
22:00:230802, STÖLD ANNAN       BJÖRBÄCKSVÄGEN 
01:22:493002, TRAFIKBROTT       GILJAN,STADSFJÄLLET
VÄNERSBORG
02:03  NARKOTIKABROTT    GÖTERED
02:19  STÖLD/INBROTT     TORPABAREN,TENGGRENSTORPSVÄGEN
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
TROLLHÄTTAN
09:22  DJUR SKADAT/DÖTT/OGAMLEDALEN,STRÖMSLUND
VÄNERSBORG
09:25  FYLLERI           NYBROVÄGEN 
10:52  NARKOTIKABROTT    BOKGATAN
-----------------------------------------------------------------------------------------------
BENGTSFORS
17:03  OFREDANDE/FÖRARGELBASTÅSVÄGEN
LILLA EDET
16:45  DJUR SKADAT/DÖTT/OLÖDDESTORP
ÅMÅL
15:12  OFREDANDE/FÖRARGELANDRÉEGATAN

Tisdag - Aktuella larm och händelser från polisen i Västra Götaland 
Sidan uppdaters mellan kl 06:30-22:00
Dagens händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.

Sammanfattning i Västra Götaland
23.19 Grästorp, trafikolycka

På riksväg 44 vid Ås har en bilist kört av vägen och voltat ut på en åker. Förare är en man som förs till NÄL i ambulans med okända skador. Han misstänks för rattfylleri och provtagning sker på sjukhuset.
01.44 Töreboda, stöld m.m.
I centrala Töreboda stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 30-årsåldern som saknar körkort. Ytterligare en man åkte med i bilen. I bilen påträffas cyklar som misstänks vara stulna. Båda männen misstänks för stöld alternativt häleri och föraren även för grov olovlig körning.
07.03, Rattfylleri, Borås
På Strandvägen i Sandared stoppas en bilist för kontroll.
I bilen färdas två män som båda misstänks vara påverkade av narkotika. Båda tas med för provtagning och föraren rapporteras för drograttfylleri samt innehav av narkotika. Passageraren rapporteras för eget bruk av narkotika.
10.00, Trafikolycka, personskada, Uddevalla
Två bilar har frontalkrockat på Erik Dahlbergsgatan. Olyckan har skett vid korsningen med Fredriksbergsvägen och båda bilarna måste bärgas. Enligt uppgifter från platsen behöver ingen åka med ambulansen utan förarna kommer senare att själva uppsöka vårdcentralen.
12.34, Rattfylleri, Göteborg
På Lundby Hamngata stoppas en bilist för kontroll.
Föraren, en man i 35-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika och tas därför med för provtagning. Han misstänks för drograttfylleri.
11.47, Trafikolycka, personskada, Lidköping
På Östbygatan har en bilist kört igenom ett staket och vidare in i en husvägg.
Föraren, en man i 80-årsåldern, har troligen drabbats av sjukdom och är förd med ambulans till sjukhus. Ingen misstanke om brott.
14.47, Trafikolycka, Göteborg
Två bilar som kolliderat på E6. Olyckan har inträffat strax innan Tingstadstunneln i norrgående. Enligt uppgift inga personskador. Viss störning i trafiken då ett av de fordon som krockat står illa till.
14.42, Arbetsplatsolycka, Trollhättan
Man som ramlat från ett tak. Olyckan har inträffat på en förskola i Upphärad. Fallet uppges vara 3-4 meter. Mannen skadade ett ben i fallet. Han är körd i ambulans till sjukhus för vård av misstänkt benfraktur. En anmälan om arbetsplatsolycka är upptagen. Den skadade mannen är i 30-årsåldern. Okänt vilken form av arbete mannen utförde vid olyckstillfället.
16.57, Trafikolycka, Vänersborg
Kökrock på Gropbron. Enligt initiala uppgifter har fyra eller fem bilar kolliderat på bron. Okänt om någon person skadats i samband med olyckan. Polis på väg till olycksplatsen.
17.00, Trafikolycka, singel, Kungälv
Motorcykelolycka i Kungälv. En motorcyklist har kört in i ett staket på Kristinedalsgatan. Okänt om föraren skadats. Polis på väg till olycksplatsen.
Uppdatering kl 17.15. Motorcyklisten körs i ambulans till sjukhus med okända skador.
Uppdatering kl 17.25. Enligt nya uppgifter har föraren vält i samband med parkering av motorcykeln
17.56, Trafikolycka, Töreboda
Traktor och personbil har kolliderat i Töreboda. Olyckan har inträffat på Haddebodavägen vid campingplatsen. Det är en traktor och en personbil som kolliderat. En person från personbilen har körts i ambulans till sjukhus med okända skador. Personbilen ska bärgas från platsen.
19.09, Brand, Trollhättan
Rökutveckling från lägenhet i Kronogården. Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till en misstänkt lägenhetsbrand på Lantmannavägen. Det är rökutveckling från en lägenhet på tredje våningen i ett sjuvåningshus.
Uppdatering kl 19.29
Branden i lägenheten ska nu vara släckt. Räddningstjänsten kontrollerar omgivande lägenheter. Ännu inga uppgifter om eventuella personskador.
Uppdatering kl 20.19
Inga personskador. Ingen hemma i aktuell lägenhet. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet skrivs.

Fler händelser
LYSEKIL

11:18  ARBETSPLATSOLYCKA TUNTORP
TROLLHÄTTAN
11:15  TRAFIKBROTT       E45 TPL97 SJUNTORPSMOTET,FORS
12:08  FYLLERI   HPL TROLLHÄTTAN DROTTNINGTORGE,POLHEMSGATAN
UDDEVALLA
01:20  STÖLD/INBROTT     KOMMUNHUSET UDDEVALLA
ÅMÅL
12:20  TRAFIKHINDER      LV2257
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
STENUNGSUND
16:17  TRAFIKHINDER      E6 STENUNGE,NORUM
17:35  STÖLD ANNAN       HÅLTESJÖN,SVARTEDALEN
STRÖMSTAD
15:39  STÖLD I BUTIK     SÖDRA HAMNGATAN
TJÖRN
15:20  LOKALA ORDNINGS SUNDSBYVÄGEN
TROLLHÄTTAN
14:05  LÄGENHETSUNDERSÖKN KARLSTORPSVÄGEN
14:29  PERSON OMHÄNDERTAG,KUNGSGATAN,
14:42  ARBETSPLATSOLYCKA FÖRSKOLAN LINDÅSEN
16:17  EXTERN SERVICE/TRAPOLISEN KLINTVÄGEN 
16:54  FYLLERI           KUNGSGATAN
17:41  TRAFIKBROTT       KARDANVÄGEN
UDDEVALLA
14:00  EXTERN SERVICE/TRAPOLISEN LAGERBERGSGATAN 
15:08  TRAFIKHINDER      LV172 LANE
16:14  STÖLD I BUTIK     COOP FORUM,HERRESTADS TORP
16:31  NARKOTIKABROTT    JARLSGATAN
VÄNERSBORG
16:03  STÖLD/INBROTT     ÖSTEBYN ,VÄNERSBORG
16:14  OFREDANDE/FÖRARGEL,REGEMENTSGATAN

Vet ditt barn hur man larmar i en nödsituation?
I dag rings 84 procent av alla nödsamtal till 112 från mobiltelefoner. Eftersom SOS Alarm inte ännu har någon laglig rätt att positionera mobilerna så är det viktigt att veta vilken information larmoperatören behöver.

Som förälder kan det vara bra att gå igenom med sitt barn hur man larmar i en nödsituation på mobilen.
– Det kan handla om en pin-kod som ska knappas in, även om just nödnumret 112 på de allra flesta mobiler kan ringas utan att man först måste låsa upp telefonen, säger Fredrik Norlindh Falk, presstalesperson på SOS Alarm.

– Generellt är barn väldigt duktiga i larmsamtal och svarar bra på SOS-operatörens frågor. De behåller ofta lugnet och fokuserar på samtalet med SOS-operatören trots att situationen runt omkring kan vara stressande och allvarlig.

SOS vill ha möjlighet att positionera
Förr när alla ringde från en fast telefon var det lätt att fastställa var larmet kom ifrån för plats. Idag när majoriteten av larmen kommer från mobiltelefoner är det inte lika lätt.
– Det största problemet med att larma från mobilen är att positioneringen blir svårare. Från fasta telefoner ser vi ju direkt adressen som telefonen är registrerad på, från en mobil ser vi inte den exakta positionen. Här hoppas vi på att få ett godkännande avseende AML (Advanced Mobile Location, reds anm) i lagstiftningen så att vi får möjlighet att positionera den inringande, säger Fredrik Norlindh Falk.

Men det finns så klart uppenbara fördelar med att i stort sett alla i dag har möjlighet att ringa var man än befinner sig.
– Självklart blir det mer lättillgängligt att ringa 112, vilket också är mycket positivt. Idag kan man larma i stort sätt var som helst ifrån vilket är en trygghet för många, säger Fredrik Norlindh Falk.'

TRE ENKLA TIPS OM HUR DU LÄR DITT BARN RINGA 112
-  Visa ditt barn var du brukar ha din mobiltelefon.
-  Visa hur man ringer 112 utan att låsa upp telefonen.
-  Prata med ditt barn om vilken information larmoperatören behöver, t ex namn och adress.
 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Nu kan Ni hyra Tuffingen
Hyr bland annat för för företags event, barnkalas, festivaler eller andra arrangemang oavsett var i Sverige 
Kontakta oss för kostnadsfri offert: 
offert@tuffingen.com
www.tuffingen.com
Tips till dig som bevittnar ett pågående brott
• Larma polisen via 112.
• Tänk på att aldrig utsätta dig själv för fara om du ingriper. Ta hjälp av och uppmärksamma andra människor på vad som pågår.
• Iaktta vad som händer; notera signalement och eventuell flyktväg om gärningsmannen lämnar platsen. 
• Dokumentera om möjligt genom foto eller film.
• Vid brott mot person – se till att brottsoffret får hjälp.
• Stanna kvar till polis kommer och berätta vad du sett. Berätta allt – till synes obetydliga detaljer kan vara viktiga.